Vanspor'da 1. Lig hayalleri bir sonraki sezona kaldı

2. Lig Kırmızı Grupta play-off çeyrek final rövanş maçında Sakaryaspor'a 2-0 mağlup olan Vanspor, play-off'a veda ederken, iki maçı da aynı skorlarla kazanan Sakaryaspor ise yarı finale yükseldi.

SPOR 18.05.2021 10:55:32 0
Vanspor'da 1. Lig hayalleri bir sonraki sezona kaldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Misli.com 2. Lig Kırmızı Grup play-off çeyrek final rövanş maçında deplasmanda Sakaryaspor'a konuk olan Silahtaroğlu Vanspor, karşılaşmadan 2-0 mağlup ayrılarak, play-off'a veda etti. Vanspor'u iki maçta da 2-0'lık skorlarla mağlup eden ev sahibi Sakaryaspor ise yarı finale yükselerek Kırşehir Belediyespor ile eşleşti. Tribüne giren seyirci sebebi ile karşılaşma 15 dakika gecikmeli başlarken, karşılaşmasının başlamasının ardından tekrar tribüne giren taraftar grubuna polis müdahale etti. Zorlu mücadelede rakibe üstünlük kuramayan Vanspor, sahadan mağlubiyetle ayrılarak, 1. Lig hayalini bir sonraki sezona bıraktı. Sakaryaspor Ahmet Yurtseven teknik sorumluluğun sahaya; Oğuz Çalışkan, Canberk Ömer Özdemir, Caner Koca, Berk İsmail Ünsal, Muhammet Reis, Ali Özgün, Hakan Aslantaş, Azad Filiz, Burak Öksüz, Çağrı Ortakaya ve Ümit Yasin Arslan onbiri ile çıktı.

Vanspor ise Serhat Gülpınar tekin sorumluluğunda sahaya; Aydın Bağ, Şiyar Kepir, Utku Şen, Üzeyir Ergün, Oktay Aydin, Ali Say, Emre Özkan, Barış Gök, Muhammet Mahmut Emir, Yakup Demir ve Sedat Komi onbiri ile çıktı. Yeni Sakarya Atatürk Stadyumu'nda saat 20.15'te başlayan karşılaşmayı Erkan Özdamar, Anıl Usta, Hakan Karabalcık ve Furkan Aksuoğlu hakem dörtlüsü yönetti.

MAÇTAN DAKİKALAR

İlk yarı Vanspor'un vuruşuyla başladı. 5. dakikada Vanspor tehlikeli bir atak geliştirdi. Vanspor'un Ali Say ile geliştirdiği atakta, rakip savunmada Ümit Yasin Arslan araya girerek, önemli atağı uzaklaştırdı. 10. dakikada Sakaryaspor'un geliştirdiği tehlikeli atakta, top kaleci Aydın'da kaldı. 14. dakikada Vanspor önemli bir ataktan faydalanamadı. Orta alanda kazanılan topla, Sakaryaspor kalesinde tehlike oluşturan Vanspor, Utku Şen ile önemli pozisyondan faydalanamadı. 19. dakikada Sakaryaspor, Vanspor kalesinde önemli bir pozisyon yakaladı. Gelişen Sakarya atağında, Üzeyir Ergün, Ali Özgün'ün faulle durdurunca sarı kart gördü ve Sakaryaspor tehlikeli bir bölgeden serbest vuruş kazandı. 20. dakikada kazanılan serbest vuruşta Berk İsmail'in vuruşunda top kaleci Aydın'da kaldı. 25. dakikada Vanspor'da Şiyar'in sert şutunda top yandan auta çıktı. 26. dakikada Vanspor'a Ali Say'ın vuruşunda, top kalecide kaldı. 29. dakikada Sakaryaspor'un geliştirdiği tehlikeli atakta, top auta çıktı. 34. dakikada Vanspor'da Üzeyir'in halatı pasını iyi değerlendiren Berk İsmail, uzaktan plase vuruşla topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. 36. dakikada Vanspor'a Üzeyir Ergün yerini Abdulkadir Özdemir'e bıraktı. 37. dakikada Vanspor'da Utku Şen sarı kart gördü. İkinci yarının uzatma dakikalarında Sakaryaspor'da Çağrı Ortakaya yaptığı sert faulden dolayı sarı kart gördü. İlk yarı Sakaryaspor'un 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlandı.

VANSPOR, İSTEDİĞİ FUTBOLU SAHAYA YANSITAMADI

İkinci yarıya ev sahibi takım başladı. 49. dakikada Vanspor serbest vuruş kazandı. Abdulkadir'in sert şutunda, top yandan auta çıktı. 53. dakikada Sakaryaspor'un geliştirdiği tehlikeli atakta, Berk İsmail önemli pozisyonu değerlendiremedi. 56. dakikada Sakaryaspor'da Berk İsmail sarı kart gördü. 60. dakikada Vanspor'un kazandığı serbest vuruşta, Mahmut'un şutunda top kaleyi bulmadı. 61. dakikada Vanspor'da Muhammet Mahmut Emir yerini Ömer Yıldız'a bıraktı. 66. dakikada Vanspor'da Sedat Komi'nin şutunda, top üstten auta çıktı. 72. dakikada Sakaryaspor'da Berk İsmail Ünsal yerini Abdulaziz Solmaz'a bıraktı. 76. dakikada Vanspor'da Ali Say yerini Burhan Arman'a bıraktı. 80. dakikada Sakaryaspor'un geliştirdiği atakta Vanspor savunması tehlikeli atağı önledi.

82. dakikada Vanspor defansının arkasına sarkan Ali Özgün'e kayarak müdahalede bulunan Emre Özkan, kırmızı kart görürken, kullanılan serbest vuruşta, Ali Özgün fileleri havalandırarak takımını 2-0 öne geçiren golü kaydetti. 83. dakikada Sakaryaspor'da Ali Özgün yerini Mehmet Boztepe'ye bırakırken, Muhammet Reis ise yerini Oğuzhan Kayar'a bıraktı. 86. dakikada Sakaryaspor'da Çağrı Ortakaya yerini Nuri Fatin Aydın'a bırakırken, Caner Koca ise yerini Hasan Bilal'e bıraktı. Maçta başka gol ve önemli atak olmayınca, ev sahibi takım maçı 2-0 kazanarak adını bir üst tura yazdırmayı başardı. Vanspor ise iki maçtan da 2-0'lık skorlarla ayrılarak play-off'a veda eden taraf oldu. Play-off'ta yarı final müsabakaları 20 ve 24 Mayıs, final müsabakası ise 28 Mayıs'ta oynanacak. Yarı finalde Kocaelispor ile Hekimoğlu Trabzon, Kırşehirspor Belediyespor ile Sakaryaspor karşı karşıya gelecek. Çift maç üzerinden oynanacak yarı finalde rakibine üstünlük kuran takım adını finale yazdıracak. Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz