Vanspor Kulübü: İstifa söz konusu değildir

Vanspor Futbol Kulübü son günlerde bazı basın-yayın organlarında yer alan ‘Vanspor’da bazı yöneticilerin istifa ettiği’ yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

SPOR 5.10.2021 12:50:59 0
Vanspor Kulübü: İstifa söz konusu değildir
Tarih: 01.01.0001 00:00

Konuyla ilgili kulüp tarafından yapılan açıklamada, “03.10.2021 tarihinde yapmış olduğumuz basın toplantısı sonrası kamuoyuna yanlış aksettirilen ve bazı yöneticilerimizi zan altında bırakılacak şeklinde yorumlanan haber ve de yönetim kurulunun istifa edeceğine dair iddialar karşılığında kulübümüz tarafından açıklama yapma gerekliliği ortaya çıkmıştır. Basın ile toplantımızda kulübümüze bugüne kadar katkıda bulunan ve de “henüz katkı yapmamış” olan isimler şeffaflık bildirgemiz çerçevesinde açıklanmıştır. Bu açıklama bazı kesimler tarafından henüz kulübe katkı sunmayan isimleri rencide edecek şeklide yorumlanması kulübümüz tarafından asla kabul edilemez bir yorumdur. Yönetim kurulumuzda bulunan tüm kişilerin kulübe maddi veyahut kulüp ihtiyaçları çerçevesinde sektörel katkıları olacağı taahhüt altına alınmıştır. Bu katkılar belli bir süreç içerisinde ve peyderpey ilerleyecektir. Basın açıklamasından sonra sadece belli isimlerin katkıda bulunduğu, diğer isimlerin katkıda bulunmayacağı yorumu asla kabul edilemez bir yorumdur. Her bir yöneticimiz zamanında ve imkânlarından feragat ederek her daim kulübe hizmet etmektedir. Kulübümüz için her yönetici aynı vasıf ve potansiyeldedir. Bu yaklaşım ve haberler yeni yönetimimizin heyecanını ve şevkini kırmaktan başka bir durum hedeflememektedir. Vanspor için el birliği yapmış VEFA grubunu bu tarz ayrılıklara sürükleme çabasına asla müsaade etmeyeceğimizi kamuoyuna bildirmek isteriz” denildi.

Açıklamanın devamında ise istifa iddialarının gerçeği yansıtmadığı ifade edilerek, “Yine basın toplantısı ardından çeşitli dedikodular yaratılarak basına yanlış bilgiler ile yönlendirmelerle yöneticilerimizin istifa edeceğine dair iddialar kesinlikle doğru değildir. VEFA grubu uzun soluklu ve Vanspor’a hizmet edecek bir yapıya hâkimdir. Tek odak noktası başarıdır. İyi gidişatın bu tarz iftira kampanyalarıyla yıpratılması camiamıza ve şehrimize zarar vermektedir. Henüz daha çok yeni olmasına rağmen başarılı bir süreç yöneten ekibimiz bir arada olacaktır ve bu ucuz iftiralara asla müsamaha göstermeyecektir. Tekrar söylemek istiyoruz ki VEFA grubunda istifa veyahut böyle bir söylenti söz konusu değildir. İlk gün ki heyecanımızla yolumuzda kararlılıkla devam ettiğimizi belirtir saygılarımızı sunarız” ifadeleri yer aldı.