Vanspor, Elazığ'ı yenerek 3'te 3 yapmak istiyor

Geçtiğimiz hafta deplasmanda karşılaştığı Mamak FK'yı 5-1, evinde konuk ettiği Pendikspor'u ise 2-0 mağlup ederek puanını 53'e çıkaran ve ikinci sıraya yükselen Vanspor, çıkışa geçti. Dört haftalık kazanamama şans

SPOR 22.03.2021 10:06:23 0
Vanspor, Elazığ'ı yenerek 3'te 3 yapmak istiyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Misli.com 2. Futbol Ligi Kırmızı Grup'ta mücadele eden Vanspor, hafta içerisinde evinde konuk ettiği Pendikspor'u 2-0 mağlup ederek 53 puanla ikinci sıraya yükseldi. Son haftalarda galibiyeti unutan Vanspor, Mamak FK ve Pendik galibiyetiyle play-off yolunda rahat bir nefes aldı. Pendikspor karşısında ilk yarıda vasat bir oyun ortaya koyan Vanspor, ikinci yarıya gollerle başladı. 47. Dakikada Burhan Arman ile 1-0 öne geçen Vanspor, 59. Dakikada Sedat Cengiz'in şık golüyle farkı ikiye çıkardı. Pendik karşısında ikinci 45. Dakikada iyi bir oyun ortaya koyan Vanspor'da özellikle Burhan Arman'ın istekli oyunu dikkatlerden kaçmadı.

Son haftalarda maçlara forvetsiz çıkan Vanspor'un, bu bölgedeki eksikliği görülürken, zaman zaman ileride çoğalamadığı ve pozisyonlara hızlı çıkamadığı görüldü. Vanspor'un grubunda oynanan diğer maçlarda lider Eyüpspor evinde Serik Belediyespor ile 1-1 berabere kalarak 69 puanla zirvedeki yerini sağlamlaştırdı. Eyüpspor'un şampiyonluğuna kesin gözüyle bakılırken, hangi takımların play-off'a kalacağı ise son haftalara kadar belli olmayacak gibi gözüküyor.

Vanspor 53, Sakaryaspor 53, Kırklarelispor 50, Kırşehir Belediyespor ise 50 puanla play-off hattında bulunurken, 49 puanlı Bodrumspor ile Etimesgutspor ve 48 puanlı Turgutluspor play-off hattını zorlayan takımlar.

GÖZLER ELAZIĞ MAÇINDA…

Vanspor, 24 Mart Çarşamba günü saat 14.00'te deplasmanda Tetiş Yapı Elazığspor'a konuk olacak. Vanspor, 53 puanla ikinci sırada yer alırken, Tetiş Yapı Elazığspor'a ise 23 puanla düşme hattında yer alıyor. Kırmızı siyahlı ekip 29 haftalık maç periyodunda 16 galibiyet elde ederken, 5 maçta beraberlik elde etmiş, 8 maçta ise rakiplerine mağlup olmuş durumda. Elazığspor'un ise 29 haftada 7 galibiyeti bulunurken, 5 maçta ise beraberlik söz konusu. Elazığspor 17 maçta rakiplerine mağlup oldu. Vanspor ligin ilk maçında evinde rakibini 2-1 mağlup etmişti. Vanspor 29 haftalık maraton sonunda rakip kalelere 48 gol atıp, 27 gole engel olamazken, Elazığspor ise rakip fileleri 37 kez havalandırmış, kalesinde ise 58 gol görmüş durumda.

GRUPTA DİĞER MAÇLAR

Lider Eyüpspor deplasmanda ligin dibine demir atan Kardemir Karabükspor'a konuk olurken, ikinci sıradaki Vanspor ise deplasmanda 19'cu sıradaki Elazığspor'la karşılaşacak. Üçüncü sıradaki Sakaryaspor deplasmanda 18'ci sıradaki Mamak FK'ya konuk olurken, dördüncü sıradaki Kırklarelispor ise deplasmanda 15'ci sıradaki Bayburt Özel İdarespor ile karşı karşıya gelecek. İlk dört sıradaki takımların bu hafta deplasmanda oynayacak olması dikkatlerden kaçmadı. Beşinci sırada bulunan Kırşehir Belediyespor evinde onuncu sıradaki Karacabey Belediyespor'u ağırlarken, altıncı sıradaki Bodrumspor ise deplasmanda 14'cü sıradaki Sivas Belediyespor'a konuk olacak. Yedinci sıradaki Etimesgut Belediyespor evinde 17'ci sıradaki Kastamonuspor'u ağırlarken, sekizinci sıradaki Turgutluspor ise 16'cı sıradaki 1922 Konyaspor ile sahasında karşı karşıya gelecek. Dokuzuncu sıradaki Serik Belediyespor evinde 11'ci sıradaki Tarsus İdman Yurdu'nu konuk ederken, on ikinci sıradaki Pazarspor ise deplasmanda 13'cü sıradaki Pendikspor'la kozlarını paylaşacak.