Vanspor şampiyonluk yolundan vaz mı geçti?

Yönetime yeni isimler alınacak mı?

SPOR 22.12.2019 16:08:11 0
Vanspor şampiyonluk yolundan vaz mı geçti?
Tarih: 01.01.0001 00:00

YENİTÜRK, “ŞAMPİYONLUK, TRANSFERLER, VALİ BİLMEZ, BAKAN SOYLU, HDP, YENİ YÖNETİM VE GENEL SEZON” DEĞERLENDİRMESİ YAPTI…!!!

Vanspor şampiyonluk yolundan vaz mı geçti?

Yönetime yeni isimler alınacak mı?

Vanspor devre arasında transfer yapacak mı? İşte Servet Yenitürk’ten şok açıklamalar

Vanspor FK kulüp başkanı Servet Yenitürk, Yönetim kurulu, transfer ve takım içinde yapılan çalışmalarla ilgili konuştu.

Türkiye Futbol federasyonu TFF 2. Lig kırmızı grupta mücadele eden Vanspor Kasımpaşa karşılaşmasında kupaya veda ederek Play-Off potasında lig mücadelesini sürdürmeye devam ediyor.

Konuyla ilgili konuşan Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, “Kulüp yönetim kadrosu, transferler, hedefler ve takıma yapılan ve yapılması gereken desteklerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

PLAY-OFF POTASINDA HEDEFTEN KOPMADIK

Takım içeresinde yaşanan küçük sorunları da çözeceklerini ve Vanspor'un iyi bir takım ruhuna sahip olduğunu söyleyen Yenitürk, “Birinci hedefimiz takımımızı transferlerle daha sağlıklı bir duruma getirmek, ama geçmişte yapmış olduğumuz transferde yanıldık. Hedefimiz ilk devreyi iki veya üçte lider olarak kapatmaktı burada bir sıkıntı yaşadık yine de çok kötü değil Play-Off potasında hedeften kopmuş değiliz, ilk beşte kapatmak bizim için bir başarıydı. Hoca konusunda çok geç kalmadan bir hamle yapmamız, yeni hocamızı getirmemiz, bu da takımı biraz daha topladı. Takım içinde süren bazı huzursuzluklara nokta koyduk, bazı futbolcularımızla yollarımızı ayırmamamız, takım içinde ki bölünmelere de engel oldu, şuan takım içeresinde iyi bir coşku var, güzel bir takım ruhu var.” dedi.

HDP’NİN KAZANDIĞI SÜREÇTE KİMSE YÖNETİME GİRMEK İSTEMEDİ

Devre arasında yapacakları transferlerle takımı daha da güçlendireceklerini ifade eden Yenitürk, “Takımımızı inşallah şampiyonluğa aday bir takım haline getireceğiz. Yönetimsel olarak başlarda bazı sıkıntılar yaşadık, iş adamlarından oluşan bir yönetim kurabilmekti hedefimiz, ama HDP’nin kazandığı süreçteydi bizim olağan üstü kongremizde, bir kısım iş adamı çekinerek yönetime girmedi. Diğer bir kısım da belediye takımı alırsa ne yaşarız, kaygısıyla kentte birçok iş adamı yönetimde görev almaktan uzak durdu.. Bu yüzden sağlıklı bir yönetim de oluşturamadık.  Şu anki yönetimimizde elbet destek sağlayan Vanspor’un iyi noktalara gelebilmesi için elinden gelen çalışmayı elbette sergileyen arkadaşlarımız var, ama sağlıklı bir yönetimimiz maalesef yok. Taşın altına elini koyabilecek bir yönetim hala oluşturamadık. Yönetim konusunda bir HDP süreci yaşadık adından kayyum geldi, kayyum yerine oturana kadar takım olarak biraz sıkıntı yaşadık.” diye konuştu.

VALİ BİLMEZ VANSPOR'A SAHİP ÇIKTI, VANLI DA SAHİP ÇIKACAK

Van’ın takımına sahip çıkacağını ve Vanspor’un daha iyi noktalara yükseleceğini kaydeden Yenitürk, “Vanspor’a destek konusunda sıkıntılar yaşadık ve yine kendi imkânlarımızla bir yere getirmeyi başardık. Ciddi sıkıntılar yaşıyorduk, sağ olsun bu süreçte valilimiz, kolordu komutanımız, rektörümüz ve sivil toplum örgütleri ile bir toplantı gerçekleştirildi. Bu toplantıda hereksin elini taşın altına koyacağı açıklandı. Biz de yönetim olarak elimizden gelen çalışmayı yapıyoruz ve yapacağız. Vanspor bütün Vanlıların takımıdır, sadece bir kesimin değil, herkesin takımıdır ve herkes ortak bir destek ile bu takımı daha ileriye taşıyacak. Herkes takıma sahip çıkarsa yönetimde iyi bir şekilde oluşur, takımda daha iyi bir şekilde yol alabilir. Yaptığımız toplantıyla oyuncularımıza da, teknik heyetimize ve yönetimimize de güven geldi, kimse ben gideceğim veya gidebilir miyim demiyor. Van valisi Mehmet emin bilmez destek ve katkılarıyla Vana örnek oldu. 1 milyon 600 bin lira destekle Vanspor’a sahip çıktı. Kendisine ve toplantıya katılan herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU’DAN SPONSOR DESTEĞİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan Vanspor'a Sponsor desteği istediklerini ve talebin olumlu karşılandığını ifade eden Yenitürk, “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yaptığımız ziyarette Vanspor için destek istedik, para değil de sponsorluk için destekte bulunmalarını istedik. Van plakalı Vanspor forması kendilerine hediye ettik, İçişleri Bakamınız da bize iyi bir sponsor bulacağının sözünü verdi.”  dedi.

DEVRE ARASINDA VANSPORA 4 TRANSFER

Transferler konusunda ise takımı dağıtmadan eksikliklere bakacaklarını kaydeden Yenitürk, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “7 transfer yaptık bu güne kadar bu süreçte yedekte oynayan bazı arkadaşlar sorun oluşturmaya başladı. 'Madem oynatmayacaktınız beni neden aldınız' diye bazı moral bozuklukları ve sıkıtılar oluyordu. Bundan dolayı 4 arkadaşımızla yollarımızı ayırdık, iki arkadaşla daha ayıracağız ediyor altı, 4 noktada da transfer düşünüyoruz. Bir sağbek, bir orta saha, iki de stoper, almayı düşünüyoruz. İnşallah önümüzde ki süreçte bu durumu açıklayacağız.”

Kampımız Antalya’da olacak, kamp gününe kadar bütün eksikliklerimiz tamamlayacağız ve kamp 18 gün sürecek.

 Rixsos otelde yapılacak kampımızı basınımız da takip edecek. Basınımızı iki posta halinde davet edeceğiz, çalışmalarımızla ilgili bilgi vereceğiz.” şeklinde konuştu.