Vanspor'daki düşüş endişelendiriyor…

Misli.com 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden temsilcimiz Vanspor'un son haftalardaki inişliçıkışlı performansı endişelendiriyor. Son haftalarda aldığı mağlubiyetlerle şampiyonluk yarışında havlu atan Vanspor, play-off hattında

SPOR 6.03.2021 11:09:11 0
Vanspor'daki düşüş endişelendiriyor…
Tarih: 01.01.0001 00:00

Özellikle son haftalardaki kötü performansıyla dikkatleri üzerine çeken Vanspor'da, önemli oyuncuların da sakat ve cezalı olması taraftarları endişelendiriyor. Lider Eyüpspor'un arayı iyice açması ve alttaki diğer takımların da kazanarak play-off hattına yaklaşması Vansporlu taraftarları düşündürüyor. Son 10 maçta 5 mağlubiyet, 4 galibiyet ve 1 beraberlik alan Vanspor, şampiyonluk yolunda havlu atarken, play-off'ta da işini zora soktu. Perşembe günü Bodrumspor'a 1-0 mağlup olan ve ikinci sırayı rakibine kaptıran Vanspor, alttaki diğer takımlarında kendisine yaklaşmasına müsaade etti.

Son alınan mağlubiyetlerle birlikte takımda moral düşüklüğü gözlemlenirken, bundan sonraki maçlarda ortaya konulacak performans merak ediliyor. Serhat Gülpınar'ın takımın başına getirilmesiyle farklı bir kimliğe bürünen Vanspor, ilk devrede beklentinin üzerinde bir oyun ortaya koyarak, liderliği zorlamıştı. İkinci devrede istenilen transferlerin yapılamaması ve mevcut kadrodan bazı oyuncuların sakatlanması Vanspor'u hedefe gitmekte zora soktu. İkinci devrede evinde çıktığı 5 maçta 2 galibiyet alan Vanspor, 3 de mağlubiyet aldı. Vanspor evinde Kastamonuspor'a 2-1, Eyüpspor'a 2-0, Karacabey Belediyespor'a 2-1 mağlup olurken, Tarsus İdman Yurdu'nu 3-0 ve Pazarspor'u 3-0 mağlup etti. Vanspor deplasmanda ise çıktığı 5 maçta 2 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik aldı. 1922 Konyaspor'u 2-0, Sivas Belediyespor'u 2-1 mağlup eden Vanspor, Kırklarelispor'a 1-0, Bodrumspor'a 1-0 mağlup olurken, Sakaryaspor ile 1-1 berabere kaldı.

PLAY-OFF HATTI KIZIŞTI

Hedefe oynamak isteyen ve takımlarını devre arası transfer döneminde güçlendiren rakipler, son haftalarda kazanarak play-off hattına doğru ilerlemeye devam ediyor. Grupta çekişmeli maçlar devam ederken, sezon sonu kimin play-off potasında kalacağını kestirmek mümkün değil. Play-off hattında bulunan takımlarla sekizinci sırada bulunan takımın arasında 6 puan fark bulunurken, henüz oynanmamış 12 maç bulunuyor. Oynanmamış maçlar göz önüne alındığında, hangi takımların play-off'a kalacağı kestirilemiyor.

EYÜPSPOR ŞAMPİYONLUK YOLUNDA…

Lider Eyüpspor özellikle ikinci devrede içeride ve dışarıda oynadığı maçlarda iyi bir performans ortaya koyarak şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor. Lider Eyüpspor 62 puanla zirvede yer alırken, Bodrumspor onu 48 puanla ikinci sırada takip ediyor. En yakın rakibine 14 puan fark atan Eyüpspor'un şampiyonluğu kesin gibi gözüküyor. Geriye kalan takımlar ise play-off için mücadele edecek. Vanspor 47 puanla üçüncü sırada yer alırken, onu 46 puanla Sakaryaspor takip ediyor. 46 puanla Turgutluspor beşinci sırada yer alırken, altıncı sıradaki Kırşehir Belediyespor'un 43 puanı bulunuyor. Kırklarelispor 41 puanla play-off hattını zorlarken, onu 40 puanla Etimesgut Belediyespor takip ediyor. Van Bölge Gazetesi: Bişar Ulutaş