Vanspor, atağa kalktı!

Lige şampiyonluk parolası ile başlayan, ancak ligin ikinci devresine kötü bir giriş yaparak bu hedefinden uzaklaşan Van Büyükşehir Belediyespor, son haftalarda iyi bir çıkış yakalayarak 3. sıraya kadar yükselmeyi başardı.

SPOR 9.04.2019 12:22:37 0
Vanspor, atağa kalktı!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Bu yıl kendi sahasında kaybettiği puanlarla olduğu gibi, deplasmanda kazandığı maçlarla da dikkat çeken Van Büyükşehir Belediyespor, haftayı Yeni Orduspor deplasmanından aldığı 3 puanla kapattı.
Dış saha maçlarının flaş takımlarından olan ve bu sezon deplasmanda en çok puan toplayan takım konumundaki Van Büyükşehir Belediyespor, pazar günü yine deplasmanda Yeni Orduspor'u 3 – 0'lık net bir skorla mağlup ederek play- off yolunda çok önemli bir engeli aşmış oldu.
Son 3 haftada 3 galibiyet alan, rakip fileleri 12 kez havalandırmasına rağmen kalesinde sadece 1 gol gören Van Büyükşehir Belediyespor, artı 21'le ligin en iyi averajına sahip takımı durumuna geldi.
48 puanla, liderin 8 puan gerisinde 3. sırada yer alan Van Büyükşehir Belediyespor, önümüzdeki pazar günü kendi sahasında Adıyaman 1954 Spor'u konuk edecek. Van Büyükşehir Belediyespor,  bu maçtan da galibiyetle ayrılarak play-off yolunda emin adımlarla ilerlemek isterken, konuk ekip de ligde kalma adına son kozlarını oynuyor.
Ligde 16. sırada, düşme potası içinde yer alan Adıyaman 1954 Spor, ligde kalma yolunda artık her maça final gözüyle bakarken, Van Büyükşehir Belediyespor da yakaladığı ivmeyi tersine döndürmek istemiyor ve son 4 haftaya girilirken puan kaybı yaşamadan hedefine ulaşmayı arzuluyor.
Pazar günü saat 15.00'de, Van Atatürk Şehir Stadı'nda oynanacak olan maça taraftarların büyük ilgi göstermesi bekleniyor. 
Haber: Umut Tarhan