Vanspor, İnegölspor'u konuk ediyor

2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor, Pazar günü sahasında ligin güçlü takımlarından İnegölspor ile karşı karşıya gelecek. Kırmızı-Siyahlılar sahasında oynayacağı zorlu maçı kazanarak, kötü gidişata son vermek istiyor.

SPOR 17.12.2021 10:55:56 0
Vanspor, İnegölspor'u konuk ediyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Geçtiğimiz Pazar günü deplasmanda karşılaştığı ligin güçlü takımlarından Hekimoğlu Trabzonspor'a 1-0 mağlup olan Vanspor, Pazar günü sahasında karşılaşacağı İnegölspor maçını kazanmak istiyor.

Zorlu maçın çalışmalarını hafta boyunca Şahabettin Özarslaner Spor Tesisleri'nde yoğun bir tempoda sürdüren Kırmızı-Siyahlılar, haftayı 3 puanla kapatmak istiyor. Pazar günü 13.00'te başlayacak olan zorlu mücadelede iki takım da kazanmak istiyor.

17 MAÇTA 7 GALİBİYET…

Ligde oynadığı 17 maçlık periyotta 7 galibiyet, 4 beraberlik ve 5 mağlubiyet alan Vanspor, 26 puanla onuncu sırada yer alırken, İnegölspor ise bu periyotta 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 7 mağlubiyet alarak 24 puanla on birinci sırada yer alıyor.

Ligde son haftalarda istediği futbolu sahaya yansıtamayan ve sahadan istediği sonuçlarla ayrılamayan Vanspor, Pazar günü sahasında konuk edeceği Bursa temsilcisi İnegölspor'u mağlup etmek istiyor.

Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda Pazar günü saat 13.00'te başlayacak olan zorlu karşılaşmada, iki takım da galibiyet hedefliyor.

Vanspor oynadığı son 5 lig maçında galibiyet alamazken, 2 beraberlik ve 3 galibiyet alırken, konuk takım İnegölspor ise bu periyotta 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı.

Ligde oynadığı son 9 maçta sadece 1 galibiyet elde eden, 5 mağlubiyet, 3 beraberlik alan Van temsilcisi, Bursa temsilcisi karşısında bu kötü gidişatına son vermek istiyor.

İlk devrede son 2 haftaya girilirken, İnegölspor ve Niğde Anadolu FK ile karşılaşacak olan Vanspor, bu maçlarda alacağı puanlarla, ilk devreyi üst sıralarda bitirmek istiyor.

Kahramanmaraş maçından sonra düşüşe geçen, aldığı mağlubiyet ve beraberlikle üst sıralardan iyice kopmaya başlayan Vanspor, Pazar günü zorlu bir mücadeleye daha çıkacak. Lider Sakaryaspor ile arasındaki puan farkı 13'e çıkan Kırmızı- Siyahlılar, bu farkı kapatmanın hesabını yapıyor.

GRUPTA KIRAN KIRANA MAÇLAR…

Lider Sakaryaspor sahasında on dokuzuncu sıradaki Kahramanmaşspor'u konuk ederken, ikinci sıradaki Hekimoğlu Trabzonspor ise deplasmanda dokuzuncu sıradaki Somaspor'un misafiri olacak.

Üçüncü sıradaki Sivas Belediyespor sahasında on sekizinci sıradaki Ergene Velimeşespor'u konuk ederken, dördüncü sıradaki Afjet Afyonspor ise deplasmanda on altıncı sıradaki Sarıyer ile karşı karşıya gelecek.

Beşinci sıradaki Çorum FK deplasmanda on yedinci sıradaki Adıyaman FK'nın konuğu olurken, altıncı sıradaki Bodrumspor ise son sıradaki Niğde Anadolu FK'yı konuk edecek.

Yedinci sıradaki Bayburt Özel İdarespor sahasında on beşinci sıradaki Diyarbekirspor'u konuk ederken, sekizinci sıradaki Ankaraspor ise on dördüncü sıradaki Etimesgut Belediyespor ile kozlarını paylaşacak.

On ikinci sıradaki Serik Belediyespor ise bir altındaki Turgutluspor'u misafir edecek.

Van Bölge Gazetesi: Bişar Ulutaş