Vanlı Sporcu Halil İbrahim Biçer: 'Bu yıl hedefime ulaşmak istiyorum'

Vanlı Sporcu Halil İbrahim Biçer, 29 Eylül - 03 Ekim 2021 tarihleri arasında İstanbul Pendik Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Kurtköy Spor Salonunda düzenlenecek olan 2021 Türkiye Vücut Geliştirme Fitness Şampiyonası ve Dünya Şampiyon

SPOR 27.09.2021 10:24:28 0
Vanlı Sporcu Halil İbrahim Biçer: 'Bu yıl hedefime ulaşmak istiyorum'
Tarih: 01.01.0001 00:00

Vanlı sporcu Biçer, 2020 yılının Mart ayında katıldığı yarışmada Vücut Geliştirme Milli Takım seçmelerinde Türkiye 2’inciliğini elde etmişti. Bu yarışmanın ardından 31 Mart ve 5 Nisan tarihleri arasında Antalya’da gerçekleşen yarışmada ise pandemi nedeniyle iyi hazırlanamadığını söyleyen Vanlı sporcu, 6'ncı olmuştu. Bu yıl düzenlenecek olan ve Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden ve Van’dan da katılımın yoğun olması beklenen yarışmada ise 1’incilik hedefine ulaşmayı amaçlayan Vanlı Sporcu Biçer, bunun için yoğun bir şekilde çalıştığını dile getirdi. 
Antrenmanlarını, Baş Antrenörü olduğu Performans GYM salonunda yapmaya devam eden Vanlı sporcu Halil İbrahim Biçer, salon sahibi Metin Bayram’ın kendisine hem maddi hem de manevi desteğinin çok fazla olduğunu dile getirerek: “Sabah-akşam antrenmanlarım oluyor. Bu çerçevede gerçekten çok zorlu bir süreç geçiriyorum. Haftanın 7 günü çalışıyorum. Sabah 2 saat, akşam 2 saat olmak üzere toplam 4 saat çalışıyorum. Her yarışmada olduğu gibi bu yarışmaya da Türkiye’nin tüm bölgelerinden katılım olacak fakat bu yıl Van’dan gerçekten çok yoğun bir katılım olacak. Bildiğim kadarıyla 5-6 kişi Van’dan bu yarışmaya katılacak. Gönül ister ki Van’ımızın gençleri, arkadaşlarımız yani hepimiz derece alıp ilimizi ve ülkemizi temsil etmeye hak kazanalım” dedi.
 

“DAHA ÖNCE 2 YARIŞMAYA KATILDIM”
Vanlı Sporcu Halil İbrahim Biçer, daha önce katıldığı ve elde ettiği derecelerden de söz ederek; “1998 Van merkez doğumluyum. Dört yıldır bu spor dalıyla ilgileniyorum. 2 yıl amatör 2 yıl da profesyonel olarak yapıyorum bu sporu ve profesyonel olduktan sonra da yarışmalara katılmaya başladım. 29 Eylül ve 03 Ekim 2021 tarihleri arasında gireceğim yarışma benim 3’üncü yarışmam olacak. Nasip olursa oradan şampiyon olarak ayrılmayı ümit ediyorum. Daha önce 2 yarışmaya katıldım, ilk katıldığım yarışmada İstanbul’da düzenlenen 2020 Türkiye Şampiyonasında 30 kişi içerisinde Türkiye 2’ncisi oldum, Milli Takıma girmeye hak kazandım. Yarışma sonrası Milli Takım olarak İspanya’ya gidecektik fakat pandemiden dolayı bu iptal oldu. Bu süreçten sonra yeni düzenlenecek olan yarışmaya hazırlanma kararı aldım. 2021 yılının Mart ayında Antalya Kemer’de düzenlenen yarışmada Türkiye 6’ncısı oldum. COVİD-19 pandemisinden dolayı istediğim başarıya ulaşamadım ama bu yıl hedefime ulaşmak istiyorum”  ifadelerini kullandı.

“HEDEFİM 1. OLMAK”
29 Eylül - 03 Ekim 2021 tarihleri arasında katılacağı yarışmanın 3’üncü yarışma olacağını belirten Vanlı Sporcu Biçer: “Katılacağım yeni yarışma İstanbul Pendik Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Kurtköy Spor Salonunda olacak. Nasip olursa buradan 1’incilikle ayrılmayı ümit ediyorum. 1’inci olursam Dünya Şampiyonasında ülkemi ve bayrağımı temsil etme hakkı kazanacağım. Bu aşamada yani yarışmaya hazırlık sürecim çok yoğun geçiyor. Özellikle Van Performans GYM sahibi Sayın Metin Bayram ve değerli antrenörümüz Onur Sarı’nın bu konuda bana çok büyük destekleri var. Metin Bayram'a özellikle çok teşekkür ediyorum. Tüm süreçlerimde bana çok büyük destekleri oldu. Sabah-akşam antrenmanlarım oluyor, bu çerçevede gerçekten çok zorlu bir süreç geçiriyorum. Haftanın 7 günü çalışıyorum, sabah 2 saat, akşam 2 saat olmak üzere her gün toplam 4 saat çalışıyorum. Her yarışmada olduğu gibi bu yarışmaya da Türkiye’nin tüm bölgelerinden katılım olacak fakat bu yıl Van’dan gerçekten çok yoğun bir katılım olacak. Bildiğim kadarıyla 5-6 kişi Van’dan bu yarışmaya katılacak. Gönül ister ki Van’ımızın gençleri, arkadaşlarımız yani hepimiz derece alıp ilimizi ve ülkemizi temsil etmeye hak kazanalım” şeklinde konuştu.
Özel Haber: M. Selim KURT

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi