Vanspor Futbol Kulübü’nün başkanı Servet Yenitürk Van Gölü TV’ye duygularını aktardı

Van Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenen 4. Olağanüstü kongrede tek liste ile Servet Yenitürk yeniden başkanlığa seçildi.

SPOR 2.08.2021 12:23:47 0
Vanspor Futbol Kulübü’nün başkanı Servet Yenitürk Van Gölü TV’ye duygularını aktardı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenen 4. Olağanüstü kongrede tek liste ile Servet Yenitürk yeniden başkanlığa seçildi. Yenitürk, kongreden sonra Vangölü TV’ye görüşlerini ve duygularını aktardı.

‘Bildiğiniz gibi süreç uzadı ama tabi ki mutluyuz. Taraftarımızın da, Van halkının da mutlu olması lazım. Vanspor’umuzun ve derneğimizin kapanmasına müsaade etmedik. Çağrılarımıza siyasilerimiz olsun, işadamlarımız olsun ses verdiler, kulak verdiler. İnşallah daha güzel bir yönetim oluşturacağız. Burada da biz yine elimizi taşın altına koyduk ve bu süreci de göğüslüyoruz. Bizim şu anda tek işimiz, tek hedefimiz bir an evvel bir hafta içerisinde bu ayın 7 ve 10’u arası Erzurum kampında takımımızı toparlayabilmemiz için hızlı bir şekilde transferlerimizi ve görüşmelerimizi yapalım. Tabi ki bunu ben tek başıma yapmayacağım, bahsettiğim siyasilerimiz ve işadamlarımızla birlikte yürütme kaydıyla bugün düğmeye bastık.’

Vanspor’un borcunun 19 Milyon Lira olduğu açıklandı. Bu borç içerisinde sizin takıma vermiş olduğunuz miktarlar da yer alıyor mu?

‘Tabi. Sigorta ve vergilerin tamamı yer alıyor. Normalde kulübümüzün piyasaya olan ve futbolculara olan borç 2,5-3 Milyonu aşmıyor zaten. Biliyorsunuz sigorta ve vergiler içinde ben 15’e yakın aracımı ve iş makinalarımı verdim. Yapılandırma yaptık, bunu 36 ay içerisinde ödemeye yaydık. Bunun için herhangi bir sıkıntı olmaz, bunları zaten görüştüğümüz işadamlarımıza, iş arkadaşlarımıza, yönetimde yer alacak arkadaşlarımızın tamamına da izah ettik. Bizim şu anda kimseden bir talebimiz yoktur, önemli olan Vanspor’un önünü açıp Vanspor’a sahip çıkmak.’

Van Gölü TV