Vanlı bedensel engelliler 1. Lig için ter dökecek

Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, 1. Lig’e çıkmak için Yalova’da düzenlenecek maçlarda ter dökecek. Kulüp Başkanı Hanefi Baykara, gereken desteği bulamadıklarını söyledi.

SPOR 3.07.2021 13:44:33 0
Vanlı bedensel engelliler 1. Lig için ter dökecek
Tarih: 01.01.0001 00:00

Pandemi nedeniyle ertelenen engelli spor karşılaşmaları için yapılan son toplantıda oynanmasına yönelik karar çıkmıştı.
Bunun üzerine federasyon tarafından maçların oynanacağı tarihler belirlendi.
Bedensel Engelliler Federasyonu, Tekerlekli Sandalye Basketbol karşılaşması için tarihi 6-16 Temmuz 2021 olarak belirledi. Maçların da Bursa ve Yalova’da oynanması kararlaştırıldı.

MAÇLAR DEPLASMANSIZ OLACAK

Bedensel Engelli Basketbol 2. Lig’de yer alan Van Bedensel Engelli Spor Kulübü takımı da Yalova’da 1. Lig yolunda ter dökecek.
Karşılaşmalarla ilgili bilgi veren Van Bedensel Engelli Spor Kulübü Başkanı Hanefi Baykara, “Pandemi nedeniyle engelli müsabakaları ertelenmişti, en son yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında oynanmasına karar verildi. Şimdi 2020-2021 sezonunu tamamlamak için 7-16 Temmuz tarihleri arasında Yalova ve Bursa’da yapılacak maçlarla tamamlanacak. Tek devre usulü olacak. Yani deplasman maçı olmayacak. Takımlar bütün maçlarını bu iki ilde yapacaklar, sıralamaya göre düşen ve çıkan takımlar belli olacak. Toplamda 12 takım var, ama 2 takım pandemiden dolayı yer almıyor.” dedi.

“HAZIRLIKLARIMIZ TAMAM” 

Takım olarak 1. Lig’e çıkmak için iyi bir çaba vereceklerini bunun için de takımda revizyona gittiklerini belirten Baykara, şunları söyledi:
“Biz de bunun hazırlıklarını yaklaşık 2 haftadır yapıyoruz, hazırlıklarımızı tamamladık, 5 Temmuz Pazartesi günü Van’dan Yalova’ya hareket edeceğiz. Yeni iki sporcu aldık, takımı güçlendirdik. Antrenmanlarımızı İskele YİBO Spor Salonu’nda yaptık. Daha önce belediye tarafından düzenlemesi yapılan engellilerin de kullanımına açılan bir salon bu. Kullanmamıza uygun olduğu için bize tahsis edilmişti.”

SALON SORUNU

Spor salonu konusunda da bu vesileyle bir bilgi vermek istediğini ifade eden Baykara, şöyle devam etti:
“Şöyle bir sıkıntı ile karşılaştık; okul yönetimi salonu beden eğitimi öğrencilerinin kullanımına da verdiklerinden dolayı sağlıklı bir şekilde istediğimiz saatlerde antrenman yapamadık. Oradaki öğrenciler de mağdur olmasın diye sözleşme yapılmış. Biz de o nedenle onları idare ettik. Ama o salonu tekrar bir denetim mekanizmasından geçirmek gerekiyor. Belediyenin yaptığı masraf çöpe gitmesin. Temizliğinden tutun, bakım onarım durumuna kadar, yapılan lavabolar kırılmış, boyaları atmış, içler acısı bir duruma gelmek üzeredir. Bir an önce buna müdahale edilmesi gerekir. Bu vesileyle buna da değinmeden geçemedim. Kimseyi zan altında bırakmak için söylemiyorum ama personel eksikliği varsa gidermek gerekiyor, o salonu özellikle engelliler kullanıyor, bu salonu iyi hale getirmek gerekiyor.” 

“İSTEDİĞİMİZ DESTEĞİ BULAMIYORUZ”

Destek konusunda Van’da istedikleri sonucu elde edemediklerini, ani gelişen müsabakalarda zor duruma düştüklerini anlatan Baykara, şunları söyledi:
“Biz Van’daki engelli dernekleri olarak istediğimiz desteği bulamıyoruz. Bu yılların problemi. Sadece biz değil diğer engelli STK’ları da bu desteği bulamıyor. Bunun için gerekli çalışmaları yapıyoruz, yetkili kurum ve kuruluşlarla görüşmek istiyoruz, belki onlar da imkanlar dahilinde önümüzdeki süreçte destek olacaklardır ama bizim böyle ani bir programımız olduğu zaman maalesef o desteği hemen bulamıyoruz. Biz o kadar meblağlar beklemiyoruz. Van’ımızı temsil etmek için engelliler olarak bir gayret içindeyiz. Van’daki kurum ve kuruluşların, STK’ların, esnafın, iş çevrelerinin bu çabamızı desteklemesi gerekiyor. Ama şimdiye kadar Van’daki görüşmelerimizde sadece Edremit belediye başkanı duyarlı kaldı. Başka yerden destek göremedik. İpekyolu Belediye Başkanı Sinan Bey daha önce spor salonu yapılması konusunda bize birçok destekleri olmuştu, sonra da taleplerimiz olmuştu, dönüş olacağına inanıyoruz. Büyükşehir’e de birkaç kez dilekçe verdik, geri dönüş bekliyoruz. Sayın valimiz bu süreci atlattıktan sonra destek olacakları sözünü vermişti. Tabi beklentimiz var, inşallah olur. Biz de her seferinde dilekçe verip bize yardımcı olun demek istemiyoruz. Bu sosyal belediyecilikte yapılması gereken bir şeydir. Siyasi partilerin de yaklaşımı çok farklı değil, onlardan da destek bekliyoruz.” 

SOSYAL DUYARLILIK

Maddi olanağın yanı sıra toplumdan duyarlılık beklediklerini aktaran Baykara, şunları kaydetti:
“Geçenlerde bir işyerimizde Sinan Pulat Bey organize etti, bize moral yemeği verdi. Biz takımdaki oyuncular olarak karşılaşma öncesinde bu moral yemeğinde bir araya geldik. Keyifli bir ortam oluştu. Moral bulduk. İstanbul’da bir ablamız var, yeğenini aramış, onlar da pazartesi için bir uğurlama yemeği verecekler. Bizim sorunumuz yemek falan değil bu tür diyaloglar bizim için önemlidir, bize moral ve güç katıyor. Bu memlekette bize değer veren insanların olduğunu görmek bizi mutlu ediyor. Engelli böyle durumlarda kendini özel hisseder, kendisine değer verildiğini düşünür, moral motivasyonu yükselir.”
Özel Haber: Adil HARMANCI

Prestij Haber Merkezi