Vanspor, Ergene Velimeşe maçının detayları…

Temsilcimiz Vanspor, evinde Ergene Veli Meşespor’u 3-1 mağlup ederek, 35 puanla dokuzuncu sırada yer aldı. Kırmızı siyahlı ekibin gollerini Barış Sağır, Oktay Aydın ve İsa Nalbant kaydetti.

SPOR 31.01.2022 10:38:48 0
Vanspor, Ergene Velimeşe maçının detayları…
Tarih: 01.01.0001 00:00

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor, sahasında Ergene Velimeşespor’u 3-1 mağlup etti.

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta ikinci devrenin ilk maçında Adıyaman’a 3-1 mağlup olan Vanspor, daha sonra Afjet Afyonspor, Diyarbekirspor maçlarını olumsuz hava şartlarından dolayı oynayamamıştı.

23. Hafta mücadelesinde evinde Ergene Veli Meşespor’u konuk eden kırmızı siyahlı takım, sahadan 3-1’lik skorla ayrıldı.

Vanspor sahaya; Aydın Bağ, Uğur Adem Gezer, İsmet Kavuştu, Barış Gök, Barış Sağır, Miraç Acer, Oktay Aydın, Yusuf Şengüler, Kubilay Akyüz, Uğur Can ve Hamza Küçükköylü ilk onbiriyle çıktı.

Konuk Ergene Veli Meşespor ise sahaya; Kurtuluş Yurt, Savaş Polat, Muhammet Mahmut Emir, Oğuzhan Yazıcı, Emrah Taysı, Mete Han Genç, İbrahim Fatih Dilek, Doğukan Efe, Burhan Arman, Emre Can Atila ve Oğuzhan Akgün ilk onbiri ile çıktı.

Maça, konuk takım başladı.

İLK YARIDA 2 GOL DE VANSPOR’DAN…

Vanspor 5. Dakikada öne geçti. Kazanılan köşe vuruşunda Kubilay Akyüz paslaşarak kullandı. Ardından Oktay kaleyi yokladı, topun gelişine dokunarak yön değiştiren Barış Sağır, takımını öne geçiren golü kaydetti:1-0

25. dakikada bu kez sahneye Oktay çıktı. Orta sahadan gelişen atakta Hamza Küçükköylü topu ceza sahası dışına kadar taşıdı. Hemen yanındaki Oktay’a pasını verdi. Oktay gelişine plase bir vuruşla topu kaleye yolladı. Direğin içine çarpan top, filelerle buluştu:2-0

Golle birlikte az sayıdaki taraftarlar da büyük sevinç yaşadı.

28. Dakikada Oktay Aydın bir kez daha kaleyi yokladı, ama kaleci Kurtuluş topu yumrukla uzaklaştırdı.

36. dakikada gelişen Ergene Veli Meşe atağında, Burhan’ın pasında Doğukan uzaktan kaleyi yokladı, top az farkla auta gitti.

Aynı dakika içinde konuk takımdan Doğukan sarı kart gördü.

43. dakikada gelişen Vanspor atağında, Hamza Küçükköylü ceza sahası içine ortaladı, Uğur Can topa istediği gibi vuramadı.

Hakem ilk yarının bitimi için 1 dakika uzatma gösterdi.

Bu uzatma dakikası içinde Ergene Veli Meşespor sol kanattan, korner ile ceza sahası dışındaki bölümden serbest vuruş kazandı. İbrahim bu avantajı kullanamadı.

Maçta başka pozisyon olmadı ilk yarı Vanspor’un 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

VANSPOR’UN YENİ TRANSFERİ İLK GOLÜNÜ KAYDETTİ

İkinci yarıya Vanspor takımı başladı.

56. dakikada Vanspor sağdan atak geliştirdi. Kubilay çaprazdan kaleci ile karşı karşıya iken yerde kaldı. Hakem devam dedi.

57. dakikada konuk takımdan üç oyuncu birden değişti. Muhammet Mahmut’un yerine Furkan Külekçi, Burhan Arman’ın yerine Sinan Özkan, Doğukan’ın yerine ise Ahmet Ergün oyuna dahil oldu.

64. dakikada Vanspor’da Yusuf Şengüler yerini İsa Nalbant’a bıraktı.

66. dakikada Vanspor net bir gol kaçırdı. Uğur Can bir anda savunmanın arkasına sarktı. Rakibini çalımladıktan sonra kaleci ile karşı karşıya kaldı, vuruşunda top kaleciden döndü.

68. dakikada rakip takımdan Emre Can yerini Gökay İravul’a bıraktı.

76. dakikada Vanspor’da Kubilay sarı kart gördü.

78. dakikada bir sarı kart da Oktay Aydın gördü.

79. dakikada Vanspor’da Kubilay yerini Furkan İnce’ye bıraktı.

80. dakikada gelişen Ergene Veli Meşe atağında bir anda savunma arkasına sarkan Sinan Özkan, kaleci Aydın’ın yanından topu ağlara yolladı:2-1

88. ve 90. dakikada Vanspor Uğur Can ile net iki golden yararlanamadı.

Hakem maçın bitimi için dört dakika uzatma gösterdi.

İlk uzatma dakikasında Vanspor üçüncü golü buldu. Gelişen atakta Hamza Küçükköylü ceza sahası dışında vuruşunu yaptı, dönen topu takip eden İsa fileleri havalandırdı:3-1

Maçta başka pozisyon ve gol olmadı, ev sahibi ekip sahadan 3-1’lik galibiyetle ayrıldı ve 35 puanla dokuzuncu sırada yer aldı.

Grupta oynanan diğer maçlarda lider Sakaryaspor deplasmanda Bodrumspor’a 1-0 mağlup olarak ikinci yenilgisini aldı ve 48 puanda kaldı.

1461 Trabzon evinde Adıyaman’ı 4-1 yenerek, 46 puanla ikinci sırada yer alırken, Sivas Belediyespor evinde Etimesgut Belediye ile 1-1 berabere kaldı ve 41 puanla üçüncü sırada yer aldı.

Lideri deviren Bodrumspor 40 puanla dördüncü, Kahramanmaraş’ı 4-0 ile geçen Bayburt Özel İdare ise aynı puanla beşinci sırada yer aldı.

Ankaraspor ile 0-0 berabere kalan Afjet Afyonspor 38 puanla altıncı, Diyarbekirspor’u 2-1 mağlup eden Somaspor ise aynı puanla yedinci sırada bulunuyor. Çorum FK evinde Turgutluspor’u 5-1 yenerek 37 puanla sekizinci sırada yer alırken, Vanspor 35 puanla dokuzuncu, Ankaraspor ise 32 puanla onuncu sırada yer aldı.

Van Bölge Gazetesi: Bişar Ulutaş