Vanlı Kayran, halterde iddialı

Van Altınokta Görme Engelliler Spor Kulübü, geçen yıl yapılan Türkiye Görme Engelliler Halter Şampiyonası’nda sporcuları Rıdvan Kayran ile Türkiye üçüncülüğü elde etti. Kayran, bu seneki hedefinin ise, birincilik olduğunu söyledi.

SPOR 28.09.2019 10:17:19 0
Vanlı Kayran, halterde iddialı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Türkiye Görme Engelliler Halter Şampiyonası 7-9 Ekim 2019 tarihlerinde arasında Nevşehir’de yapılacak. 
Van’ı da, Van Altınokta Görme Engelliler Spor Kulübü’nden Rıdvan Kayran temsil edecek.
Kayran, geçen yıl Gaziantep’in Nizip ilçesinde düzenlenen yarışmada silkmede 100 kilo, toplamda 290 kilo kaldırarak Türkiye Üçüncüsü oldu. 

BİR HAFTADA ÜÇÜNCÜLÜK

Geçen yıl katıldığı yarışma ile ilgili gazetemize bilgi veren Van Altınokta Görme Engelliler Spor Kulübü sporcusu Rıdvan Kayran, hazırlıksız gittiği yarışmadan üçüncülükle ayrıldığını söyledi.
Van’da, sadece bir hafta antrenman yapma imkanı bulduğunu belirten Kayran, şöyle dedi:
“Geçen yıl fazla çalışma fırsatım olmadı. Ancak bir hafta gibi bir zaman diliminde çalışma fırsatım oldu. O çalışmayla yarışmaya girdim. İkinciden 2.5 kilo farkla üçüncü oldum, 5 kilo daha kaldırabilseydim, yarışmanın ikincisi ben olacaktım. Ayrıca yarışamaya iddialı bir katılımım da yoktu, sadece kulübü temsil etmek amacıyla gittim, ama başarılı bir sonuçla da çıktım, bu da beni hem heyecanlandırdı, hem de bu sene için motive etti.”

BU YILKİ HAZIRLIKLAR

Bu yıl için ise, daha ciddi bir hazırlık safhası yaşadığını anlatan Kayran, şu bilgileri paylaştı:
“Bu sene için ise, iddialı bir ruh hali ve hazırlık ile çalışmalara başladım. Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne ait Ferdi Sporlar Merkezi’ndeki halter salonunda çalışıyorum. Çalışmalarım devam ediyor. Yine kilomu koruyorum, aynı kilo ile yarışmalara katılacağım. Kendimi daha iyi ve hazır hissediyorum. Kulübümü ve Van’ı en iyi şekilde temsil edeceğime inanıyorum."

YAŞANAN SIKINTILAR

Antrenmanlara giderken bazı sıkıntılarla da karşılaştığını belirten Kayran, şu örneği verdi:
“Antrenmanlara giderken evime yakın bir bölgede otobüse biniyorum. Ancak indiğim yerde salona gidebilmek için üst geçidi kullanıyorum, bir de karşı tarafta epey bir beklemem gerekiyor. Hem üst geçitte, hem de karşıdaki bekleme süresi içinde sıkıntılar yaşıyorum. Mavi otobüsler bazen önümden geçiyor, durakta beklediğim halde engelli olduğumu görünce almıyorlar. Bu nedenle çalışmalarım sırasında gecikmeler oluyor. Çünkü antrenör eşliğinde çalışıyorum, bu sefer de antrenör beni uzun süre beklemek zorunda kalıyor. Bu da haliyle motivasyonu olumsuz etkiliyor.”

“HEDEFİM BİRİNCİLİK”

Kayran’ın hem yetkililerden hem de sivil toplum kuruluşlarından destek arzusu da var.
Hem antrenmanlarda hem de yarışmalara katılım sırasında gereken maddi ve manevi desteğin sağlanması durumunda Van’ı en iyi şekilde temsil etme imkanı bulacağını belirten Kayran, şunları kaydetti:
“Bu sene hedefim birincliktir, milli takıma girmek istiyorum. En büyük arzum ve hedefim bu olacak. Umarım bu hedefe ulaşırım. Tabi hem bireysel olarak, hem de kulüp olarak moral desteğine ve maddi desteğe ciddi ihtiyacımız var. Bize sahip çıkıldığı oranda biz de engelliler olarak kentimizin adını en iyi şekilde duyurmuş olacağız.”
Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi