Vanspor için 6 puanlık maç…

Cumhurbaşkanlığı’ndaki korona virüs toplantısında alınan karar gereği maçların seyircisiz oynanmasından dolayı, Vanspor, yarın Sakaryaspor maçına taraftarından yoksun çıkacak. Kırmızı siyahlılar altı puan değerindeki bu maçı k

SPOR 14.03.2020 11:51:32 0
Vanspor için 6 puanlık maç…
Tarih: 01.01.0001 00:00

 Vanspor’un grubunda bitime yedi hafta kaldı. Vanspor’un bir maçı eksik.

   Yarın evinde saat 14.30’da Sakaryaspor’u konuk edecek olan kırmızı siyahlı takım, alınan karar gereği seyircisiz oynayacak.

   İkinci lig kırmızı grupta Bandırmaspor 3 puan farkla liderliğini sürdürürken, son 7 haftada, 7 takım ise play-off’a kalma mücadelesi verecek.      

   Geride kalan 27 haftalık maraton sonunda Kastamonuspor, Tuzlaspor, Kırşehir Belediyespor, Sakaryaspor, Vanspor, Uşakspor ve Kahramanmaraşspor gibi takımlar, maçlarını kazanma mücadeleleri veriyor. Play Offa kalacak 3 takımdan biri olmak için de bu 7 takımın verdiği mücadelelerde puan farkı takan takımlar avantajlı konuma geçiyor.

  Vanspor, geçtiğimiz hafta sahasında konuk ettiği Etimesgutspor’a puan kaptırdı.

   Yarın konuk edeceği Sakaryaspor maçında Play Off’a ya tamam ya da devam diyecek.

  İki takım açısından da kritik olan karşılaşma saat 14.30’da başlayacak. Ligin ilk devresinde Sakarya’da oynanan ilk karşılaşmayı Vanspor, 4-2 kaybetmişti. Vanspor 1 maç eksiğiyle 41 puanda, Sakaryaspor ise 48 puanla yoluna devam ediyor.

   Öte yandan grupta Lider Bandırmaspor, Bodrum Belediyespor deplasmanına giderken, ikinci sırada yer alan Ankara Demirspor ise Bayburt Özel İdarespor’u konuk edecek.

   Play Off mücadelesi veren Tuzlaspor deplasmanda Ergene Velimeşe ile karşılaşırken, Kastamonuspor ise Sivas Belediyespor deplasmanına gidecek.Van Bölge Gazetesi

    PFDK CEZALARI AÇIKLADI

   Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Van Spor FK Başkanı Servet Yenitürk ile idareci idarecisi Mehmet Selim Öğünmez'e muhabirlere yönelik saldırısı nedeniyle 14 bin 500 lira para cezası verdi.
   Van Spor FK, geçtiğimiz salı günü evinde Etimesgut Belediyespor ile oynamıştı.

Müsabakanın ardından yaşananları değerlendiren PFDK, ev sahibi ekibin yöneticilerine ceza verdi.

     Kurul, yaptığı toplantıda Van Spor FK Başkanı Servet Yenitürk'ün 8 Mart 2020 tarihinde oynanan Van Spor FK-Etimesgut Belediyespor TFF 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasında, muhabire yönelik hakareti nedeniyle 15 gün hak mahrumiyeti ve 6 bin 500 TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Van Spor FK idarecisi Mehmet Selim Öğünmez'in, muhabirlere yönelik saldırısı nedeniyle 40 gün hak mahrumiyeti ve 8 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi,

Aynı karşılaşmada, Etimesgut Belediyespor Kulübü de, takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 2 bin 500 TL para cezasına çaptırıldı.

    Öte yandan aynı müsabakalarda olaylara karışan ve Türkiye Spor Yazarları Derneği Disiplin Kurulu’na sevk edilen gazeteci Orhan Olgun ise, 15 gün süresi boyunca akreditesi iptal edilerek, kendisine basın tribünlerine giriş yasağı getirildi. Van Bölge Gazetesi