Vanspor, Tarsus maçından detaylar...

Vanspor, evinde konuk ettiği Tarsus İdmanyuduspor’u, Utku Şen, Sedat Cengiz(p) ve Ömer Yıldız’ın golleriyle 3-0 mağlup ederek, 40 puanla ikinci sıradaki yerini korudu. Lider Eyüpspor’un da, Pazarspor ile berabere kalarak, iki puan kaybetme

SPOR 28.01.2021 09:35:06 0
Vanspor, Tarsus maçından detaylar...
Tarih: 01.01.0001 00:00

Misli.com 2. Futbol Ligi Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor, evinde ağırladığı Tarsus İdmanyurduspor’u 3-0 gibi net bir skorla mağlup etti. Kırmızı siyahlı ekip 10. Dakikada Utku Şen ile öne geçti. Sedat Cengiz penaltıdan attığı golle ilk yarının skorunu tayin etti. Maçın 90. Dakikasında ise yeni transfer Ömer Yıldız farkı üçe çıkaran gole imza attı.

  Koronavirüs tedbirleri kapsamında seyircisiz oynanan maçı Van İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Vanspor Kulübü Başkanı Servet Yenitürk ve akredite edilen isimler izledi.

  Vanspor Serhat Gülpınar teknik sorumluluğunda sahaya; Aydın Bağ, Abdulkadir Özdemir, Utku Şen, Sedat Cengiz, Üzeyir Ergün, Sefa Küpeli, Burhan Arman, Oktay Aydin, Emre Özkan, Barış Gök ve Yakup Demir onbiri ile çıktı.

  Tarsus İdman Yurdu ise Ergün Penbe teknik sorumluluğunda sahaya; Barış Türkmen, Onur Şirin, Abdussamed Karnuçu, Nurullah Kaya, Alperen Pak, Suat Kaya, İbrahim Hırçın, Ahmet Furkan Özcan, Asım Hamzaçebi, Sefa Durmuş ve Samet Eker onbiri ile çıktı.

  Van Atatürk Şehir Stadyumu’nda saat 13.00’te başlayan karşılaşmayı Eren Gökmen, Yavuz Bahadır Ordu, Kadir Kantekin ve Burak Güner hakem dörtlüsü yönetti.

  MAÇTAN DAKİKALAR

  Maça ev sahibi takım başladı.

  5. dakikada gelişen Tarsus İdman Yurdu atağında hakem serbest vuruş kararı verdi. Samet serbest vuruş kullandı, ceza alanı içinde top kimseye çarpmadan auta gitti.

  10. dakikada Vanspor öne geçti. Abdülkadir Özdemir orta sahadan nefis bir pas çıkardı, savunmanın hatası ile Utku kaleci ile karşı karşıya kaldı. Sert ve düzgün vurdu, top ağlara gitti:1-0

  15. dakikada gelişen konuk takım atağında Sefa Durmuş uzaktan kaleyi yokladı, top az farkla auta gitti.

  17. dakikada Vanspor atağında Sedat Cengiz çok güzel bir pas çıkardı, Utku bu kez ikinci golü atamadı, vuruşunda top az farkla auta gitti.

  29. dakikada gelişen Tarsus İdman Yurdu atağında Suat Kaya uygun pozisyonda topa istediği gibi vuramadı.

  30. dakikada Vanspor atak geliştirdi. Sol kanattan Sedat Cengiz'in pasında topla buluşan Oktay Aydın ceza sahası içinde kaleyi yokladı, savunmaya çarpan top kornere gitti.

  39. dakikada Vanspor penaltıdan ikinci golü buldu. Sol kanattan gelişen atakta Sedat rakiplerini çalımladıktan sonra pasını çıkardı, Barış Gök ceza sahası içinde yerde kaldı, hakem penaltı noktasını gösterdi. Sedat Cengiz penaltıdan takımının ikinci golünü attı:2-0

  41. dakikada Tarsus İdman Yurdu’nda Nurullah Kaya sarı kart gördü.

  42. dakikada gelişen Tarsus İdman Yurdu atağında top ceza sahası içinde karambolde kaldı, Suat kafa ile dokundu, top direkten döndü.

  Maçın hakemi tarafından ilk yarının bitimi için 3 dakika gösterildi.

  İlk yarı, Vanspor'un 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

  ÖMER YILDIZ İLK MAÇINDA GOLLE TANIŞTI

  İkinci yarıya konuk takım başladı.

  48. dakikada Vanspor atağında Abdülkadir uzaktan kaleyi yokladı, kaleci gole izin vermedi.

  51. dakikada Vanspor'da sakatlanan Sefa Küpeli'nin yerine Sedat Komi oyuna dâhil oldu.

  65. dakikada ev sahibi takımda 65 numaralı Oktay Aydin sarı kart gördü. Bu pozisyonda konuk takım serbest vuruş kazandı. Alperen serbest vuruşu kullandı, kaleci Aydın gole izin vermedi.

  68. dakikada Vanspor'da golü atan Utku Şen yerini yeni transfer Ömer Yıldız'a bıraktı. Aynı dakikada Burhan Arman ise yerini yeni transfer Ali Say'a bıraktı.

  76. Dakikada kırmızı siyahlı takımın golcüsü Sedat Cengiz sarı kart gördü.

  77. Dakikada Tarsus İdman Yurdu'nda Nurullah yerini Cem Aktaş'a bıraktı.

  85. dakikada Vanspor'dan Emre Özkan sarı kart gördü.

  86. dakikada Vanspor'da Sedat Cengiz yerini Muhammed Mahmut oyuna dahil olurken, Abdülkadir ise yerini Selim Kayacı'ya bıraktı.

  90. dakikada Vanspor farkı üçe çıkardı. Sedat Komi'nin pasında Ömer Yıldız topu ağlara yolladı: 3-0

  Hakem maçın bitimi için 4 dakika gösterdi.

  İkinci uzatma dakikasında konuk takımdan İbrahim sarı kart gördü.

  Maçta başka gol olmadı ve Vanspor evinde 3-0 kazanarak puanını 40 yaptı ve ikinci sıradaki yerini korudu.

  GRUP LİDERİ İKİ PUAN KAYBETTİ

  Öte yandan Eyüpspor ile Pazarspor arasındaki maçın da 3-3 berabere bitmesi Vanspor camiasına büyük sevinç yaşattı.

  Grupta Eyüpspor 48 puanla liderliğini sürdürürken, Vanspor da 8 puanlık farkla ikinci sıradaki yerini korudu.

  Kırşehir Belediyespor evinde Turgutluspor’u 2-0 mağlup ederek 36 puan ile üçüncü sıraya yükselirken, Sakaryaspor ise evinde 1922 Konyaspor ile 1-1 berabere kalarak 36 puanla dördüncü sırada yer aldı.

  Kırşehir’e mağlup olan Turgutluspor, 36 puanda kalarak beşinci sıraya gerilerken, lidere çelme takan Pazarspor 34 puanla altıncı sıradaki yerini korudu.

  Evinde Etimesgut Belediye’yi 1-0 yenen Bodrumspor 32 puanla yedinci sıraya yükselirken, deplasmanda Sivas Belediye ile 1-1 berabere kalan Kırklarelispor 31 puanla sekizinci sırada yer aldı.

  Deplasmanda Pendikspor’a 4-1 yenilen Serik Belediyespor 29 puanla dokuzuncu sırada yer alırken, Sivas Belediyespor da 27 puanla onuncu sırada bulunuyor.

  Vanspor’a mağlup olan Tarsus İdmanyurdu 27 puanla +5 averajla on birinci, Karacabey Belediyespor da aynı puanla on ikinci sırada yer alıyor.

  Etimesgut Belediyespor 24 puanla on üçüncü, Pendikspor 23 puanla on dördüncü, Mamak FK 22 puanla on beşinci, Elazığspor 21 puanla on altıncı sırada yer alıyor.

  Grubun sonlarına bakıldığında ise, 1922 Konyaspor 20 puanla on yedinci, aynı puana sahip Kastamonuspor on sekizinci, 14 puanlı Bayburt Özel İdare on dokuzuncu ve -1 puana sahip Karabükspor ise son sırada yer alıyor.

  Van Bölge Gazetesi - Bişar Ulutaş