Vanlı atletlerden iki şampiyonluk…

U20 Atletizm Şampiyonasına katılan Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm Sporcularından Mahsum Değer 5 bin metre kategorisinde, Van Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcularından Nevin İnce de 400 metre kadınlar kateg

SPOR 9.09.2020 12:03:39 0
Vanlı atletlerden iki şampiyonluk…
Tarih: 01.01.0001 00:00

     Farklı kategorilerde kazandıkları Türkiye Şampiyonluğu dereceleri ile Milli Takıma seçilen Mahsum Değer ile Nevin İnce, 12 ile 13 Eylül 2020 tarihleri arasında ülkemizin ev sahipliğini yapacağı U20 Balkan Şampiyonasında ay yıldızlı forma ile ülkemizi temsil edecek.

    Aynı yarışmanın 800 metre Erkekler Kategorisinde yarışmalara katılan bir diğer atlet Berkan Ceylan ise 1.55’lik derecesi ile ilimize Türkiye Beşinciliği madalyası kazandırdı.

    İstanbul’da yapılan U20 Atletizm Şampiyonasının yarışmalarını değerlendiren, Milli Atletizm Antrenörü Hüseyin Esen, aldıkları başarıların kendileri için oldukça önemli olduğunu söyledi.

     İki sporcunun en yakın rakibine bile fark attıklarını vurgulayan Esen, "İlimiz adına kazanmış olduğumuz, 2 Türkiye Şampiyonluğu ve 1 Türkiye Beşinciliği dereceleri ile 12-13 Eylül 2020 tarihlerinde ülkemizin ev sahipliğini yapacağı U20 Balkan Şampiyonasında Ay Yıldızlı Forma ile Milli Takımımızda yer alarak ülkemizi temsil etme hakkı kazandık. Yarışların genelinde iyi bir performans sergiledik ve sporcularımızın her biri elinden geleni fazlası ile yaparak farklı kategorilerde başarılar elde ettiler. İlimiz adına gelecek vaadeden sporcularımızın her biri katıldıkları il, bölge ve Türkiye Şampiyonası gibi yarışmaların sonucunda elde etmiş oldukları böylesi başarılı sonuçları ile federasyon yetkilerimiz tarafından da takdir görerek, başarı dilekleri aldılar. Antrenör arkadaşlarımız ile birlikte sporcularımız ile her gün performans ve özel olarak ilgilenip, antrenmanlarını da bizzat yakından takip ediyoruz. Sporcularımızın almış oldukları dereceleri bizler için gerçekten çok sevindirici oldu. Umarız bu güzel başarılarımızı ileriki günlerde ülkemizde yapılacak, U20 Balkan Şampiyonasında daha başarılı dereceler elde ederek ilimizden daha çok bahsettireceğimize inanıyoruz” dedi. 

    Milli Antrenör Esen,  atletizm branşına vermiş olduğu desteklerden dolayı; Van Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Nevzat İnanç başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.