Vanspor Tuzlaspor'u sahasında 3-0 yendi

Van Atatürk Şehir Stadında bugün saat 13.00'de oynanan TFF 2. lig Kırmızı Grup karşılaşmasında Vanspor rakibi Tuzlaspor'u 3-0 yendi

SPOR 8.12.2019 15:46:58 0
Vanspor Tuzlaspor'u sahasında 3-0 yendi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Ziraat Türkiye Kupası karşılaşmasında Galatasaray’ı yenen Tuzlaspor Van Atatürk Şehir Stadı’nda oynanan maçta Vanspor’a 3-0 mağlup oldu.
Vanspor karşısına Kırmızı Grup ikincisi olarak çıkan Tuzlaspor aldığı 3-0’lık mağlubiyet ile 31 puanla 3’üncülüğe gerilerken, Vanspor ise
aldığı galibiyet ile 27 puan ile 6’ncı sıraya yükseldi
Vanspor’un ilk golünü 40'ıncı dakikada Batuhan Er attı. 76'inci dakikada Serdar Cansu'nun attığı gol ile rahatlayan Vanspor, 89'uncu dakikada Batuhan Er'in attığı gol ile Tuzla karşısında 3-0 galip gelerek taraftarı mutlu etti.
Vanspor Tuzlaspor maçı Vanlı Gazeteci Baki Karaca'nın sunumu ile Van'ın yeni nesil televizyonu Van Tivi’de ve Van Postası
Gazetesi’nde canlı yayınlandı
MAÇLA İLGİLİ AYRINTILAR...

Soğuk ve yağışlı havada oynanan mücadelede Van Spor FK, maçın başından sonuna kadar üstün oynayan taraf oldu.
Maça Van Spor, Salih Şenbaş, Samet Cantürk (Dk. 90 İsmail Güner), Şerif Doğan (Dk. 81 Sefa Küpeli), Barış Gök, Yakup Demir, Batuhan Er, Serdar Cansu, Mehmet Sıddık İstemi, Oktay Aydın, Barış Sağır ve Tunç Murat Behram(Dk. 69 Emrah Tacir) ile çıkarken, konuk ekip Tuzlaspor ise sahaya Bayram Olgun, Doğan Can Otman , Bülent Uzun (Dk. 73 Abdullah Halman), Erdinç Pekgöz, Tarık Mayhoş, Murat Türkkan (Dk. 61 Mustafa Emre Can), Sadık Baş, Gökcan Kaya , Umut Sönmez, Göksu Türkdoğan ve Devrim Taşkaya (Dk. 52 Yasin Yener) ile çıktı.
Maçın ilk dakikalarından itibaren Van Spor, oyunu rakip alana yıktı. Zaman zaman etkili ataklar geliştiren Van Spor FK, rakip defansını aşmak için çeşitli varyasyonlar denedi.
Maça çift forvetle başlayan Van Spor, etkili ataklar geliştirmeyi başardı. Ancak gelişen ataklarda rakip kalecisi Bayram Olgun güzel kurtarışlar yaptı.
Dakikalar 40’ı gösterdiğinde Van Spor yine etkili geldi. Bu dakikada ceza sahası içine yapılan ortaya golcü futbolcu Batuhan Er çok iyi yükselerek güzel bir kafa vuruşu yaptı ve meşin yuvarlağı ağlara takmayı başardı.1 - 0.
Maçın ilk devresi Van Spor’un 1 - 0 üstünlüğü ile tamamlandı.
Maçın ikinci devresine de Van Spor son derece etkili başladı. Henüz ikinci devrenin ilk dakikalarında gelişen atakta Van Sporlu futbolcuların vuruşunda top üst direkten oyun alanına geri döndü.
Maçın 62. dakikasında Tuzlaspor’dan Umut Sönmez, ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.
Bu dakikadan sonra Van Spor sağlı sollu ataklarını sürdürdü.
76. dakikada Tuzlaspor defansını az sayıda yakalayan Van Spor hızlı çıktı. Serdar Cansu, defansı ve kaleci Bayram’ı geçerek topu ağlara takarak takımını rahatlattı. 2 - 0.
Tuzlaspor’un gardının düşmesini sağlayan ikinci golden sonra Van Spor geriye yaslanmadı ve üçüncü gol için yüklenmeyi sürdürdü.
89. dakikada hızlı gelişen Van Spor atağında Barış yerden sert vurdu, ıslak zeminde kaleci Bayram topu kontrol edemeyince fırsatçı golcü Batuhan Er araya girdi ve perdeyi kapatan golü kaydetti. 3 - 0.
Maçın uzatma dakikalarında başka gol olmayınca Van Spor, zorlu rakibini 3 - 0’lık net bir skorla geçmeyi başararak hanesine 3 puan yazdıran taraf oldu.
Hafta için Ziraat Türkiye Kupası’nda Galatasaray’ı 2 - 0 yenerek dikkatleri üzerine çeken Tuzlaspor’u net bir skorla geçen Van Spor’da futbolcular, galibiyeti taraftarlarıyla kutladı.