Vanlı kadın hakemler iddialı…

Vanlı kadın hakemler, Doğu’da kadınların yeşil sahalarda da başarılı olabileceğini ortaya koydu. Ojeli tırnakları ile maç yöneten Vanlı kadın hakemler, yeşil sahalara centilmenlik getireceklerini ve maçlarda küfrü azaltacaklarını b

SPOR 31.01.2019 10:13:37 0
Vanlı kadın hakemler iddialı…
Tarih: 01.01.0001 00:00

  Erkek oyunu olarak bilinen futbolda, kadınlar hem oyunculukta hem de hakemlikte iddiasını ortaya koydu. Van’da 15    kadın hakem futbol maçlarında görev yapacaklar ve yeşil sahaların yeni komutanları olacaklar.

   Van’da 15 kadın hakemin maçlarda hakemlik yapmaya başlamasıyla birlikte sahalarda ve tribünlerde kadın hakemler sayesinde küfür ve kavga da yerini centilmenliğe bırakacak.

   Van hakemlik tarihinde bir ilk yaşandı. Pırıl pırıl gencecik kadın hakemler  Zuhal Çınar, Bahar Yorgun ve Cennet Erdoğan birlikte maça çıkarak tarihe geçtiler.

   Bu durum karşısında Vanlı spor kulüp yöneticileri ve futbolcular şaşkına döndüler ve hakemleri tebrik ettiler.  

Kadın hakemler; sayılarımızın çoğalması ve bizlere destek verilmesi bizleri gururlandırıyor ve ilerisi için de ümitlendiriyor dediler.

   İHK Başkanı Zafer Korkmaz’da yaptığı açıklamada “İlimizde 15 klasman 60 il hakemi ve 15 kadın hakemimiz var. "Futbol ülkemizde erkek sporu olarak benimsendi. Ama bu tabular artık tarihe karışarak yıkılmaya başlandı. Doğuda hakemlik yapmak erkekler için de zor. Bu zorluğu bilen kızlarımız bu görevlere talip oldular. Bu da bizleri son derece mutlu etti. Hem okuyarak akademik kariyer ediniyorlar hem de  hem de hakemlik yapıyorlar. Türkiye profesyonel liglerinde görev yapacak kadın hakemler olacaklarına inanıyorum. Hakemliği yapmak isteyen genç kızlarımıza kapımız açıktır" dedi.

   Türkiye liglerinde FIFA ve FIFA yardımcı hakemlerin olduğunu dile getiren Korkmaz, bu sayının artmasını istedi.

   Korkmaz, "Kadın hakemlerin yönettiği maçlarda futbolcular daha saygılı hatta seyirciler de daha sportmence maçı izleyecekler bu da futbola katkı sağlayacak" dedi. Van Bölge Gazetesi