Vanlı genç sporcular Alanya yolcusu

Energy Performans GYM Spor Kulübü çatısı altında tekvando sporunu öğrenen ve eğitimlerine yine bu çatı altında devam eden Vanlı genç sporcular Rojda Kurak ile Duygu Yücebaş, 02-04 Nisan 2022 tarihlerinde Alanya’da yapılacak olan Türkiy

SPOR 31.03.2022 11:33:52 0
Vanlı genç sporcular Alanya yolcusu
Tarih: 01.01.0001 00:00

Energy Performans GYM Spor Kulübü Tekvando 3’üncü Kademe Kıdemli Antrenörü Tarık Yarız gözetiminde devam eden eğitimler sayesinde ilk olarak Batman ilinde katıldıkları müsabakalarda derece elde eden genç sporcular, Alanya’da düzenlenecek olan Türkiye Şampiyonasında ise 1’incilikle dönmeyi hedefliyorlar. Amaçlarının; bölge ikinciliği ve üçüncülüğü derecelerini yükselterek, Alanya'da 1’incilik elde etmek olduğunu belirten genç sporcular, eğitmenleri tarafından büyük bir ilgiyle eğitimlerine devam ettiklerini söyledi.
Hedeflerinin büyük olduğunu ve bu amaçla çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirten Tekvando Üçüncü Kademe Kıdemli Antrenör ve Energy Performans GYM Spor Kulübü  Yönetim Kurulu Başkanı ve Baş Antrenörü Tarık Yarız: “Alanya’da yapılacak Türkiye Şampiyonasına 2 sporcumuzla katılacağız. Hedemiz büyük. Birincilik madalyalarını bekliyoruz, çünkü Batman’da şansız bir kura çektik, çok zorlu rakiplerimiz vardı, İnşallah Alanya’da 02-04 Nisan 2022 tarihlerinde yapılacak olan turnuvada şampiyonlukla döneceğiz”dedi.

“HEDEFİMİZ BÜYÜK”

Energy Performans GYM Spor Kulübü çatısı altında eğittikleri öğrencilerin spora olan tutkularının, beraberinde başarıyı da getirdiğine vurgu yapan Tekvando Üçüncü Kademe Kıdemli Antrenör ve Energy Performans GYM Spor Kulübü  Yönetim Kurulu Başkanı ve Baş Antrenörü Tarık Yarız, bu anlamda katıldıkları çeşitli müsabakalarda derece aldıklarını söyledi. 
Yarız: “En son Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yapılmış olan liseler arası tekvando turnuvasına 5 sporcumuzla katıldık. 5 Sporcumuzun tamamı Van ilimizi, Batman ilinde yapılacak müsabakalarda temsil etmeye hak kazandılar. 05-07 Mart 2022 tarihlerinde Batman’da yapılan grup müsabakalarında 2 sporcumuz madalya aldı. Batman’a gittiğimizde ikincilik ve üçüncülük alarak ilimizin adını tekrar gündeme getirdik. Ve grup müsabakalarında, Alanya’da yapılacak Türkiye Şampiyonasına katılma hakkı kazanmış olduk. Bölge ikincisi olan sporcumuz 2006 doğumlu 63 kiloda Rojda Kurak, bölge üçüncüsü olan sporcumuz yine 2006 doğumlu 52 kiloda Duygu Yücebaş. Alanya’da yapılacak Türkiye Şampiyonasına 2 sporcumuzla katılacağız. Hedemiz büyük. Birincilik madalyalarını bekliyoruz, çünkü Batman’da şansız bir kura çektik, çok zorlu rakiplerimiz vardı, İnşallah Alanya’da 02-04 Nisan 2022 tarihlerinde yapılacak olan turnuvada şampiyonlukla döneceğiz”diye konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZA DESTEK OLMAYA GAYRET EDİYORUZ”

Öte yandan Energy Performans GYM Spor Kulübü  çatısı altında farklı spor branşlarında da gençlere ve çocuklara yönelik eğitimlerin devam ettiğini aktaran Yarız, “Eğitimlerimiz deneyimli eğitmenlerimizin gözetimi altında yapılmaktadır” dedi.
Tekvando eğitimlerine 06 yaş grubundaki çocukların eğitimiyle başladıklarını belirten Yarız: “Tekvando sporunu 30 yıla yakın bir süredir yapmaktayım. İlimizdeki, bölgemizdeki çocuklara destek olmaya, onları daha iyi yetiştirmeye gayret ediyoruz. Elimizden geldiğince spor anlamında gençliğimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Tekvando eğitimlerimiz resmi 06 yaş grubunda başlamakta. Bu yaşta çocuklarımıza lisans çıkarıyoruz, sicillerini başlatmış oluyoruz. Daha sonraki yaşları için önemli bir basamağı elde etmiş ve spor hayatlarındaki ilerleyişlerinin temel taşlarını bırakmış oluyoruz” ifadelerini kullandı.
Özel Haber: Mehmet Selim KURT