Van’daki Futsal Müsabakaları bugün sona eriyor

Van’da, Altı Nokta Görme Engelliler Spor Kulübü Derneği’nin ev sahipliğinde yapılan Türkiye Görme Engelliler 1. Lig 1. Devre Futsal Müsabakaları bugün sona eriyor.

SPOR 28.09.2021 11:53:29 0
Van’daki Futsal Müsabakaları bugün sona eriyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Her yıl bir ilde düzenlenen Türkiye Görme Engelliler Futsal Müsabakaları, bu yıl Van Altı Nokta Görme Engelliler Spor Kulübü Derneği’nin federasyona yaptığı başvuruyla Van’a alındı.
23 Eylül günü başlayan müsabakalar bugün sona eriyor.

8 İLDEN TAKIMLAR KATILDI

Van Görme Engelliler Spor Kulübü Derneği’nin ev sahipliğinde ve organizesinde gerçekleştirilen müsabakalara Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü, Nilüfer Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü Derneği, Trabzon Görme Engelliler Sanat Ve Spor Kulübü, Diyarbakır Kayapınar Belediyesi Engelliler Spor Kulübü, Malatya Yeşilyurt Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü, Yenimahalle Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü, 1915 Çanakkale Spor Kulübü Derneği, Ankara Aktif Gençler Spor Kulübü takımları katıldı. 

KARŞILAŞMALAR YYÜ’DE

Van’daki 1.Lig 1. Devre Müsabakaları, B2 ve B3 kategorilerinde yapıldı. 
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Kapalı Spor Salonu’nda yapılan karşılaşmalar ilginç anlara sahne oldu.
Bazı kurumların desteklerinin yanı sıra Van Büyükşehir Belediyesi’nin de ulaşım, yemek, barınma ve sağlık konularında destek sunduğu belirtildi. 

“SIKINTI YAŞAMADIK”

Ev sahipliğini üstlenen Van Altı Nokta Görme Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Mail Tam, organizasyonda herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadıklarını söyledi.
Kurumlardan ve iş insanlarından ilgi ve destek gördüklerini belirten Tam, “Müsabakaların sonuna geldik. Akşam da bir otelde bir araya geleceğiz. Çok güzel geçti. Van’a gelen herkesin Van’dan memnun ayrılacağından şüphem yok” dedi.

“VAN İÇİN TANITIM OLDU” 

Müsabakalar için federasyona başvururken en çok Van’ın tanıtımını göz önünde bulundurduklarını belirten Tam, “Kentimize gelen 200’e yakın insan Van’ı tanıdı, insanlarını tanıdı, alışverişini yaptı, gezdi, gördü, hti, bu yönüyle çok iyi oldu. Bu tür aktiviteler ilimiz için şart. Biz hem bir engelli aktivitesine öncülük ettik hem de ilimizin tanıtımını önemsedik. Bu etkinliğimiz aynı zamanda Van için tanıtım oldu. Bugün buraya gelenler yarın gittikleri yerlerde Van’ı anlatacaklar, anılarından söz edecekler. Bu açıdan çok sevinçliyiz ve gururluyuz. Bize destek veren, ilgi gösteren tem herkese, kurumlarımıza, maçlara gelen izleyicilere çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Özel Haber: Adil HARMANCI

Prestij Haber Merkezi