Vanlı engelli sporcular, çıkışlarını sürdürmek istiyor

Türkiye Bedensel Engelliler Tekerlekli Sandalye Basketbol 3. Ligi’nde yer alan Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, ikinci maçını da kazanarak bir maç eksiğiyle ikinci sırada yer aldı. Kulüp Başkanı Ha

SPOR 18.01.2022 11:40:59 0
Vanlı engelli sporcular, çıkışlarını sürdürmek istiyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Pandemi koşullarının yanı sıra yaşadığı ekonomik sorunlar nedeniyle 1. Lig’den 3. Lig’e düşen Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, 2022 sezonunun ilk iki maçını kazanarak moral buldu.
8 Ocak günü evinde Diyarbakır Bedensel Engelli takımını, 15 Ocak günü de deplasmanda Şanlıurfa Gobeklitepe Engelliler takımını yenen Vanlı engelliler, 1 maç eksikle 7 takım arasında ikinci sırada bulunuyor.
Sezon sonunda sıralamadaki ilk iki takım play-offlara kalacak ve bir üst lig için mücadele edecek.

ÇIKIŞLARINI SÜDÜRMEK İSTİYORLAR

Vanlı engelliler yakaladıkları çıkışı sürdürmek istiyor.
Kulüp Başkanı Hanefi Baykara, sezona iyi bir başlangıç yaptıklarını belirterek, “Diyarbakır’dan sonra Göbeklitepe takımını da yenerek 1 maç eksikle 4 puanla ikinci sıradayız. Sporcularımı vermiş oldukları mücadeleden dolayı canı gönülden kutluyorum. Haftaya da Siverek takımı ile oynayacağız. Galibiyetle devam edip çıkışımızı sürdürmek istiyoruz” dedi. 

ULAŞIM SORUNU

Vanlı bedensel engelli sporcuların daha önce deplasman maçları sırasında yaşadıkları ulaşım sorunu ise, 2022 sezonunda da sürüyor.
Kulüp Başkanı Baykara, yaşanan sorunu şöyle aktardı:
“En büyük sorunlarımızdan biri deplasman maçlarındaki ulaşım sorunudur. Borçlanarak maçlara gidiyoruz. Bir minibüsçü dostumuz var. Bizi maçlara o götürüyor, paramız olmadığında ‘ne zaman elinize geçerse o zaman ödersiniz’ deyip götürüyor takımı. Mahcup kalıyoruz. Ama başka çaremiz de yok. Destek bulmadan verdiğimiz bu zorlu mücadelenin sonunda inşallah hedefimize ulaşacağız.” diye konuştu. 

“İDARECİLERDEN DESTEK BEKLİYORUZ”

Destek konusunda Van’daki kurumların tutumundan yakınan Baykara, şunları söyledi:
“Van’ı idare edenler inşallah spor kulübümüze ve sporcularımıza destek verirler. Bir iki şahsi destek dışında destek bulamadık. Destek varsa engel yok diyerek umudumuzu yitirmeden mücadelemize devam ediyoruz.” 
Özel Haber: M. Selim KURT