Van’ın sessiz adamı, 4 madalya aldı

Van İşitme Engelliler Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Derneği sporcusu Enes Yiğit Şenli, Kütahya’da düzenlenen Türkiye İşitme Engelliler Yüzme Şampiyonası’nda 3 gümüş, 1 bronz madalya kazandı.

SPOR 2.03.2022 10:50:58 0
Van’ın sessiz adamı, 4 madalya aldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Türkiye İşitme Engelliler Yüzme Şampiyonası, 27 Şubat’ta Kütahya’da gerçekleştirildi.
Şampiyonaya, Van İşitme Engelliler Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Derneği de, sporcusu Enes Yiğit Şenli ile katıldı. 

4 MADALYA KAZANDI

Yarışmada iyi bir performans sergileyen Van’ın sessiz adamı Enes Yiğit Şenli, 50 metre sırtüstü, 200 metre serbest ve 100 metre sırt üstü yarışmalarında 2. olarak 3 gümüş madalya kazandı. 
Şenli, 50 metre kelebek yarışmasında da 3. oldu ve madalyalarına 1 bronz madalya da ekleyerek Kütahya’dan 4 madalya ile ayrıldı.

35 MADALYASI OLDU

Kütahya’daki şampiyonada aldığı madalyalarla birlikte Van’ın sessiz adamı Enes Yiğit Şenli’nin kulübü adına şimdiye kadar katıldığı yarışmalarda 35 madalya elde ettiği belirtildi.
Şenli’nin şimdiye kadar 4 altın madalya kazandığı da öğrenildi. 

BREZİLYA İÇİN DAVET EDİLDİ

Aldığı başarılı sonuçlarla göz dolduran Van İşitme Engelliler Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Derneği sporcusu Enes Yiğit Şenli, ayrıca milli takım kampına çağrıldı. 
Şenli’nin, Brezilya’da gerçekleştirilecek olan 2022 yılı olimpiyatlarına hazırlık amacıyla kampa çağrıldığı belirtildi. 

“GURUR DUYUYORUZ”

Van İşitme Engelliler Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Aydın Türk, sporcuları Enes Yiğit Şenli’nin başarısıyla gurur duyduklarını söyledi.
Şenli’nin sadece kulübü adına değil aynı zamanda her müsabakada Van adına yarıştığını belirten Türk, “Yönetimim adına azminden dolayı kendisine başarılar diliyorum. 2022 yılında Brezilya’da yapılacak olan olimpiyatlar için milli takım kampına davet edilmesi de bizim için ayrıca gurur verici olmuştur. Kendisini bu azminden dolayı tebrik ediyor, Türkiye şampiyonasında bu yıl 4 madalya alarak toplamda 35 madalya bulunduran sporcumuzu ve ailesini cani gönülden kutluyorum” dedi.  

Özel Haber: Adil Harmancı