Vanspor, Sakarya maçının detayları…

2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor, sahasında konuk ettiği ligin güçlü takımlarından Sakayarspor ile 0-0 berabere kaldı. İki takım da birçok net gol pozisyondan faydalanamazken, maç 0-0 eşitlikle sona erdi.

SPOR 4.10.2021 10:27:27 0
Vanspor, Sakarya maçının detayları…
Tarih: 01.01.0001 00:00

Namağlup takımların karşı karşıya geldiği mücadelede gol sesi çıkmadı. Taraflar, girdikleri önemli gol pozisyonlarını değerlendiremezken, maç beraberlikle tamamlandı.

Ligde ortaya koyduğu performansla 3 galibiyet ve 1 beraberlik alan Vanspor, ligin 5. Hafta maçında konuk ettiği Sakaryaspor ile 0-0 berabere kalarak, puanını 11'e çıkardı. Rakip Sakaryaspor ise puanını 9'yü yükseltti.

Bu sezon taraftarın en çok ilgi gösterdiği bir müsabaka olarak gözlendi.

Maç öncesi, kırmızı siyahlı takıma yoğun sevgi gösterileri olduğu görülürken, Sakaryaspor'a yönelik de tepki olduğu dikkat görüldü.

Vanspor Saffet İşler teknik sorumluluğunda sahaya; Aydın Bağ, Mete Yıldız, Emrah Tacir, Fatih Somuncu, Furkan Polat, İsmet Kavuştu, Kerem Hakan Vapurluoğlu, Mehmet Şirin Soydan, Oktay Aydin, Barış Gök ve Kubilay Akyüz onbiri ile çıktı.

Sakaryaspor ise Ercümend Hülakü Coşkundere teknik sorumluluğunda sahaya; Furkan Köse, Çağlayan Menderes, Serkan Odabaşoğlu, Oğuz Kocabal, Ali Özgün, İrfan Akgün, Onur Ramazan Toprak, Mehmet Mustafa Yıldızaç, Onur Karakabak, Umut Sönmez ve Ümit Kurt onbiri ile çıktı.

Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda saat 15.00'te başlayan karşılaşmayı Gürcan Hasova, Yusuf Susuz, Levent Yeşilyurt ve Burak Yücetağ hakem dörtlüsü yönetti.

İLK YARIDA KONUK TAKIM DAHA ATAK OYNADI

Maça, konuk takım Sakaryaspor başladı.

İlk dakikalarda iki takım da kontrollü oynadı.

Maçın başlamasıyla birlikte, taraftarlar verdikleri tezahüratlarla Vanspor'a moral vermeye çalışırken, stada giremeyenler destek amaçlı zaman zaman 'Yönetim uyuma, taraftar dışarıda' sloganları attı.

15. dakikada Sakarya atağını faulle durduran Mete Yıldız sarı kart gördü.

Sakarya'da serbest vuruşu İrfan kullandı, kaleci Aydın son anda topu kornere yolladı.

Maçın ilk tehlikeli atağı bu oldu.

Pozisyonun devamında İrfan korneri kullandı, penaltı noktasından bu kez Ümit Kurt çok güzel bir kafa vuruşu ile topu ağlara yollamak istedi, kaleci Aydın bir kez daha kalesini gole kapattı.

Böylece maçın iki net atağında Vanspor kalecisi gollere izin vermedi.

28. dakikada Vanspor organize bir atak geliştirdi. Barış Gök soldan topu taşıdı, pasında Kubilay ceza sahası dışında topuk pası ile Emrah'ı gördü, onun ortasında savunma topu uzaklaştırdı.

29. dakikada kırmızı siyahlı takımda Furkan Polat sarı kart gördü.

31. dakikada Sakaryaspor'da Çağlayan sarı kart gördü.

34. dakikada Sakarya atağında Vanspor savunmasında Mete Yıldız son anda kafa ile topu uzaklaştırdı.

38. dakikada Vanspor'da Şirin Soydan yerini Baran Basut'a bıraktı.

39. dakikada Vanspor atağında soldan kornere takım bir noktadan Furkan orta şut karışımı bir vuruş denedi, top az farkla dışarı gitti.

44. dakikada gelişen konuk takım atağı savunmanın dikkati ile savuşturulurken, bu pozisyonda Sakaryasporlu Ali kısa süreli sakatlık geçirdi.

Hakem ilk yarının bitimi için 3 dakika uzatma gösterdi.

İKİNCİ YARIDA DA KARŞILIKLI ATAKLARDA GOL SESİ ÇIKMADI

Sakaryaspor'da ikinci yarının başında Umut yerini Kadir Arı'ya bıraktı.

İkinci yarıya Vanspor başladı.

52. dakikada gelişen Sakaryaspor atağında, İrfan ceza sahası dışından vurdu, kaleci Aydın topu kornere yolladı.

Bu dakikalarda iki takım da vasat bir oyun sergiledi.

62. dakikada Vanspor'da üç değişiklik yapıldı. Furkan, İsmet ve Kubilay'ın yerine Hamza Küçükköylü, Güney Atılgan ve Yakup Demir oyuna dahil oldu.

64. dakikada Sakaryaspor gole yaklaştı. Oğuz pasını verdi, İrfan'ın vuruşunda, savunmada Yakup Demir topu çizgiden çıkardı.

Top oyundayken kaleci Aydın hakeme itirazlarda bulunduğu için sarı kart gördü.

67. dakikada konuk takımdan Oğuz yerini Mustafa'ya bıraktı.

70. dakikada taraftarları heyecanlandıran ve öfkelendiren bir atak gelişti. Verilen uzun pasta Hamza orta sahadan çıktı, kaleci ile karşı karşıya kaldı, ama yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.

Vanspor yedek kulübesi bu pozisyonda yardımcı hakemin üstüne yürürken, taraftarlar da attıkları sloganlarla tepkisini gösterdi.

76. dakikada Vanspor gole yaklaştı.

Baran ortaladı, savunmada ters bir vuruş oldu, top kaleye girmeden son anda kaleci çizgiden topu uzanarak tokatlayıp çıkardı.

Bir dakika sonra gelişen atakta Güney kaleci ile karşı karşıya kaldı, kötü vurdu, ama öncesinde ofsayt bayrağı kaldırıldı.

82. dakikada Sakaryaspor gole yaklaştı. Ama kaleci Aydın gole izin vermedi.

89. dakikada Vanspor'da Oktay yerini İbrahim Bingöl'e bıraktı.

90. dakikada konuk takım gole yaklaştı. Ozan şık çalımlarla ceza sahası içine girdi, vuruşunda top direğin yanından auta gitti.

Hakem maçın bitimi için 4 dakika uzatma gösterdi.

Maçta başka pozisyon olmadı ve iki takım da sahadan tek puanla ayrıldı.

VANSPOR’UN GRUBUNDAKİ DİĞER MAÇLAR

Grupta oynanan diğer maçlarda Bodrumspor sahasında Turgutluspor'u 3-0 mağlup ederek 12 puanla liderlik koltuğuna otururken, Hekimoğlu Trabzon sahasında Afjet Afyonspo rile 1-1 berabere kaldı ve 11 puanla ikinci sırada yer aldı.

Sivas Belediyespor deplasmanda Bayburt Özel İdarespor ile 0-0 berabere kalarak 11 puan ve averaj farklı ile üçüncü sırada yer alırken, Vanspor da 11 puan ve averaj farkı ile dördüncü sırada bulunuyor.

11 puanlı bir diğer takım Bayburt Özel İdarespor beşinci sırada yer alırken, Cumartesi günü gece maçında Diyarbekirspor’u 1-0 mağlup eden Ankaraspor 10 puanla altıncı sırada yer alıyor.

Deplasmanda Niğde Anadolu’yu 3-1 yenen Etimesgut Belediyespor 10 puan ve averaj farkı ile yedinci, sahasında Ergene Velimeşespor’u 3-0’la geçen Somaspor ise 10 puanla sekizinci sırada yer aldı.

Evinde Serik Belediyespor’u 1-0 mağlup eden Çorum FK 9 puanla dokuzuncu, Van’dan bir puanla dönen Sakaryaspor da 9 puan ve averaj farkı ile onuncu sırada yer aldı.

Adıyaman’ı 3-2’lik skorla deviren İnegölspor 8 puanla on birinci sırada bulunurken, Kahramanmaraşspor’u 3-1 mağlup eden Sarıyerspor da on ikinci sırada yer aldı.

Sezon başı iddialı takımların başında gösterilen Afjet Afyonspor ise 6 puanla grupta on üçüncü sırada yer alıyor.

Vanpor’un grubundaki son takımlara bakıldığında; Serik Belediyespor on dördüncü, Diyarbekirspor on beşinci, Turgutluspor ve Ergene Velimeşespor da art arda geliyor.

Grupta henüz puanla tanışamayan Adıyaman FK on sekizinci, Kahramanmaraş on dokuzuncu ve Niğde Anadolu ise son sırada yer alıyor.

Van Bölge Gazetesi: Bişar Ulutaş