Vanspor çıkış peşinde!

TFF 3. Lig 2. Grup'ta mücadele eden Van Büyükşehir Belediyespor, hafta sonu kendi sahasında konuk edeceği Pazarspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor.

SPOR 13.03.2019 11:31:04 0
Vanspor çıkış peşinde!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Ligde üst üste aldığı kötü sonuçların ardından geçtiğimiz pazar günü deplasmanda karşılaştığı Ofspor A.Ş.'yi 3  - 1 mağlup ederek kötü gidişata dur diyen Van Büyükşehir Belediyespor, kendi sahasındaki şansızlığı da kırarak Pazarspor'u eli boş göndermenin hesaplarını yapıyor.
Üst üste seri galibiyetler elde ederek zirveden uzaklaşmak istemeyen Van Büyükşehir Belediyespor, pazar günü saat 14.30'da kendi sahasında Pazarspor'u ağırlayacak.
Bu sezon kendi sahasında hiç yenilmemiş olmasına rağmen kazanma konusunda büyük sıkıntılar yaşayan Van Büyükşehir Belediyespor, bu maçta da aynı talihsizliği yaşamak istemiyor.
Ligin 26 haftasında topladığı 39 puanla 7. sırada yer alan Van Büyükşehir Belediyespor, deplasmanda iyi bir performans göstermesine rağmen, iç sahada ise beklentilerin çok altında bir performansla devam ediyor.

GENEL PERFORMANS
Ligde ilk 26 haftada 9 galibiyet, 12 beraberlik ve 5 mağlubiyet alan Van Büyükşehir Belediyespor, rakip filelere gönderdiği 34 gole karşın kalesinde 23 gol gördü. Van Büyükşehir Belediyespor, grupta en fazla berabere kalan takım durumunda.

İÇ SAHA PERFORMANSI
Genel puan durumunda 39 puanla 7. sırada bulunan Van Büyükşehir Belediyespor, iç sahada oynadığı 13 maçın 4'ünü kazanırken, 9'unda ise berabere kaldı. Evinde 16 gol atan Van Büyükşehir Belediyespor, 11 gole ise engel olamadı. Kendi sahasında 21 puan toplayan Van Büyükşehir Belediyespor, iç saha maçlarına göre 9. sırada yer alıyor.

DIŞ SAHA PERFORMANSI
Van Büyükşehir Belediyespor, diğer takımlara göre dış saha performansında iyi bir noktada bulunuyor. Deplasmanlarda bu sezon 13 lig maçına çıkan Van Büyükşehir Belediyespor, 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 de mağlubiyet aldı. Dış saha maçlarında rakip fileleri 18 kez sallayan Van Büyükşehir Belediyespor, kendi kalesinde ise 12 gol gördü. Deplasmanda 13 maçta 18 puan toplayan Van Büyükşehir Belediyespor, dış saha maçlarına göre 14 maçta 19 puan toplayan Düzcespor'un ardından 2. sırada yer alıyor.
49 puanla lider durumda bulunan Kırşehir Belediyespor'un kendi sahasında oynadığı 14 maçta 12 galibiyet ve 2 berabeklikle 38 puan topladığı göz önünde bulundurulunca, Van Büyükşehir Belediyespor'un iç saha performansı daha net anlaşılıyor.
İç sahadaki kötü gidişata da Pazarspor maçıyla son vermek isteyen Van Büyükşehir Belediyespor, yeni bir çıkış arzuluyor.
Haber: Umut Tarhan

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi