Van’da yeni futbol yıldızları yetişiyor

Van’da yaz aylarında okuldan uzak kalan çocukların bir bölümü futbol okulları sayesinde mevcut spor yeteneklerini geliştiriyor. Futbol okullarında göz dolduran çocuklar, başka takımlarda oynamak için ter döküyor.

SPOR 25.06.2019 12:00:04 0
Van’da yeni futbol yıldızları yetişiyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’da yaklaşık 10 yıldır kurduğu futbol okullarında minik ve genç sporcuların yetişmesi için çabalayan eski profesyonel futbolcu ve mevcut futbol antrenörü Oktay Belli, kendi adıyla kurduğu futbol okulunda 140 sporcuya eğitim veriyor.
Bir dönemler başta Gaziantespor olmak üzere ülkenin tanınan bazı takımlarında top koşturan, Vanspor’un formasını terleten, sonraki yıllarda amatör takımlar çalıştıran Oktay Belli, yaklaşık 9 yıl boyunca Van Fenerbahçe Futbol Okulu’nun temsilciliğini yaptı.
Bu yıl kendi adıyla futbol okulu kurduğunu söyleyen Oktay Belli, “Eskiden sadece Fenerbahç’ye futbolcu verebiliyorduk. Şimdi tüm takımlara futbolcu gönderebiliyoruz. Artık Başakşehir, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor gibi futbol takımlarına da futbolcu yollayabiliyoruz. Futbol okulumuzda şu an 140 öğrenci var. İdmanlarımız da çok güzel geçiyor” dedi.


            GEÇMİŞTE BAŞARILI SPORCULAR YETİŞTİRİLDİ
Geçmişte birçok sporcuyu önemli kulüplere yolladıklarını dile getiren Oktay Belli, “Geçen yıldan beri 5-6 sporcumuzu Fenerbahçe’nin alt yapısına yolladık. Osman Özcan, Berat Dere, Emirhan Demir gibi sporcularımız gitti. Yine Antalyaspor’da Mahmut Alpaslan var. Bir hafta önce de Taha Yasin Kaya’yı Altınordu’ya gönderdik. Bunlar diğer sporcuları da olumlu yönde etkiliyor. Bu sporcularımız genelde 11 yaş grupları” dedi.
Belli, 10 yaşındaki bir sporcularının da bu hafta içinde Başakşehir’e gönderilebileceğini, gelişme olması halinde ismini açıklayacaklarını dile getirdi.


          Biri kadın olmak üzere, üç hoca ile birlikte çalışmaları sürdürdüklerini anlatan Oktay Belli, “Van’da bir ilk. Kadın hocamız da var. Beden Eğitimi Bölümü mezunu Ceylan Tatar, gerçekten de sporcularımızla çok iyi anlaşıyor. Birçok anne Ceylan hocadan dolayı çocuğunu buraya yolluyor. Ceylan hoca aynı zamanda sporcu. İkinci Lig’de top koşturuyor. Yine Azat Talay hocamız var. Bu hocalarımız da bana yardımcı oluyor. İdmanlarımız sizlerin de takip ettiği üzere çok iyi geçiyor” ifadelerini kullandı.


       “İYİ BİREYLER YETİŞTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”
Topluma güzel ve iyi bireyler yetiştirmeleri için çabaladıklarını anlatan Oktay Belli, “Bu çocukları sporculara yönlendirmek lazım. Okullar tatil olunca üç ay boyunca çocuklar sokaklara çıkıyor ve kötü huylar gelişebiliyor. Bu futbol okullarına gelen çocuklar ise spor yapmanın yanı sıra, kötü alışkanlıklardan uzak kalmış oluyorlar” ifadelerini kullandı.


         29 Haziran’da Antalya’da yapılacak olan kampa 20 sporcu ile katılacaklarını ve burada seçmelein olacağını anlatan Oktay Belli, “Bizler de iddialı olan sporcularımızı Ankara’ya yollayacağız. Antalya Belek’te kalacağız. 81 ilden sporcular gelecek ve orada seçmeler yapılacak. İsteyen aileler de gelebiliyor. 6 gün kalacağız. Günde üç maç yapılacak. Bir hafta sonra dönüş olacak. Beğenilen sporcular ise 16 Temmuz’da Ankara’ya davet edilecek. Biz Antalya’ya gidecek olan sporcuları ayrı gruplar halinde çalıştırıyoruz. İnşallah bazı sporcularımız burada göz doldurur” diye konuştu.