Vanlı engelli sporcular yeni sezona hazırlanıyor

Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Hanefi Baykara, kulübe bağlı Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nın sezon hazırlıklarına başladığını, başarı için destek beklediklerini söyledi.

SPOR 13.09.2021 10:14:12 0
Vanlı engelli sporcular yeni sezona hazırlanıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Türkiye Bedensel Engelliler Tekerlekli Sandalye Basketbol 3. Ligi’nde yer alan Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, yeni sezon hazırlıklarına başladı.

1.LİG’DEN 3. LİG’E DÜŞÜŞ
Daha önce 1. Lig’de yer alan Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, süper lige çıkma planları yaparken giderek bir düşüş yaşadı.
Birinci ligden ikinci lige düşen takım geçtiğimiz Temmuz ayında Yalova’da tek maç usulü yapılan müsabakalarda da istediği performansı gösteremeyince 3. Lig’e düştü.
Kulüp Başkanı Hanefi Baykara, yaşanan düşüşü desteksiz kalmalarına bağladı. 
Baykara, “Her zaman söylüyoruz, destek varsa engel yoktur” dedi.

YOLA DEVAM
Van’ın engelli takımı yaşanan başarısız grafiğe rağmen yola devam kararı aldı.
Kulüp Başkanı Hanefi Baykara, yeni sezon için şimdiden hazırlıklara başladıklarını söyledi. 
Takıma yeni oyuncular alacaklarını belirten Baykara, “Şu anda bir bekleyiş içindeyiz. Önümüzdeki günlerde Engelliler Federasyonu Genel Kurulu var. Biz de genel kurulu bekliyoruz. Şu anda hazırlıklarımıza yavaş yavaş başladık.” diye konuştu.

“DESTEK OLMAYINCA DÜŞÜŞE GEÇTİK”
Tekrar eski günleri yaşamak istediklerini, takım olarak azim ve kararlılık açısından üst liglere hazır bir pozisyonda olduklarını aktaran Baykara, şunları söyledi:
“Ancak bunun için de hem maddi hem manevi olarak iyi bir desteğe ihtiyacımız var. Birinci ligdeydik. Destek kesilince düşüş yaşadık. Her zaman söylüyoruz destek varsa engel yoktur, destek olmayınca tabi bir düşüş yaşadık. Maalesef kime gidip derdimizi anlattıysak, derdimize çare olun dediysek kimseden bir ses seda çıkmadı.  Van’da bir iki kurum dışında yanımızda hiç kimse yok. Verilen bazı bireysel destekler de ancak kiramıza yetiyor. Devam eden kurslarımız var, derneğin belli giderleri var, destek olmayınca bu işler yürümüyor.”

DERNEĞİN ARAYIŞLARI 
Dernek olarak bir arayış içinde oldukları gibi son zamanlarda derneğe yönelik bazı ziyaretlerin olduğunu ve görüş alışverişi gerçekleştiğini belirten Baykara, şunları anlattı:
“Hazırladığımız bir projemiz var, kabul gördü, ilerde onun uygulamasına başlayacağız. Derneğin bilgisayar vs. ihtiyaçları karşılanacak. Bunun dışında siyasi partileri, dernekleri, bazı sivil toplum örgütlerini ziyaret ediyoruz. Bize gelen ziyaretler var. Siyasi partilerden de bizi ziyaret edenler oldu, karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk, ne yapılabilir diye. Bir STK olarak gelenlere her zaman kapımız açıktır tabi. Pandemi nedeniyle dikkatli davranmaya çalışıyoruz. Bizim bazı arkadaşlarımız da yakalandı bu hastalığa. Bu pandemi döneminde de ayrıca çok sıkıntılarımız oldu, bu da performansımıza oldukça yansıdı. Umarım önümüzdeki karşılaşmalarda gerekli performansı tekrar ortaya koyar, verilecek destekle Van’ımızın sesini daha bir gür duyururuz.”
Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi