Vanspor, Turgutluspor'u konuk edecek

2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor, Pazar günü sahasında Turgutluspor ile karşı karşıya gelecek. Kırmızı-Siyahlılar sahasında oynayacağı maçı kazanarak, ikinci devredeki çıkışını sürdürmek istiyor.

SPOR 11.02.2022 10:26:52 0
Vanspor, Turgutluspor'u konuk edecek
Tarih: 01.01.0001 00:00

Geçtiğimiz Pazar günü deplasmanda karşılaştığı lider Sakaryaspor ile 1-1 berabere kalan, hafta içerisinde ise erteleme maçında sahasında konuk ettiği Afjet Afyonspor 2-1 mağlup eden ve önemli bir çıkış yapan Van temsilcisi, Pazar günü sahasında konuk edeceği Manisa temsilcisini mağlup etmek istiyor.

Sakarya ve Afjet Afyonspor maçlarına birçok önemli as oyuncusundan yoksun çıkan Vanspor, bu iki zorlu maçtan 4 puan çıkarmayı başardı. Sahasında Afjet Afyonspor'u 2-1 mağlup eden ve moral bulan Van temsilcisi, hafta sonu sahasında konuk edeceği Turgutluspor maçına odaklandı.

İkinci devrede Adıyaman mağlubiyetinin ardından Turgay Karatekin ile yollarını ayıran ve Erhan Altın'ı takımın başına getiren Vanspor, Altın yönetiminde çıktığı 3 maçta 2 galibiyet ve 1 beraberlik altı.

Son haftalarda ortaya koyduğu futbolla umut veren ve play-off hattıyla arasındaki puan farkını 2'ye düşüren Van temsilcisi hafta sonu önemli bir maça daha çıkacak. Pazar günü sahasında Manisa temsilcisi Turgutlu'yu konuk edecek Vanspor, bu maçın hazırlıklarını yoğun bir tempoda sürdürüyor.

Özellikle yeni transfer ettiği futbolcuları da maçta oynatma imkanı bulacak olan Teknik Direktör Altın, bu maçta kadro anlamında biraz daha rahat olacak. Son haftalarda sakat, cezalı ve koronavirüsten dolayı önemli oyuncularından yoksun kalan Kırmızı-Siyahlılar, Pazar günü mutlak 3 puan için sahaya çıkacak.

Zorlu maçın çalışmalarını Şahabettin Özarslaner Spor Tesisleri'nde teknik direktör Erhan Altın ve ekibinin gözetiminde yoğun bir tempoda sürdüren Kırmızı-Siyahlılar, haftayı 3 puanla kapatmak istiyor. Pazar saat 13.00'te başlayacak olan zorlu mücadelede iki takım da kazanmak istiyor.

23 MAÇTA 11 GALİBİYET…

Ligde oynadığı 23 maçlık periyotta 11 galibiyet, 6 beraberlik ve 6 mağlubiyet alan Vanspor, 39 puanla sekizinci sırada yer alırken, Turgutluspor ise 23 maçlık periyotta 5 galibiyet, 8 beraberlik ve 10 mağlubiyet aldı. Manisa temsilcisi 23 puanla on altıncı sırada bulunuyor.

Vanspor oynadığı son 5 lig maçında 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 galibiyet alırken, Turgutluspor ise bu periyotta 3 mağlubiyet ve 2 beraberlik aldı.

GRUPTA DİĞER MAÇLAR

Lider Sakaryaspor deplasmanda beşinci sıradaki Somaspor'un konuğu olurken, ikinci sıradaki 1461 Trabzon FK ise sahasında on üçüncü sıradaki Diyarbekirspor ile kozlarını paylaşacak.

Üçüncü sıradaki Sivas Belediyespor deplasmanda on yedinci sıradaki Sarıyer'in konuğu olurken, dördüncü sıradaki Bodrumspor ise sahasında on birinci sıradaki Serik Belediyespor ile karşı karşıya gelecek.

Çorum FK sahasında Kahramanmaraşspor ile karşılaşırken, Bayburt Özel İdarespor ise Etimesgut Belediyespor'u ağırlayacak.

Afjet Afyonspor, İnegöl deplasmanına giderken, Ankaraspor ise sahasında Ergene Velimeşe ile kozlarını paylaşacak.

Adıyaman FK ise deplasmanda Niğde Anadolu FK ile karşı karşıya gelecek.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz