Van’daki minik eskrimciler ilk madalyalarını aldı

2018-2019 eğitim öğretim yılı içinde Van Doğa kolejinin açtığı hafta sonu Eskrim kulübü öğrencileri her yıl yapılan Bahar Şenliklerinde eskrim kılıç branşında yarışma düzenlendi. Yarışma veli ve öğrenciler tarafından büyük

SPOR 30.04.2019 16:47:19 0
Van’daki minik eskrimciler ilk madalyalarını aldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

    Van da yapılan ilk mücadelede erkeklerde Altın madalya Baturay Aksu, Gümüş madalya Orhan Ayaz Dayan, kızlarda ise Altın madalya Duru Aze Doğan, Gümüş madalya ise Berjin Sarıtaş elde etti.

        Eskrim Van da bu sporcular dışında uluslararası ve açık turnuvalarda mücadele eden sporcularını olduğunu ifade eden 2. kadem eskrim ve 3. Kıdemli kademeli tenis antrenörü Aziz Saydut, bu tur turnuvaların sporcuların spor sisteminde kalmasında büyük etki ettiğini ve gelecekte mücadele hırsı verdiğini söyledi.

       Saydut, “Bu yüzden yapılan bu turnuva çok önemli idi sporcular adına Van adın ilk yapılan madalyalı turnuvadır. Eskrimi Van ilinde iyi bir duruma getirmek ve daha fazla sporcu kazandırmak için çalışmalarını sürdürüyoruz. Her yıl sporcu sayısı artmaya başladığı klasman sıralamasında Kızlarda U -10 da Fatma Berfin Çiftçi ilk 28’de yer aldığı erkelerde U-12 de Limen Berat Saydut ve Ömer Çiftçi ilk 80 2018 yılda girdiklerin temmuz ayının içinde eskrim federasyon faaliyet programı içinde yer alan Türkiye şampiyonasında, Van a eskrim branşında madalya kategorisinde olabileceklerini bu yönde antrenmanlarını yaptıklarını ifade etti.