Vanspor'da yeni dönem

Van Büyükşehir Belediyespor, Olağanüstü Genel Kurulunu yaptı. Genel kurulda yeni yönetim, denetim ve disiplin kurulu oluşturuldu. Servet Yenitürk'ün başkanlığının devam ettiği yeni yönetimde yeni isimler yer aldı. Olağanüstü Gen

SPOR 27.07.2019 17:54:03 0
Vanspor'da yeni dönem
Tarih: 01.01.0001 00:00

RAPORLAR OKUNDU

Vanspor, olağanüstü genel kurulunu yaptı. Van Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulda ilk olarak divan seçimi yapıldı. Ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu ve gündem maddelerine geçildi.

Gündem maddeleri gereği yönetim kurulu raporları, mali bütçe, gelir – gider kalemleri okunarak ibra edildi.

“SAHİPLENİRSEK, 20 AY SONRA SÜPER LİG'DEYİZ”

Gelir gider kalemlerinin okunmasının ardından kürsüye gelerek kısa bir konuşma yapan Vanspor FK Yönetim Kurulu Başkanı Servet Yenitürk, “Bizim toplam giderimiz 10 milyon civarındadır. Bunun içinde geçen dönemden kalan 4.5 milyon TL dahildir. Bu sezon 7 tane transfer yaptık. Transferlerimizin birinci taksitlerinin ödenmesi de bunun içindedir. 5 milyon 700 bin TL ben kendim kulübüme mecburen harcama yaptım. Zor şartlar altında Vanspor yönetimine geldik. Yalnız bırakıldık. Zorlu bir süreçten sonra takımımızı üçüncü ligden ikinci lige taşıyabildik. Umarım bundan sonra da bu birliğimiz bozulmaz. Takımımızı birinci lige, süper lige taşımak için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Buradan tekrar siyasilerimize, valimize, belediye başkanımıza, iş insanlarımıza sesleniyoruz; Vanspor’u sadece bir spor, bir futbol olarak görmeyelim. Vanspor geleceğimizin yatırımıdır. Gereken destek sağlanırsa biz bu sene birinci lige çıkarsak, inanıyorum ki Van’a gelecek taraftar sayısı 3 binleri, 5 binleri bulur. Sahiplenirsek, kenetlenirsek 20 ay sonra süper ligdeyiz. Öyle olunca da bütün büyük takımlar buraya gelecekler. 81 ilden insan buraya akın edecek. Her yıl Van'ı tanıtmak için reklamlar yapılıyor. İşte size en büyük reklam Vanspor. Tekrar ediyorum; Vanspor'u siyaset üstü görüyoruz. Buyrun hep beraber el ele verelim, 20 ayda Vanspor'u süper lige çıkaralım. Biz Vansporumuzu yatırım alanı görüyoruz. Van’ın her şeyi olarak görüyoruz. Elbetteki şuanda durumumuz sıkıntılı. Kasamızda paramız yok. Önceki dönemde alacağı olanlar bu dönem için icra bırakmışlar. Taahhüt ediyorum ki faizinden vazgeçsinler, ana parayı ben ödeyeceğim. Ben Vanspor için üstüme düşeni yaptığıma inanıyorum. Ankara'daki hastanemi sattım, geldim burada Vanspor için çabalıyorum. Acil ödenmesi gereken borçlarımızı ödemezsek bize transfer yasağı gelmek üzere. Gelin el birliği ile Vansporumuza destek olalım. Tekrar tekrar Van halkına teşekkür ediyorum, bizi yalınız bırakmayan taraftarımıza, basınımıza, iş insanlarınıza çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra da hep birlikte Vansporumuza destek olalım.” diye konuştu.

ÖNERGELER OKUNDU – İBRA EDİLDİ

Yapılan konuşmanın ardından bazı önergeler okunarak oylamaya sunuldu. İlk önerge, yönetim, denetim ve disiplin kurulları seçiminin açık oyla yapılması şeklinde oldu. Bu önerge oylamada kabul edildi. İkinci bir önergede ise, tüzük tadili istendi. 11 olan yönetim kurulu asil üyelik sayısının 15'e çıkarılması önerildi. Bu önerge de oylamaya sunularak kabul edildi. Ardından tek liste olan yönetim, denetim ve disiplin kurulunda yer alacakların isimleri okunarak, oylamaya sunuldu. Oylamada yeni liste kabul edildi.

YENİ YÖNETİM ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU

Oylamaya sunulan ve kabul edilen yeni yönetim kurulu asil üye listesi şu isimlerden oluştu: Servet Yenitürk, Ekrem Yalçın, Ömer İnanç, Abdulkadir Çetin, Oktay Ukay, Ebubekir Şahin, Türkay Özbey, Murat Çevik, Cafer Kanpolat, Fikret Yöntem, Süleyman Can, Şakir İşleyen, Fatih Akdeniz, Memet Biçer ve Adnan Bayram.

Yönetim Kurulu yedek üyeleriklerine ise; Mehmet Selim Öğünmez, Fahri Baştürk, Soner Haşimoğlu, Sabahattin Arvas ve Aydın Yergin getirildi.

Denetim Kurulu Asil üyeleri; Özer Polater, Veysel Güven ve Ferdi Durak'tan oluşurken, Denetim Kurulu Yedek Üyeleri ise İsa Madyan, Murat Durmaz ve Nurullah Güvener isimlerinden oluştu.

Disiplin kurulu asil listesinde; Kenan Tunçtürk, Baran Ermin ve Erhan Adalı, yedek listede ise Sıddık Cancan, Salman Ermin ve Ekrem Borak yer aldı.

İSİM VE LOGO DEĞİŞTİ

Yönetim, Denetim ve Disiplin kurullarının seçiminin ardından iki ayrı önerge de oylamaya sunuldu. Önergelere göre Van Büyükşehir Belediyespor Derneği şeklinde olan eski isim Vanspor Futbol Kulubü Derneği olarak, kısaltması ise Vanspor FK olarak oylamaya sunuldu ve kabul edilerek değiştirildi. Bir diğer önergede ise yeni logo oylamaya sunularak, kabul edildi.

TEŞEKKÜR KONUŞMASI YAPTI

Seçimler sonrası yeniden kürsüye gelerek teşekkür konuşması yapan Servet Yenitürk; “Bizleri tekrardan bu göreve layık gördüğünüz için hepinize çok çok teşekkür ederim. Ayrıca takımın ismini değiştirmemizdeki amaca kısaca değinmek istiyorum; Mutlaka Vanspor'un bir isim sponsoruna ihtiyacı var. Daha doğrusu Vanspor'umuzun ismini Van'a mal etmek üzere sadeleştirmek de istedik. İsim sponsoru olarak 4 büyük şirketle görüşmelerimiz devam ediyor. İkisi yurt dışı, ikisi yurt içi. Hafta içerisinde inşallah bunları netleştirip isim sponsorlarımızı Vanspor'un isminin başına ekleyeceğiz. Amacımız budur, Vanspor'a bir isim sponsoru bulmak. Genel kurulumuz hepimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Olağanüstü genel kurul, dilek ve temenniler kısmı ile sona erdi.

Vanspor'da yeni dönem

Haber: Umut TARHAN

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi