Vanspor Başkanı Servet Yentürk; Ekrem Yalçın şov yapıyor

Vanspor Futbol Kulübü Başkanı Servet Yenitürk, Vanspor yönetim kurulu üyesi ve Lokman Hekim Hastanesi Başhekimi Ekrem Yalçın’ın şov yaptığını ve bugüne kadar Vanspor için verdiği vaatlerin hiçbirini yerine getirmediğini söyledi.

SPOR 3.08.2020 22:50:53 0
Vanspor Başkanı Servet Yentürk; Ekrem Yalçın şov yapıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Vanspor yönetim kurulu üyesi ve Lokman Hekim Hastanesi Başhekimi Ekrem Yalçın’ın kendisini kendisi hakkında şeffaf olmadığı yönünde iddialarda bulunduğunu belirterek tepki gösteren Vanspor Futbol Kulübü Başkanı Servet Yenitürk, Vanspor yönetim kurulu üyesi ve Lokman Hekim Hastanesi Başhekimi Ekrem Yalçın’ın yönetime girerken defalarca Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ve Jandarma Kolordu Komutanı Hacı İlbaş’ın yanında 50 bin TL destek sözü verdiğini fakat sözünü yerine getirmediğini ve Ekrem Yalçın’ın şov peşinde olduğunu ifade etti.

“EKREM YALÇIN ŞOV YAPACAĞINA, SÖZÜNÜ YERİNE GETİRSİN”

Başkan Yenitürk, Ekrem Yalçın’ın yönetime girerken birçok vaatte bulunduğunu fakat hiçbirini yerine getirmediğini belirterek, “Benim yönetimime girerken her türlü desteği vereceğim, 100 bin TL destek sunacağım, Lokman Hekim Hastanesi’ni sponsor yapacağım, Vali bey tarafından Vanspor için düzenlenen gecede bana 50 bin TL yazın deyip, kamuoyuna bu paraların hepsini sanki kulübe vermiş gibi lanse eden ama 50 kuruş katkı sunmayan Ekrem Yalçı, gidip de dışarıda başkan şeff değil diyorsa, kusura bakmasın” diye konuştu.

“50 KURUŞ VERMEYEN BİR İNSAN ARKAMIZDAN BAŞKAN ŞEFFAF DEĞİL DİYEMEZ”

Bugüne kadar Vanspor için aldıkları kararı yönetim olarak beraber aldıklarını belirten Başkan Yenitürk, “Yönetim kurulu arkadaşlarımızdan Ekrem Yalçın Bey, Vali Beyin yanında, paşanın yanında bana 50 bin TL yazın dedi. Ancak 50 kuruş vermedi. Sonra da arkamızdan Vali beyle bizim aramızı açmak için ‘Başkan şeffaf değil’ diyebiliyorsa bu benim hatam değil.

Yönetimdeki bir iki tane arkadaşımın hatasıdır. Hiç kimse ben gittim kulüp müdürü bana hesap vermedi diyemez. Hiç kimse yönetim kurulu toplantısında başkan karar almadan kendi başına iş yaptı diyemez. Futbolcu, hoca alımı telefonla olmaz. Yönetim kurulu toplantısında olur. 15 kez yönetim kurulu toplantısı yapmışsak, 15’inde de yönetimimizin tamamına mesaj yoluyla, telefonla birebir aranarak kendilerine bilgi verilmiştir. Hiçbir arkadaşımız, benim bu toplantıdan haberim yoktu diyemez. Kulüp müdürümüz tarafından yönetici arkadaşlarımız tek tek telefonla aranarak bilgi verilmiştir” dedi.

“TOPLANTILARA DAHİ KATILMAYANIN İDDİALARI ŞEFFAF DEĞİLDİR”

Yönetim kurulu toplantılarına dahi katılmayan Ekrem Yalçın’ın kendisini şeffaf olarak göstermesini Van halkının takdirine bıraktığını belirten Başkan Yenitürk, “Eğer İstanbul’da bir futbolcu ile görüşme yapmışsam, yönetimdeki bütün arkadaşlarıma bilgi vermişimdir. O futbolcuyu araştırmalarını kendilerinden istemişimdir.

O futbolcuyla sözleşme yapmadan Van’a gelip yönetim kuruluyla istişare yaptıktan sonra eğer o futbolcuyu uygun görmüşsek kendisini transfer etmişizdir. Hocamız fikrini, yönetim kurulu üyelerinin fikri alarak hareket etmişizdir. Bütün transferlerimizde, hocalarımızda bunu yapmışızdır. Servet Yenitürk tek başına nasıl karar verir. Ama benim 15 toplantıma gelmeyen arkadaş, benim şeffaf olmadığımı söylüyorsa, onu da Van halkının takdirine bırakıyorum” ifadelerini kullandı.

“BEN KENDİMCE ŞEFFAFIM, GEREKENİ YAPTIM”

Şeffaf olduğunu ve üzerine düşen bütün görevleri yerine getirdiğini belirten Başkan Yenitürk, “Ben kendimce şeffafım, gerekeni yaptım Ben arkadaşlarıma danışmadan görüştüğüm hocalar, futbolcular oldu. Önce bunlarla görüşüp kararı sonra hep birlikte verdik. Veya arkadaşlarımız bize birilerini öneriyor, ben gidip birebir onunla görüşüyordum. Her şeye ben koşturdum. Vanspor’u kendi işim için kullanmadım. Vanspor’u böyle kirli bir işe sokmadım. Ben sadece kendi gücümle Vanspor’un yanında yer aldım” diye konuştu.

“VALİ VE PAŞA’NIN YANINDA VERİLEN 600 BİN TL SÖZÜ YERİNE GETİRİLMEDİ”

Vanspor Futbol Kulübü Başkanı Servet Yenitürk, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in öncülüğünde Vanspor için bir otelde basına kapalı olarak düzenlenen yardım gecesine katılan 120-130 civarındaki iş adamından 600 bin TL yardım sözü aldıklarını fakat bugüne kadar kulübe 280 bin TL yardımın geldiğini söyledi.

Başkan Yenitürk, Vanspor için düzenlenen yardım gecesinde şov yapanların birçoğunun sözünü yerine getirmediğini belirtti. Vanspor için düzenlenen geceye, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Jandarma Kolordu Komutanı Hacı İlbaş, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Hamdullah Şevli, İl protokolü ve Vanlı iş adamları katılmıştı.