Vanspor, kan kaybetmeye devam ediyor

2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden ve son haftalarda aldığı puan kayıplarıyla taraftarını üzen Vanspor, kan kaybetmeye devam ediyor. Hafta sonu sahasında konuk ettiği Etimesgut Belediyespor'a 2-1 mağlup olan Van temsilcisi, play-off y

SPOR 5.04.2022 10:30:14 0
Vanspor, kan kaybetmeye devam ediyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Son haftalarda inişli- çıkışlı bir grafik çizen ve Etimesgut Belediyespor karşısında da varlık gösteremeyen Vanspor, sahadan puansız ayrıldı.

Etimesgut Belediyespor'a 2-1 mağlup olan Vanspor, son haftalardaki namağlup unvanını kaybederken, aynı zamanda play-off potasının da gerisine düştü. Maç genelinde rakibine karşı üstünlük kurumayan, rakip kalede ise etkili ataklar üretemeyen Vanspor, son haftalara girilirken önemli 3 puandan oldu.

Yaklaşık 4 aydır deplasmanda galibiyet yüzü görmeyen Etimesgut Belediyespor'un maçtan galip gelmesiyle, taraftarlar Erhan Altın'a ve bazı futbolculara da büyük tepki gösterdi. Uzun bir süredir puan almakta güçlük çeken Vanspor, Etimesgut Belediyespor'a 2-1 mağlup olunca, taraftarlar teknik direktör Erhan Altın ile sportif direktör Erkan Avseren'i istifaya çağırdı.

Ligin ikinci devresinde ilk maçında Adıyaman FK'ya 3-1 mağlup olduktan sonra oynadığı 12 maçta mağlup olmayan Vanspor, bu unvanını Etimesgut Belediyespor karşısında aldığı mağlubiyetle kaybetmiş olduğu.

Özellikle gol yollarında büyük sıkıntılar çeken ve üst sıralara oynayan takımlar arasında en az averaja (6) sahip olan Vanspor, ligde oynadığı 33 maçlık periyotta 15 galibiyet, 11 beraberlik ve 7 mağlubiyet alırken, attığı 45 gole karşılık, kalesinde ise 39 gol gördü.

İkinci devrede oynadığı 14 maçta,  6 galibiyet alan Vanspor, 2 mağlubiyet ve 6 beraberlik aldı.

SON 5 HAFTA

Grupta son 5 haftaya girilirken, Vanspor yine bir birinden zorlu mücadelelere çıkacak. 5 maçın 3'nü sahasında oynayacak olan Van temsilcisi, 2 maçta ise deplasmana gidecek.

Hafta sonu sahasında Somaspor'u konuk edecek olan Van temsilcisi, bir sonraki hafta ise Ankaraspor deplasmanına gidecek.

Ligin 36. Haftasında sahasında 1461 Trabzon FK'yı konuk edecek olan Vanspor, bir sonraki hafta İnegöl deplasmanına gidecek.

Ligin son maçında sahasında Niğde Anadolu FK ile karşı karşıya gelecek olan Van temsilcisinde, artık puan kaybına tahammül kalmadı. Kırmızı- Siyahlılar, bu periyotta oynayacağı maçları kazanarak, play-off'ta rakipleriyle mücadele etmek istiyor.

Van Bölge Gazetesi: Bişar Uutaş