Vanspor, Etimesgut Belediyespor maçının detayları…

Vanspor evinde konuk ettiği Etimesgut Belediyespor'u Sedat Cengiz'in golüyle 1-0 mağlup ederek çok önemli bir galibiyete imza attı. Kırmızı siyahlı ekip aldığı üç puanla grupta 63 puanla beşinci sıradaki yerini korudu.

SPOR 26.04.2021 10:27:39 0
Vanspor, Etimesgut Belediyespor maçının detayları…
Tarih: 01.01.0001 00:00

Vanspor, 35. Hafta maçında evinde Etimesgut Belediyespor'u konuk etti. 90 dakikası heyecan içinde geçen maçta sadece bir gol atıldı. Vanspor'un tek golü penaltıdan Sedat Cengiz'den geldi. Kırmızı siyahlı takım aldığı galibiyetle üç puan almanın yanı sıra, play-off yolunda kendi takipçisi olan Etimesgut Belediyespor'un da haftayı puansız kapatmasına yol açtı. Vanspor'un hemen altında yer alan Bodrumspor'un da haftayı mağlubiyetle kapatması, Vanspor'a derin bir ohh çektirdi.

Vanspor Serhat Gülpınar teknik sorumluluğunda sahaya; Aydın Bağ, Barış Gök, Emre Özkan, Yakup Demir, Üzeyir Ergün, Sedat Komi, Şiyar Kepir, Oktay Aydin, Burhan Arman, Sedat Cengiz ve Ömer Yıldız onbiri ile çıktı. Etimesgut Belediyespor ise Taner Öcal teknik sorumluluğunda sahaya; Özkan Karabulut, Hüseyin Öztürk, Eyüpcan Delibalta, Çağlayan Menderes, Halil Köçer, Şahin Fıstıkçı, Alim Harlak, Ömer Faruk Emeç, Mehmet Zahit Çınar, Erdi Zengin ve Yusuf Yıldırım onbiri ile çıktı. Van Atatürk Stadyumu'nda saat 15.00'te başlayan karşılaşmayı Fatih Tokail, Uğur Önay, Uğur Erdoğan ve Berkay Erdemir hakem dörtlüsü yönetti.

VANSPOR'UN GOLÜ YİNE SEDAT CENGİZ'DEN…

İlk yarıya konuk takım başladı. 4. dakikada soldan gelişen Vanspor atağında Sedat Cengiz çaprazdan sert ve düzgün vurdu, top az farkla auta gitti. 14. dakikada Vanspor net bir golden yararlanamadı. Sedat Cengiz korner kullandı, Etimesgut Belediyespor savunması topu uzaklaştıramadı, ceza sahası içinde Sedat Komi topa dokunamadı, kaleci topa sahip oldu ve kırmızı siyahlı takım bu pozisyonu değerlendiremedi. 24. dakikada Vanspor atağında Şiyar Kepir yaklaşık 30 metreden sert vurdu, top direğe çarparak oyun alanına döndü, savunma topu uzaklaştırdı. 25. dakikada ev sahibi ekipten Şiyar sarı kart gördü. 27. dakikada Vanspor net bir golden yararlanamadı. Barış Gök ve Sedat Cengiz paslaşması sonrası Barış soldan ortaladı, Ömer Yıldız ceza sahası içinde indirdi, Burhan Arman sert ve düzgün vurdu, ama top yandan auta gitti. 33. dakikada Etimesgut Belediyespor atağında Yusuf Yıldırım bir anda kaleci ile karşı karşıya kaldı, ama dengesini kaybederek yerde kaldı, kaleci Aydın gole izin vermedi. 38. dakikada Vanspor bir kez daha gole yaklaştı. Barış'ın pasında ceza sahası içinde Sedat Cengiz kalabalık savunma arasında çalımını attıktan sonra vuruşunu yaptı, ama savunmaya çarpan top kornere gitti. 40. dakikada Vanspor Sedat Cengiz ile penaltıdan öne geçti. Oktay'ın pasında Burhan Arman yerde kaldı, hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanan Sedat Cengiz'in vuruşunda, kaleci ve top ayrı köşelere gitti ve kırmızı siyahlı takım gol sevinci yaşadı: 1-0 41. dakikada Etimesgut Belediyespor'da Hüseyin Öztürk sarı kart gördü. Hakem ilk yarının bitimi için 3 dakika uzatma gösterdi. Maçın ilk yarısı Vanspor'un 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

İKİ TAKIM DA BİRÇOK GOL POZİSYONUNU DEĞERLENDİREMEDİ

İkinci yarıya ev sahibi takım başladı. 48. dakikada soldan gelişen ev sahibi takım atağında, Sedat Cengiz yerde kaldı, hakem serbest vuruş kararı verdi. Sedat Cengiz serbest vuruşu kullandı, penaltı noktasında Yakup topa kafa ile dokunamadı. 52. dakikada Vanspor Ömer Yıldız ile net bir golden yararlanamadı. Kaleye sırtı dönük şekilde bir anda iki oyuncuyu çalımlayan Ömer, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda şutunu çekti, ama top az farkla üstten auta gitti. 56. dakikada Vanspor atağında Burhan ceza alanı içinde yerde kaldı, hakem devam dedi. 57. dakikada nadir gelişen Etimesgut Belediyespor atağında Yusuf Yıldırım sert ve yerden vurdu, ama top az farkla auta gitti. 59. dakikada Etimesgut Belediyespor direğe takıldı. Etimesgut Belediyespor Alim serbest vuruş kullandı, top direkten döndü. Dönen topu konuk takım yine kaleye yolladı, ama top kornere gitti. Bu pozisyonda itirazları sonucu Etimesgut Belediyespor'dan Ömer Faruk sarı kart gördü. 62. dakikada Vanspor'da Ömer Yıldız yerini Muhammet Mahmut Emir'e bıraktı. 63. dakikada Vanspor Teknik Direktörü Serhat Gülpınar sarı kart gördü. 66. dakikada konuk takımdan Çağlayan yerini Volkan'a bırakırken, Erdi yerini Emre' ye bıraktı. 71. dakikada Vanspor'da Şiyar oyundan alındı, yerine Selim Kayacı oyuna dahil oldu. 72. dakikada konuk takım Yusuf serbest vuruş kullandı, ceza sahası içinde Ömer Faruk kafa ile dokundu, kaleci Aydın son anda topu kornere yolladı. 73. dakikada Vanspor atağında Sedat Cengiz bir anda kaleci ile karşı karşıya kaldı, vuruşunda top ağlara gitti, ama öncesinde hakem ofsayt gerekçesiyle golü iptal etti. 77. dakikada konuk takımdan Hüseyin yerini Ahmet'e bıraktı. 79. dakikada konuk takım Yusuf ile serbest vuruş kullandı, kaleci Aydın son anda topu kornere yolladı. 83. Dakikada Etimesgut Belediyespor atağında rakibini düşüren Selim sarı kart gördü. Kazanılan serbest vuruşu Yusuf Yıldırım kullandı, kaleci Aydın gole izin vermedi.

86. dakikada Vanspor'da Sedat Cengiz yerini Ali Say'a bıraktı. 88. dakikada konuk takımdan Yusuf yerini Vanlı sporcu İsmail Güner'e bırakırken, Ömer Faruk ise yerini Hasan'a bıraktı. Hakem maçın bitimi için 5 dakika uzatma gösterdi. Bu dakikalarda karşılıklı ataklarla oyunda büyük heyecan yaşandı. Maçta başka gol olmadı ve Vanspor evinde 1-0 kazanarak play-off yolunda çok önemli bir galibiyet elde etti.

GRUPTA DİĞER MAÇLAR…

Bir üst lige çıkmayı garantileyen Eyüpspor, evinde konuk ettiği Sivas Belediyespor'u 3-1 mağlup ederek, puanını 85'e çıkarırken, Sivas Belediyespor ise 40 puanla on beşinci sırada kaldı. İkinci sıradaki Sakaryaspor evinde konuk ettiği Kardemir Karabükspor'u 3-1 mağlup ederek puanını 66'ya çıkarırken, ikinci sıradaki Kırşehir Belediyespor ise evinde konuk ettiği Elazığspor'u 3-0 mağlup ederek puanını 65'e yükseltti. Elazığspor ise bu mağlubiyetle 29 puanla on sekizinci sırada kaldı. Dördüncü sıradaki Kırklarelispor evinde konuk ettiği Kastamonuspor'u 3-0 mağlup ederek puanını 63'e çıkarırken, GMG Kastamonuspor ise 36 puanla on yedinci sırada kaldı. Beşinci sıradaki Vanspor evinde konuk ettiği Etimesgut Belediyespor'u 1-0 mağlup ederek puanını 63'e çıkarırken, Etimesgut Belediyespor ise 58 puanla yedinci sırada kaldı.

Altıncı sıradaki Bodrumspor evinde konuk ettiği Bayburt Özel İdarespor'a 3-2 mağlup olarak 58 puanda kalırken, Bayburt Özel İdarespor ise bu galibiyetle puanını 44'e çıkardı ve on dördüncü sıradaki yerini korudu. Sekizinci sıradaki Turgutluspor deplasmanda karşılaştığı Pazarspor'a 2-0 mağlup olarak 52 puanda kalırken, Pazarspor bu galibiyetle puanını 47'ye yükseltti ve on üçüncü sıradaki yerini korumayı başardı. Dokuzuncu sıradaki Karacabey Belediyespor evinde konuk ettiği Serik Belediyespor ile 2-2 berabere kalarak puanını 49'a çıkarırken, Serik Belediyespor ise 49 puanla on birinci sıradaki yerinde kaldı. Onuncu sıradaki Tarsus İdman Yurdu evinde konuk ettiği 1922 Konyaspor'la 2-2 berabere puanını 49'a çıkarırken, 1922 Konyaspor ise 39 puanla on altıncı sırada kaldı. On ikinci sıradaki Pendikspor deplasmanda karşılaştığı Mamak FK'yı 6-1 gibi net bir skorla mağlup ederek puanını 47'ye yükseltirken, Mamak FK ise 24 puanla on dokuzuncu sırada kaldı.