Vanspor, Etimesgut’u konuk ediyor

Vanspor, bugün evinde ligin güçlü takımlarından Etimesgut Belediyespor’u konuk edecek. Ligde son dört haftaya girilirken, tüm gözler bu maça çevrildi. Vanspor, play-off potasındaki yerini korumak isterken, Etimesgut Belediyespor ise play-off

SPOR 22.04.2021 11:21:56 0
Vanspor, Etimesgut’u konuk ediyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

 Misli.com 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden kırmızı-siyahlı ekip evinde zorlu bir maça çıkıyor. Hafta boyuncu zorlu Etimesgut Belediyespor maçına sıkı bir şekilde hazırlanan Vanspor’da, tek hedef galibiyet. Play-off potasındaki yerini kaybetmek istemeyen Vanspor, Etimesgut Belediyespor karşısında galibiyet için ter dökecek.
 Zorlu maç öncesi Vanspor 60 puanla beşinci sırada bulunurken, Etimesgut Belediyespor ise 58 puanla yedinci sırada yer alıyor. Silahtaroğlu Vanspor, evinde Etimesgut Belediyespor’u mağlup ederek, play-off potasındaki yerini korumak istiyor.
 Geçtiğimiz hafta deplasmanda Turgutluspor’a 2-1 mağlup olan ve play-off yolunda yara alan Vanspor, kalan maçlarını kazanarak, play-off’u garantilemek istiyor.
 Vanspor, oynadığı 34 maçta 18 galibiyet elde ederken, 6 maçta beraberlikle sahadan ayrıldı. Kırmızısiyahlı ekip 10 maçta ise rakiplerine boyun büktü. 34 haftalık maç periyodunda rakip kalelere 53 gol atan Van temsilcisi, kalesinde ise 30 gol görerek +23 averaja sahip.
 Zorlu rakip Etimesgut Belediyespor ise 34 haftalık maç periyodunda 17 galibiyet elde ederken, 7 maçta ise rakipleriyle beraber kaldı. Siyah-Beyazlı takım 10 maçta ise rakiplerine boyun bükerek 58 puanla yedinci sırada bulunuyor.
 Etimesgut, 34 haftada rakip kalelere 55 gol gönderirken, kalesinde ise 28 gole engel olamadı ve 27 averaja sahip.
 Van Atatürk Stadyumu'nda saat 15.00'te başlayacak olan karşılaşmayı İzmir Bölgesi'nden Fatih Tokail, Uğur Önay, Uğur Erdoğan ve Berkay Erdemir hakem dörtlüsü yönetecek.
 GRUPTA NEFESLER TUTULDU
 Ligin 35. Haftasında Lider Eyüpspor evinde 15’nci sıradaki Sivas Belediyespor’u konuk ederken, ikinci sırada bulunan Sakaryaspor ise evinde ligden düşmesi haftalar öncesinde kesinleşen Kardemir Karabükspor’u konuk edecek.
 Üçüncü sırada yer alan Kırşehir Belediyespor evinde 18’nci sıradaki Tetiş Yapı Elazığspor’u ağırlarken, dördüncü sırada bulunan Kırklarelispor ise 17’nci sıradaki GMG Kastamonuspor’u konuk edecek.
 Beşinci sırada yer alan Vanspor, evinde yedinci sıradaki Etimesgut Belediyespor’u konuk ederken, altıncı sıradaki Bodrumspor ise evinde 14’ncü sıradaki Bayburt Özel İdarespor’u ağırlayacak.
 Sekizinci sıradaki Turgutluspor deplasmanda 13’ncü sıradaki Pazarspor’a konuk olurken, dokuzuncu sıradaki Karacabey Belediyespor ise evinde 11’nci sıradaki Serik Belediyespor’la karşı karşıya gelecek.
 Onuncu sıradaki Tarsus İdman Yurdu evinde 16’ncı sıradaki Karatay Termal 1922 Konyaspor’u ağırlarken, 12’nci sıradaki Pendikspor ise deplasmanda 19’ncu sıradaki Mamak FK’ya konuk olacak.
 Van Bölge Gazetesi: Bişar Ulutaş