Vanlı engelliler maçlara çıkma konusunda endişeli

Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Hanefi Baykara, pandemi nedeniyle ertelenen engelli ligi müsabakalarının federasyon tarafından Ocak ayında değerlendirileceğine dikkat çekerek, “Türkiye genelinde olduğu gibi Van Bedensel Engelli

SPOR 21.12.2020 15:23:38 0
Vanlı engelliler maçlara çıkma konusunda endişeli
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi'nde yer alıyor. 
Van’ı temsil eden engellilerin en büyük endişesi, uzun süredir pandemi nedeniyle ertelenen ve önümüzdeki ay yeniden başlatılıp başlatılmayacağı değerlendirilecek olan lig müsabakalarına nasıl katılım sağlayacakları.

“MAÇLARA NASIL ÇIKACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUZ”

Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Hanefi Baykara, pandemi nedeniyle uzun süredir etkili bir antrenman çalışması yapmadıkları gibi maddi olarak da sıkıntılı olduklarını söyledi.
Lig yeniden başladıktan sonra maçlara çıkma konusunda kara kara düşündüklerini ifade eden Baykara, şöyle dedi:
“Federasyon aldığı kararla tekerlekli sandalye basketbolu ve diğer engelli spor branşları 2021 Ocak ayı sonunda değerlendirilmek üzere ertelendi. Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü de zaten alınan son kararlar gereği çalışmalarına ara verdi. Zaten çok zor şartlarda spor yapan kulüp şimdi beklemede. Federasyon ligi başlatırsa nasıl bir program olacak, maçlara nasıl gidip geleceğiz, bu konuda kara kara düşünüyoruz. Çünkü hiçbir kurum ve kuruluştan destek alamıyoruz. Sponsor yok.”

“BELEDİYE BÜNYESİNE ALSINLAR”

Herhangi bir belediye bünyesinde mücadele etmek istediklerini belirten Baykara, şöyle devam etti:
“Van gibi bir ilde bu büyük mücadeleyi veren Vanlı engeli sporcular her yıl yaşadıkları bu sorunun artık kalıcı bir şekilde çözüm bulmasını istiyorlar. Bunun için ya iyi ve sürekli bir sponsorluk olması yada bir belediye bünyesinde bu sporu yapmak gerekiyor. Maalesef yıllardır bu takıma ve diğer engelli spor kulüplerine halen bir umut verilmedi. Belki bundan sonraki süreçte bir belediye veya bir sponsor bulup yılardır verdikleri bu onurlu mücadeleyi gönül rahatlığıyla yapacak birileri çıkar ve bu sorunumuz artık çözülür.”

"PANDEMİ SORUN YARATTI"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Van ziyaretinde Van’daki birkaç engelli dernekleri yöneticileri olarak Vali Mehmet Emin Bilmez’in de olduğu bir toplantıda bir araya geldiklerini ifade eden Baykara, "O görüşmede sayın Valimiz Mehmet Emin Bilmez gereken desteğin verileceğini belirtti. Bakan bey de gerekenin yapılması için vali beye söyledi. Sayın Vali, Engelli Spor kulüplerini bazen ziyaret ettiğini, bunun için çalışmaların devam ettiğini, gerekenin yapılacağını söyledi. Her şey tam yoluna gidecekken pandemi süreci başladı, engelli ligleri ertelendi, dolaysısıyla bir yardım da sağlanmadı.” ifadelerini kullandı.

"GEREKEN DESTEKLERLE HEDEFİMİZE ULAŞMAK İSTİYORUZ"

Vali Mehmet Emin Bilmez’in 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla kendilerine destek sözü verdiğini belirten Baykara, şunları kaydetti: 
“Sayın Vali Mehmet Emin Bilmez, ‘bu süreç biterse, sizin ligler başlarsa inşallah daha önce de söylediğimiz gibi sizlerle ilgilenip imkanlarımız doğrultusunda sizlerin yanında olacağız’ dedi. Biz de bir an önce bu sürecin sağlıklı bir şekilde bitip hayatın normale dönmesiyle kaldığımız yerden mücadelemize davam etmek istiyoruz. İnşallah gereken desteklerle hedefimize ulaşmak istiyoruz. Pandemi nedeniyle dernekteki kurslara ve sportif çalışmalar ara verdik. Bu zorlu süreçte dernek kirasını, bina aidatları gibi ihtiyaçları bile karşılayamadık. Ancak bu zorlu süreçte saha zorlu bir hale geldiyse de hayata tutunma mücadelesinde hırsımız, aşkımız hiç bitmedi. Bir an önce bu salgının bitmesi ve her şeyin bizler için de normale dönmesini istiyoruz. Pandemi bittikten sonra bütün faaliyetlerimiz kaldığı yerden devam edecek ve inşallah gereken destekleri bulup her zaman hedeflerimiz doğrultusunda ilerlemeye devam edeceğiz. Her zaman bizlerle yakinen ilgilenen duyarlı kurum amirlerine, yöneticilere, gönül dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Sağlığımız için herkes üstüne düşen sorumluluğu yerine getirsin ve bu zorlu süreci hep birlikte aşalım. Her zaman dediğimiz gibi ‘destek varsa engel yok!”   Özel Haber: Adil HARMANCI

Prestij Haber Merkezi