Vanlı sporcu Halil İbrahim Biçer: 'Hedefim şampiyon olmak'

2020 yılının Mart ayında İstanbulda düzenlenen Vücut Geliştirme Milli Takım seçmelerinde Türkiye 2’inciliğini elde eden Vanlı sporcu Halil İbrahim Biçer, bu yıl Antalya’da düzenlenecek olan yarışmada Türkiye 1’inciliğini almayı

SPOR 23.03.2021 14:37:23 0
Vanlı sporcu Halil İbrahim Biçer: 'Hedefim şampiyon olmak'
Tarih: 01.01.0001 00:00

Türkiye Vücut Geliştirme Federasyonu tarafından Antalya’da 31 Mart ve 5 Nisan 2021 tarihleri arasında düzenlenecek olan yarışmaya, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden bu spora gönül vermiş sporcular katılacak. Yarışmaya Van’ı temsilen ise Halil İbrahim Biçer katılacak. Yarışmayla ilgili hedeflerini anlatan Vanlı sporcu Halil İbrahim Biçer, yarışmaya katılmak ve başarı elde etmek için hazırlanma sürecinde çok çalıştığını söyledi. Hedefinin Türkiye 1’inciliği ve ardından şampiyonlar şampiyonu olmak olduğunu söyleyen Biçer, yarışmaya hazırlanma aşamasında herhangi bir sponsorluk desteği almadığını da sözlerine ekledi. 
Vanlı sporcu Halil İbrahim Biçer: “Maalesef sponsorluk desteği almadım, kendi imkanlarımla bu yarışmaya katılıyorum. Sponsorluk desteği almak isterdim, sonuçta bu spor para isteyen bir dal. Çok masraflı, onun için hem vitamininden hem de yemeğinden dolayı oldukça masraflı oluyor. Şayet sponsorum olsaydı çok iyi olurdu, benim yüküm azalırdı”dedi.

“HEDEFİM BÜYÜK” 

Antalya’da düzenlenecek yarışmayla ilgili açıklamalarda bulunan Vanlı sporcu Halil İbrahim Biçer, yarışmaya katılmak ve başarı elde edebilmek için çok çalıştığını ve çok emek verdiğini söyledi. Biçer, şunları söyledi: “Van merkez doğumluyum, 25 yaşındayım. 3 buçuk yıldır aktif olarak fitness’le uğraşıyorum. İlki 2020 yılında, ikincisi ise bu yıl düzenlenecek olan profesyonel yarışmaya katılacağım. 2020 yılının Mart ayında Türkiye 2’incisi olup Milli Takım seçmelerinde İspanya’ya gitmeye hak kazandım. Ancak pandemiden dolayı iptal oldu. Bu yıl 31 Mart ve 5 Nisan 2021 tarihleri arasında tekrar Avrupa Şampiyonası Milli Takım seçmelerine katılacağım. Hedefim Türkiye 1’incisi olmak. Van İpekyolu Belediyesi Gençlik Spor Kulübü adına yarışmaya katılıyorum. Oraya bağlı bir sporcuyum. Yarışmaya Van’dan sadece ben katılıyorum, başka sporcu arkadaş yok. Doğu Anadolu, Güney Doğu Anadolu, Karadeniz ve İç Anadolu Bölgelerinden sadece ben katılıyorum, bu yarışmaya genellikle İstanbul, Ankara, Mersin ve İzmir illerinden katılım oluyor. Geçen yılki yarışmada 26 kişi vardı, bu sene ise pandemiden dolayı tahminimce 20 kişiye yakın olabilir. Dediğim gibi hedefim Türkiye birinciliği ve ardından şampiyonlar şampiyonu olmak,  Avrupa’da ise ilk 3’ün arasına girebilmek.”
Yarışmaya hazırlık aşamasında sponsorluk desteği almadan kendi imkânları ile hazırlandığını kaydeden Biçer: “Maalesef sponsorluk desteği almadım, kendi imkanlarımla bu yarışmaya katılıyorum. Sponsorluk desteği almak isterdim, sonuçta bu spor para isteyen bir dal, çok masraflı. Şayet sponsorum olsaydı çok iyi olurdu, benim yüküm azalırdı. Amacım, geçen yıl almış olduğum 2’inciliği bu yıl 1’inliğe çevirmek” ifadelerini kullandı.   Özel Haber: M. Selim KURT

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi