Vanspor'dan Yunan Milletvekili Lonnis Lagos'a bayrak tepkisi

Brüksel'de düzenlenen Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu'nda Türk bayrağını yırtma küstahlığı gösteren ırkçı Yunan Milletvekilli Ionnis Lagos'a bir tepki de Vanspor'dan geldi.

SPOR 2.02.2020 12:56:53 0
Vanspor'dan Yunan Milletvekili Lonnis Lagos'a bayrak tepkisi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Brüksel’de düzenlenen AP Genel Kurulu’nda Yunanistan’ın ırkçı vekili Ionnis Lagos bir alçaklığa imza attı ve kürsüde Türk Bayrağı’nı yırttı. 

Türkiye ve dış ülkelerde vatandaşlar sosyal medya hesapları üzerinden yapılan saygısızlığa tepki yağdırdı. Van’da da Türk Bayrağına yapılan saygısızlık Vanspor Başkanı Servet Yenitürk, Vanspor Teknik Direktörü Taner Taşkın ve takım tarafından kınandı. 

Antreman öncesinde sahaya Türk Bayrağı ile çıkan takım toplu bir şekilde fotoğraf çektirdi ve yapılan saygısızlığı kınadı. 

SERVET YENİTÜRK, "BAYRAĞIMIZ BİZİM ONUR VE GURURUMUZDUR"
Vanspor FK Başkanı Servet Yenitürk Van Postası Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, "Bayrak bir devleti ve halkı temsil eder, ırkçı Yunan Milletvekilinin yaptığı davranış hem devletimize hem de halkımıza bir saygısızlıktır. Ayrıca bu saygısızlığın, dünyaya medeniyet sembolü olarak gösterilen Avrupa Birliği Parlamentosu'nda ve bir üyesi olan Yunanlı Milletvekili tarafından yapılması dikkate değerdir. Bu nedenle bu davranışını kınıyoruz, bayrak bizim istiklalimiz, istikbalimiz, ülkemiz için ödediğimiz bedel, onur ve gururumuzdur. Kimsenin bayrağımıza saygısızlık yapmasını kabul edemeyiz. Herkesi saygılı olmaya davet ediyoruz" dedi.

TANER TAŞKIN, "BAYRAĞIMIZ BİZİM VARLIĞIMIZIN KUTSAL SEMBOLÜDÜR"
Yunanistan Milletvekili Lonnis Lagos'un Avrupa Parlamentosu'nda Türk Bayrağını yırtarak yaptığı saygısızlığa tepki gösteren Vanspor FK Teknik Direktörü Taner Taşkın, "Bayrak bizim cumhuriyetimizin ve varlığımızın ispatıdır. Kim olursa olsun hiç bir şekilde bizim bayrağımıza el ve dil uzatamaz. Bu nedenle takım halinde Vanspor olarak bu saygısızlığa tepkimizi ortaya koyduk. Bizim bayrağımızla birlikte tüm tüm bayraklar devletlerin ve halklarının simgesidir. Bayrağa saygı o devlete ve halkına saygıdır. Biz bütün bayraklara, dolayısıyla devletlere ve halklarına saygı duyuyoruz. Bu saygının bizim bayrağımıza da gösterilmesini istiyoruz. Bu nedenle bayrağımıza yapılan çirkin saldırıyı ve saygısızlığı kınıyor, saygı gösterilmesini istiyoruz" dedi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi