Vanlı sporcu, Türkiye 2.'si oldu

Vanlı Milli Sporcu Halil İbrahim Biçer, 29 Eylül - 03 Ekim 2021 tarihleri arasında İstanbul Pendik Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Kurtköy Spor Salonunda düzenlenen 2021 Türkiye Vücut Geliştirme Fitness Şampiyonasında 2’nci oldu. Bi?

SPOR 8.10.2021 10:09:54 0
Vanlı sporcu, Türkiye 2.'si oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00

Dünya Şampiyonası Milli Takım Seçmeleri yarışmasına katılarak Türkiye ikincisi olan Milli Sporcu Halil İbrahim Biçer, Kasım ayında İspanya'da düzenlenecek olan yarışmaya katılabilecek. Bier, bu yarışmada hedefinin Dünya Şampiyonyuğu olduğunu söyledi. Yarışmaya katılabilmek için sponsor desteğine ihtiyacı olduğunu belirten Biçer, kurumlardan ve iş dünyasından kendisine destekte bulunulması çağrısında bulundu.

SIRADA DÜNYA ŞAMPİYONASI VAR
Katıldığı yarışmayla ilgili gazetemize bilgi veren  Milli Sporcu Halil İbrahim Biçer: “İspanya Dünya Şampiyonası, Türkiye elemeleri yarışmasına katıldım. Yarışma İstanbul Pendik ilçesi, Pendik Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Kurtköy Spor Salonunda düzenlendi. 68 kategoride 700 sporcunun katılımıyla bu yarışma gerçekleşti. Benim sikletim genç erkekler eksi 1.78 santim, ülke genelinde 30 katılım oldu ve ben Türkiye ikincisi olarak Milli Takıma girmeye hak kazandım. Şimdi ise Milli Takımla birlikte 25 gün sonra İspanya yolculuğum başlıyor. Kasım ayının 2'sinde Allah nasip ederse İspanya’da Dünya Şampiyonası yarışmasında boy göstereceğim, hem ülkemiz, hem Van’ımız, hem de bayrağımız için” dedi.

“HİÇ YILMADAN VE PES ETMEDEN ÇALIŞTIM”
Türkiye ikincisi olması nedeniyle çok mutlu olduğunu dile getiren Biçer: “ Gerçekten bu duyguyu tatmak herkese nasip olmuyor, yani bu duygu gerçekten hem benim için hem ailem için hem de sevenlerim adına çok gurur verici. Gerçekten çok zor bir süreç geçirdim. Bu süre zarfında çok acılar çektim, özellikle maddiyat konusunda çok sıkıntılar çektim fakat hiç yılmadan ve pes etmeden buralara gelmeyi başardım” diye konuştu. 

“ÜLKEMİ VE MEMLEKETİMİ TEMSİL ETMEK İÇİN GİDİYORUM”
İspanya’da düzenlenecek olan Dünya Şampiyonası yarışmasına vakit kaybetmeden hemen hazırlanmaya başladığını söyleyen Milli Sporcu Halil İbrahim Biçer: “Önümüzde kısa bir zaman dilimi var. Bu süreçte çok yoğun bir programla yarışma için çalışmaya başladım. Sabah ve akşam olmak üzere günde çift idmanım var.  İspanya’da düzenlenecek olan dünya şampiyonasına çeşitli ülkelerden çok iyi sporcular gelecek. Bu nedenle çok sıkı bir çalışma programım var. İspanya’ya çeşitli kategorilerden yaklaşık 50 sporcu ülkemizden gidecek, benim kategorimde ise ben ve 1. olan arkadaş katılacağız. Antremanlarımı, Baş Antrenörü olduğum Performans GYM salonunda yapmaya devam ediyorum. Salon sahibi Metin Bayram hocamın bana maddi ve manevi anlamda destekleri çok oldu, kendisine çok teşekkür ediyorum. Burada gerçekten çok güzel bir aile ve çalışma ortamımız var, çok geniş, ferah ve temiz bir salonumuz var. Ortam güzel, çok rahat çalışıyorum. İnşallah emeklerimin karşılığı dünya şampiyonasında gelecektir. Ülkemi ve memleketimi temsil etmek için gidiyorum, gururluyum, inşallah hedeflediğim dereceyle dönmek nasip olur” diye konuştu.

"SPONSOR DESTEĞİNE İHTİYACIM VAR"
İspanya’da düzenlenecek yarışmaya katılabilmek için sponsor desteğine ihtiyacı olduğunu belirten Milli Sporcu Halil İbrahim Biçer: “Pandemiden önce dünya şampiyonasına gidecek olan yarışmacıların giderlerini federasyon karşılıyordu. Fakat pandemiden sonra artık birinci olan yarışmacı destekleniyor, ikinci olan yarışmacı ise kendi imkanları ile Avrupa veya dünya şampiyonasına katılabiliyor. Bu yarışmaya gidebilmem için tüm masraflarım dahil 10 bin TL’ ye ihtiyacım var. 15 Ekim’e kadar bu parayı ödemediğim taktirde yarışmaya katılamayacağım. Bu anlamda STK’lardan, iş insanlarından, ilgili kurumlarımızdan bana destekte bulunmalarını talep ediyorum. Yani sponsor desteğine ihtiyacım var” ifadelerini kullandı. 

“TEK BEKLENTİMİZ HALİL HOCAMIZIN DESTEKLENMESİDİR”
Milli Sporcu Halil İbrahim Biçer’in elde ettiği başarıyı değerlendiren Van Performans GYM Salonu sahibi, Van Performans Gençlik ve Spor Kulübü Dernek Başkanı ve Türkiye Kickboks Federasyonu Profesyonel Milli Hakemi Metin Bayram da şunları söyledi; "Öncelikle Prestij Gazetesi ailesine, spora ve sporcuya verdiği desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bugün olduğu gibi geçmişte de sporcuların elde ettiği başarıları haber yaparak kamuoyuyla paylaştınız, destek verdiniz. Bizim yola çıkarken en büyük hedefimiz Baş Antrenör Hocamız Halil İbrahim Biçer’in geçmişte yapmış olduğu zirveyi tekrarlamasıydı. Türkiye şampiyonu olmak öyle kolay değil ve bu dünya seçmeleri ise daha bir zordur. Hocamız Halil İbrahim Biçer, Mart 2020 tarihinde Vücut Geliştirme Milli Takım seçmelerinde Türkiye 2’nciliğini elde ederek bize bu gururu yaşatmıştı. Dünya şampiyonası ise pandemiden dolayı  iptal edilmiş ve Halil hocamız bu nedenle gidememişti. Ertelenen yarışmaya, tekrardan Performans GYM ailesi olarak gece gündüz çalıştık, amacımız bir başarı elde etmekti ve elde ettik. Yaşadığımız pandemi sürecinde Halil İbrahim hocamıza sponsor desteği bulamadık. Birçok yere başvurduk ama sonuç alamadık. Öyle ki fitness branşı maddi destekle yürümesi gereken bir spor. Van’ın geçmişine baktığımız zaman derece olayımız çok çok azdır, biz 2 kez üst üste bu dereceyi elde ettik. Ve Allah’ın izni ile biz bunu dünya şampiyonasında da başaracağız. Halil hocamızın ilimizi, ülkemizi ve Performans GYM ailemizi gururlandıracak çok iyi bir başarı elde edeceğine inanıyoruz. Bizim tek beklentimiz Halil hocamızın ciddi anlamda maddi olarak desteklenmesidir. Yani baktığımızda Van ilinde böyle bir şampiyon çıkarmak gerçekten kolay değil, masraflı bir spor dalıdır fitness. Bu başarı gece gündüz verilen bir emeğin ürünüdür ve zirvede kalmak için de sponsorlar tarafından desteklenmesi gerekiyor. Halil hocamıza dünya şampiyonluğunu yakıştırıyoruz çünkü o potansiyeli var, tecrübesi var, manevi desteği var ama maalesef sponsor desteği yok. Bize bu gururu yaşatan Baş Antrenörümüz Milli Sporcumuz Halil İbrahim Biçer hocamızı tebrik ediyoruz, başarılarının devamını diliyoruz.”


Özel Haber: M.Selim KURT

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi