Vangölü Spor Kulübü’nden flaş karar

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından açıklamada BAL Ligi'nde mücadele edecek olan takımların önümüzdeki sezon BAL’da oynama haklarının saklı kalmak kaydıyla bu sezon liglere katılıp katılmamalarına serbestlik getirmiş ve terci

SPOR 24.05.2021 10:50:28 0
Vangölü Spor Kulübü’nden flaş karar
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'ı BAL’da temsil eden Vangölü Sportif Faaliyetleri Spor Kulübü Sportif Direktörü Kadir Tunçdemir yaptığı açıklamada TFF’nin kararına tepki gösterdi. 2020-2021 sezonuyla ilgili kulüplerin tüm hazırlıklarını yaptığını hatırlatarak, “TFF pandemi döneminde akıl almaz bir şekilde geç kalan ve spor kamuoyunu oyalayan yaklaşımları kulüpleri çok zorda bırakmıştır. Ligin tekrar oynanacağı ile ilgili bir karar verilmesi üzerine bizler gibi Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden kulüpler ‘katılım parası’ olarak 22 bin TL’yi federasyonun hesaplarına aktardı” ifadelerine yer verdi.

Kulüplerin önemli bir yükün altına girdiğini belirten Tunçdemir, “TFF ayrıca transfer sezonunu açarak; hem futbolcuları transfer ücreti ödemenizi hem de bununla ilgili lisans vizeleri ve aktarma ücretlerinde yatırmış olduk. Kulüpler de maçlar yapılacak ümidiyle futbolcularına hem transfer ücreti ödedi ve kamp giderlerini karşılayarak önemli bir yükün altına girdi. Salgın nedeniyle bütün kesimlere destek verilmesine rağmen hiçbir destek görmedik. Her şey omuzlarımıza bindirildi. Futbolcularımıza yardım elimizi uzatarak ve onların moral ve motivasyonunu yükseltecek adımlar atarak bugünlere geldik” dedi.

“KATILMAK İSTEMİYORUZ”

TFF'nin aldığı kararı çok iç açı bulmadıklarını dile getiren Tunçdemir, söz konusu karar doğrultusunda ‘Hızlandırılmış lige’ katılmayacaklarını ifade ederek, “Madem testler sonucu bu lig oynatılacaktı biz neden sekiz aydır bekliyoruz? En başından bu konu gündeme getirilseydi yapılanmamızı ona göre yapar; sezon planlamamızı ona göre yapardık. Burada futbolcu arkadaşlarımızın 2-3 aylık emekleri var. Federasyon aldığı karar doğrultusunda spor kulüplerini bir sezona sokmak niyetinde. Yani önünü görmediğimiz bir yolda yürümek oyuncu arkadaşlarımızın geleceklerine karşı bir hakkaniyetsizlik olacak.

Bu kararı futbolcu arkadaşlarımızın emeklerine sahip çıkmak ve geleceklerine doğru dokunuş yapmak için alıyoruz. Bu bağlamda hiçbir şeye yakışmayan bu kararı ile gerçekleştirilecek ‘Hızlandırılmış lige’ katılmak istemiyoruz” değerlendirmesini yaptı.