Vanspor, Pazarspor maçının detayları…

Temsilcimiz Vanspor, evinde konuk ettiği Pazarspor'u 3-0 mağlup ederek, 46 puanla ikinci sıradaki yerini korumayı başardı. Kırmızı siyahlı ekip, 19. Dakikada Yakup'un kafa golüyle öne geçti. Pazarspor'dan Ömercan'ın ke

SPOR 15.02.2021 09:19:41 0
Vanspor, Pazarspor maçının detayları…
Tarih: 01.01.0001 00:00

 2. Futbol Ligi Kırmızı Grup'ta mücadele eden Vanspor, 23. Hafta maçında evinde ağırladığı Pazarspor'u 3-0 yenmeyi başardı. Goller ilk yarıda geldi. Vanspor Serhat Gülpınar teknik sorumluluğunda sahaya; Aydın Bağ, Abdulkadir Özdemir, Sedat Cengiz, Ömer Yıldız, Burhan Arman, Üzeyir Ergün, Oktay Aydin, Berkan İbrahim Çakır, Emre Özkan, Barış Gök ve Yakup Demir onbiri ile çıktı. Pazarspor ise Ferruh Özgün teknik sorumluluğunda sahaya; Mustafa Güngör, Ömercan Öndaş, Emre Akgün, Taha Gür, Ali Osman Karnapoğlu, İbrahim Topaloğlu, Şahinali Terzi, Eren Karadağ, Feyyaz Aydil, Hüseyin Eray Karataş ve Savaş Çakır onbiri ile çıktı. Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda saat 13.00'da başlayan karşılaşmayı Demokrat Özgür Güneş, Vedat Hoşnam, Ahmet Ulu ve Ramazan Haymana hakem dörtlüsü yönetti. Maç öncesi, Irak 'ta Pençe Harekâtı esnasında şehit edilen sivil vatandaşlar için saygı duruşunda bulunuldu.

Okunan İstiklal Marşı'nın ardından, maça ev sahibi takım başladı.

GOLLER İLK YARIDA GELDİ

Maçın 3. dakikasında Vanspor atağında Sedat Cengiz ve Üzeyir paslaşmasının ardından Üzeyir ortaladı ama savunma topu uzaklaştırdı. 6. dakikada gelişen Pazarspor atağında Hüseyin kaleyi düşündü, Yakup gole izin vermedi. 9. dakikada Vanspor atağında, Oktay Aydın ve Berkan'ın paslaşması sonrası top Ömer Yıldız'a gelmeden, rakip faul yaptı, ama hakem devam dedi. 15. dakikada Pazarspor Şahinali ile soldan atağa kalktı, top Hüseyin'e gelince hakem oyunu ofsayt gerekçesiyle durdurdu. 19. dakikada Vanspor öne geçti. Sedat Cengiz soldan köşe vuruşunu kullandı, Yakup yükseldi ve kafa ile topu ağlara yolladı: 1-0 23. dakikada Vanspor organize bir atak geliştirdi. Berkan topu Sedat ile buluşturdu, Sedat Oktay'ı gördü, bu oyuncu da ceza sahası içinde uygun pozisyonda olan Ömer'i topla buluşturdu. Ömer net atağı, golle sonuçlandıramadı. Kötü vuruş, autla sonuçlandı. 29. dakikada Vanspor soldan Barış Gök ile atağa kalktı, ondan Abdülkadir'e, ondan da Sedat Cengiz'e gelen top, güzel bir pas sonrası penaltı noktasında Burhan'ın önünde kaldı, ama kaleci erken davrandı ve net gole izin vermedi. 33. dakikada Vanspor farkı ikiye çıkardı. Vanspor sağdan atağa kalktı. Sedat topu Ömer ile buluşturdu. Ömer sert ortaladı, savunmada Ömercan'a çarpan top ağlarla buluştu:2-0 36. dakikada Pazarspor'da Feyyaz yerini Onur Civelek'e bıraktı. 39. dakikada Pazarspor'da İbrahim sarı kart gördü.

40. dakikada Vanspor'da Burhan kaleyi yokladı, ama kaleci Mustafa gole izin vermedi. 42. dakikada Vanspor üçüncü golü buldu. Burhan'ın pasında topla buluşan Ömer Yıldız rakibini çalımladıktan sonra vuruşunu yaptı, top filelerle buluştu:3-0 Hakem ilk yarının bitimi için 1 dakika uzatma gösterdi. Uzatma dakikasında Pazarspor'da Ali Osman sarı kart gördü. İlk yarı Vanspor'un 3-0'lık üstünlüğü ile tamamlandı.

İKİNCİ YARIDA GOL SESİ ÇIKMADI

İkinci yarıya konuk takım başladı. 50 dakikada konuk takım atağında, Eren sağdan ceza sahası içine girmeden şutunu çekti, top auta gitti. 53. dakikada Pazarspor'da Savaş yerini Muhammet Çelik'e bıraktı. 54. dakikada Vanspor net bir pozisyon kaçırdı. Barış ortaladı, Sedat Cengiz uygun pozisyonda top yere çarpıp kalktıktan sonra vuruşunu yaptı, ama top az farkla üstten auta gitti. 60. dakikada Vanspor'da iki oyuncu değişikliği birden yapıldı. Sedat Cengiz alkışlar arasında yerini Muhammet Mahmut Emir'e bırakırken, Ömer Yıldız'ın yerine Utku Şen oyuna dahil oldu. 62. dakikada Pazarspor Şahinali ile serbest vuruş kullandı, İbrahim kafa ile dokundu, top az farkla auta gitti. 66. dakikada ev sahibi ekipten Berkan yerini Sedat Komi'ye bıraktı. 71. dakikada Pazarspor'da Hüseyin Eray Karataş yerini Kadir Kaan Yurdakul'a, İbrahim Topaloğlu yerini Alper Akçan'a bırakırken, Vaspor'da ise Yakup Demir yerin Rüştü Hanlı'ya bıraktı. Bu dakikalarda vasat bir oyun oynandı. 88. dakikada Pazarspor Şahinali ile serbest vuruş kullandı, savunma topu uzaklaştırdı. Hakem maçın bitimi için 4 dakika gösterdi. İkinci uzatma dakikasında konuk takım atağında ceza sahası içinde Muhammet Çelik vurdu, kaleci Aydın gole izin vermedi. Bir dakika sonra gelişen Vanspor atağında bu kez sağ çaprazdan Utku kaleyi düşündü, ama top az farkla auta gitti. Maçta başka pozisyon olmadı ve Vanspor evinde 3-0 kazanarak 46 puanla ikinci sıradaki yerini korudu.

GRUPTAKİ DİĞER MAÇLAR…

Lider Eyüpspor Cumartesi oynanan maçta evinde Bodrumspor ile 0-0 berabere kalarak iki puan kaybetti. Liderin 53 puanı bulunuyor. Vanspor aldığı 3-0'lık galibiyetle 46 puanla ikinci sırada yer alıyor. Kırşehir Belediyespor ise deplasmanda 1-22 Konyaspor'u 1-0 yenerek 43 puanla üçüncü sıradaki yerini korudu. Turgutluspor evinde Elazığspor'u 3-1 yenerek 42 puanla dördüncü sırada yer alırken, Sakaryaspor deplasmanda Kırklarelispor ile 0-0 berabere kaldı ve 41 puanla beşinci sıraya geriledi. Liderden puan koparan Bodrumspor 39 puanla altıncı sırada yer alırken, Kırklarelispor ise 38 puanla yedinci sırada yer aldı. Serik Belediyespor evinde Sivas Belediyespor'u 2-0 mağlup ederek 35 puanla sekizinci sırada yer alırken, Vanspor'a mağlup olan Pazarspor da 34 puanla dokuzuncu sıraya geriledi. Tarsus İdmanyurdu evinde Karacabey Belediyespor'u 3-2 yenerek 33 puanla onuncu sırada bulunurken, Etimesgut Belediyespor ise Pendikspor'u 3-1 mağlup etti ve 31 puanla on birinci sırada yer aldı. Pendikspor 29 puanla on ikinci, Sivas Belediyespor 27 puanla on üçüncü, Karacabey Belediyespor da aynı puanla on dördüncü, 1922 Konyaspor ise 23 puanla puanla on beşinci sırada bulunuyor. Bayburt Özel İdarespor deplasmanda Karabükspor'u 3-0 ile geçti ve 23 puanla on altıncı sırada yer alırken, Mamak FK deplasmanda Kastamonuspor ile 0-0 berabere kalarak 23 puanla on yedinci sırada bulunuyor. Elazığspor 21 puanla on sekizinci, Kastamonuspor aynı puanla on dokuzuncu ve 2 puanlı Karabükspor ise son sırada yer alıyor. Vanspor, 18 Şubat Perşembe günü saat 13.00'te deplasmanda Sakaryaspor'a konuk olacak.