Vanlı engelliler sezonun ilk maçına çıkıyor

Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Basketbol Takımı, Cumartesi günü sezonun ilk maçına çıkıyor. 1. Lig’den 3. Lig’e düştüklerini hatırlatan Kulüp Başkanı Hanefi Baykara, hedeflerinin iyi bir başarı grafiği yakalayarak

SPOR 6.01.2022 11:49:54 0
Vanlı engelliler sezonun ilk maçına çıkıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Türkiye Bedensel Engelliler Tekerlekli Sandalye Basketbol 3. Ligi’nde yer alan Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, sezonun ilk maçını Diyarbakır Bedensel Engelliler Spor Kulübü ile 8 Ocak Cumartesi günü Van’da İskele Yatılı Bölge Okulu spor salonunda yapacak.

HEDEF 2. LİG

2019 yılında 1. Lig’de yer alan Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, pandemiden kaynaklı yaşanan sıkıntılar nedeniyle 2.Lig’e, ertesi sezon ise 3. Lig’e düştü. İki sezondur 3. Lig’de yer alan Vanlı engellilerin hedefi iyi bir sonuç elde ederek tekrar 2. Lig’e çıkmak.

GRUPTA 7 TAKIM YER ALIYOR

Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Hanefi Baykara, haftada 2 antrenman yaparak sezona hazırlandıklarını söyledi. Grupta 7 takımın yarışacağını ve en az ilk 2 arasına girmeyi hedeflediklerini belirten Baykara, “Cumartesi günü sezonun ilk maçına çıkıyoruz.  Grupta 7 takım yer alıyor. En kötü ihtimalle sezonu ilk ikide tamamlamak istiyoruz. Hedefimiz, bulunduğumuz 3. Lig’de play-off’a yükselip oradan da düştüğümüz 2. Lig’e yükselmektir. Haftada 2 antrenman yaparak hazırlandık, hazırlıklarımızı yaptık. Dışarıdan transferimiz olmadan, kendi yetiştirdiğimiz sporcularla devam edeceğiz.”

ULAŞIM SORUNU ÇÖZÜLDÜ

İlk maç için Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nden gerekli araç desteği aldıklarını ifade eden Baykara, “Bizim ilk maçımız için ulaşım sorunumuz vardı, onu çözdük. Spor İl Müdürlüğü ile görüşerek araç tahsisi sağladık. Gençlik Spor İl Müdürlüğü araç tahsis etti. Biz daha önce 3 antrenman yaparken şimdi 2 antrenman yapıyoruz. Bu araç desteğinin bir aksaklığa uğramadan devam etmesini istiyoruz. Eğer aksaklık olursa sorun yaşayacağız. Gençlik Spor İl Müdürlüğünün araç desteğinin devam etmesi işimizi kolaylaştıracaktır” diye konuştu.

“SPORA YATKIN ENGELLİLERİ KAZANIYORUZ”

Engelli profesyonel liginde yer almalarının hem Van’ın tanıtımına hem engelli camiasına hitap eden bir özellikte olduğunu kaydeden Baykara, şunları söyledi: “Van’ın bu engelli profesyonel takımına Vanlıların sahip çıkmasını istiyoruz. Özellikle belediyelerden ve yetkili kurumlardan destek ve ilgi bekliyoruz. Yanımızda görünmelerini istiyoruz. Bunun dışında spor yapabilme kabiliyeti olan ancak evinden çıkmayan engellilerimizi spora kazandırmak için de çabalarımız oluyor bu vesileyle. Yani hem Van’ımızın tanıtımına katkı sunarken hem de engelli arkadaşlarımızı spora kazandırmış oluyoruz.” Özel Haber: M. Selim KURT