Vanspor, Afjet Afyonspor maçının detayları…

2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor, erteleme maçında evinde konuk ettiği Afjet Afyonspor'u 2-1 mağlup ederek, rakibini eli boş gönderdi. Kırmızı- Siyahlılar bu galibiyetle puanını 39'a çıkardı ve sekizinci sıraya yü

SPOR 10.02.2022 12:02:32 0
Vanspor, Afjet Afyonspor maçının detayları…
Tarih: 01.01.0001 00:00

Birçok önemli futbolcusundan yoksun zorlu maça çıkan Van temsilcisi, rakibine karşı üstün bir futbol ortaya koyarak, önemli 3 puanı hanesine yazdırdı.

Son haftalarda çıkış yakalayan Vanspor, bu çıkışını 21. Haftada oynanması planlanan fakat olumsuz hava koşulları nedeniyle bugüne ertelenen Afjet Afyonspor maçında da sürdürdü.

Barış Gök, Hamza Küçükköylü ve Aydın Bağ'ın koronavirüs testlerinin pozitif çıkması, birçok futbolcusunun sakat ve sarı kart cezalısı olması, aldığı yeni futbolcuları da statü gereği bu maçta oynatamayan Vanspor, bu eksiklerine rağmen zorlu rakibine karşı üstün bir futbol ortaya koydu.

Rakibinde 90 dakika boyunca baskı kuran ve gol arayan Van temsilcisi, Oktay Gürdal ve Oktay Aydın'ın ayağından bulduğu gollerle rakibini 2-1 mağlup etti. Afjet Afyonspor'un tek golü ise Mithat'tan geldi. Kırmızı- Siyahlılar bu galibiyetle puanını 39'a çıkardı ve sekizinci sıraya yükseldi.

Vanspor Erhan Altın teknik sorumluluğunda sahaya; Onur Tekin, Mete Yıldız, Emrah Tacir, Barış Sağır, Uğur Adem Gezer, İsmet Kavuştu, Miraç Acer, Oktay Aydin, Uğur Can, İsa Nalbant ve Furkan Polat onbiri ile çıktı.

Afjet Afyonspor Cem Kavçak teknik sorumluluğunda sahaya; Anıl Atağ, Taha Can Velioğlu, Yakup Yiğit, Ömer İnan, Celal Hanalp, Doğukan Emeksiz, Nazmi Candoğan, Burak Çoban, Mithat Pala, Melik Derin ve Fatih Aktay onbiri ile çıktı.

Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda saat 13.00'te başlayan karşılaşmayı Oğuzhan Uğurlu, Sefa Özcan, Sabri Üstünel ve Aytaç Geçgel hakem dörtlüsü yönetti.

VANSPOR GOLÜ ERKEN BULDU

İlk yarıya Vanspor başladı.

2. dakikada gelişen Afjet Afyonspor atağında, savunmada Miraç araya girerek, topu uzaklaştırdı.

3. dakikada Vanspor 1-0 öne geçti. Gelişen atakta Emrah'ın pasında topla buluşan Furkan'ın vuruşunda top üst direkten döndü. Devam eden atakta topu önüne alan Oktay,  uzaktan sert ve düzgün vurarak takımını 1-0 öne geçirdi.

8. dakikada Afjet Afyonspor atağında, Doğukan'ın vuruşunda top yandan auta çıktı.

14. dakikada Afjet Afyonspor gole yaklaştı. Ceza alanı içinde topla buluşan Fatih'in vuruşunda kaleci Onur topu çeldi, devam edene atakta Doğukan'ın vuruşunda, top yandan auta çıktı.

17. dakikada Vanspor'da sakatlanan Barış Sağır yerini Oktay Gürdal'a bıraktı.

18. dakikada Vanspor'da Uğur Adem Gezer sarı kart gördü.

19. dakikada Vanspor'un geliştirdiği atakta rakibini çalımlayarak ceza alanı içine giren Emrah, pasını İsa'ya çıkardı, vuruşunda top yandan auta çıktı.

25. dakikada Afjet Afyonspor bir kez daha beraberlik gölüne yaklaştı. Rakiplerini çalımlayarak ceza alanı içine kadar giren Mithat'ın vuruşunda, kaleci Onur topu kornere çeldi.

39. dakikada Afjet Afyonspor'da ceza alanı dışında topla buluşan Fatih'in vuruşunda, top kaleci Onur'da kaldı.

İlk yarıda hakem tarafından 4 dakika uzatma verildi.

45+1. dakikada Vanspor önemli ataktan faydalanamadı. Emrah'ın pasında topla buluşan Oktay Gürdal'ın pasında ceza alanı içinde topla buluşan İsa'nın vuruşunda, top üstten auta çıktı.

45+2. dakikada bu kez gole yaklaşan Afyon ekibi oldu. Melik'in pasında ceza alanı dışında topla buluşan Burak'ın sert şutunda, kaleci Onur topu son anda kornere çeldi.

İlk yarı Vanspor'un 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlandı.

ZAFER GOLÜ, OKTAY GÜRDAL'DAN GELDİ

Afyon ekibi ikinci yarıya değişiklikle başladı. Melik Derin yerini Alper Tursun'a bıraktı.

47. dakikada Afyon ekibi, Vanspor ceza alanı dışında serbest vuruş kazandı. Burak'ın vuruşunda, kaleci Onur topu kornere çeldi.

52. dakikada Vanspor'da İsmet Kavuştu sarı kart gördü.

63. dakikada Vanspor'da Uğur yerin Yusuf Şengüler'e bıraktı.

65. dakikada Afyon'da Alper Tursun yerini Alaattin Hamza Ok'a bıraktı.

58. dakikada gelişen Afyon atağında Fatih'in pasında ceza alanı içinde topla buluşan Mithat, fileleri havalandırarak takımının beraberlik golünü kaydetti:1-1

66. dakikada Vanspor 2-1 öne geçti. Emrah'ın pasında ceza alanı dışında topla buluşan Oktay Gürdal, yarım vole ile topu filelere göndererek durumu 2-1 yaptı.

70. dakikada Vanspor net bir ataktan faydalanamadı. Oktay Gürdal kontra atakta topu kendi ceza alanından sürerek, rakip alanı girdi. Kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda sert vurdu, kaleci topu kornere çeldi.

74. dakikada Vanspor önemli bir atak daha geliştirdi. Oktay'ın pasında ceza alanı içinde topla buluşan Yusuf, kaleciyi de çalımlayarak topu içeri çevirdi, savunma son anda araya girerek topu uzaklaştırdı.

77. dakikada Afyon ekibinde Doğukan Emeksiz yerini Yavuz Selim Tek'e bıraktı.

78. dakikada Vanspor iki oyuncu değişikliği yaptı. İsmet yerini Aras Aydın'a bırakırken, İsa ise yerini Mehmet Ali Yurdakul'a bıraktı.

80. dakikada Afyon'da Ömer İnan sarı kart gördü.

83. dakikada Vanspor'da kaleci Onur gol önemli bir atağı savuşturdu. Afyon'da ceza alanı dışında topla buluşan Fatih sert ve düzgün vurdu. Kaleci Onur, kalesini gole kapatarak, topu kornere çeldi.

89. dakikada kaleci Onur önemli bir atağı daha kesti. Gelişen Afyon atağında ceza alanı içinde topla buluşan İlke'nin vuruşunda, kaleci Onur topu kornere çeldi.

Hakem tarafından maç sonuna 6 dakika uzatma eklendi.

Öte yandan grupta oynanan diğer erteleme maçında Adıyaman FK deplasmanda karşılaştığı Somaspor’u 3-1 mağlup etti.

Van Bölge Gazetesi: Bişar Ulutaş- Salih Deniz