Vanspor, Etimesgut Belediyespor'a kaybetti: 1-2

2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor, sahasında konuk ettiği Etimesgut Belediyespor'a 2-1 mağlup olarak, play-off yolunda ağır yara aldı. Vanspor'un tek golü Hamza'dan gelirken, konuk takım golleri ise Burak Çolak't

SPOR 3.04.2022 16:04:15 0
Vanspor, Etimesgut Belediyespor'a kaybetti: 1-2
Tarih: 01.01.0001 00:00

Kırmızı- Siyahlılar ligin 33. haftasında sahasında Etimesgut Belediyespor ile karşı karşıya geldi. Rakibine karşı üstünlük kuramayan ve atak üretmekte zorluk çeken Vanspor, sahadan 2-1 mağlup ayrıldı. Ligin ikinci devresinde ikinci mağlubiyetini alan Vanspor, rakiplerinin de maçlarını kazanmasıyla, 6. sıraya geriledi. 

Taraftarlar alınan mağlubiyetin ardından Teknik Direktör Erhan Altın'ı istifaya davet ederken, kalesinde iki zayıf gol gören Aydın Bağ ise zaman zaman yuhalandı. 

Vanspor, Erhan Altın teknik sorumluluğunda sahaya; Aydın Bağ, Barış Gök, Mete Yıldız, Uğur Adem Gezer, Barış Sağır, Furkan Polat, Hamza Küçükköylü, Mehmet Özdıraz, Uğur Can, Taha Gür ve Emrah Tacir onbiri ile çıktı.

Etimesgut Belediyespor ise Enver Bozbay teknik sorumluluğunda sahaya; Osman Mert Göktepe, İsmail Güner, Berk Akgönül, Halil Köçer, Sezer Özmen, Medeni Bingöl, Turan Yılmaz, Ömer Kandemir, Yağız Suat Bolat, Erdi Zengin ve Mehmet Sıddık İstemi onbiri ile çıktı.

Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda saat 14.00'te başlayan zorlu mücadeleyi Şevket Teker, Ferhat Çalar, Güner Mumcu Taştan ve Yunus Emre Çakar hakem dörtlüsü yönetti.

Maçta ilk yarı 0-0 beraberlikle tamamlandı. 

Vanspor 46. dakikada Hamza Küçükköylü'nün kaydettiği golle 1-0 öne geçti. 

59. dakikada Etimesgut Belediyespor, Burak Çolak ile beraberliği yakaladı.

80. dakikada Etimesgut,  Burak ile farkı ikiye çıkardı:1-2

Başka gol ve önemli atak olmayınca maç konuk takımın 2-1’lik üstünlüğü ile sona erdi.

Vanspor, aldığı mağlubiyetle 56 puan +6 averajla altıncı sıraya geriledi. 

Van Bölge Gazetesi: Bişar Ulutaş