Van’da sporu tabana yayma çalışmaları…

Van’da sporu sevdirmek ve sporu tabana yaygınlaştırmak için yapılan etkinlikler kapsamında, İpekyolu Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü sporcuları AVM’lerde gösteri yaparak vatandaşı spora davet etti.

SPOR 27.07.2019 11:31:25 0
Van’da sporu tabana yayma çalışmaları…
Tarih: 01.01.0001 00:00

  İpekyolu Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğüne bağlı sporcular, spor uzmanları ve psikologlar eşliğinde AVM’de Masa Tenisi ve Taekvondo branşlarında gösteri yapan sporcular, her yaştan vatandaşı spora davet etti.

        Masa Tenisi ve Taekvondo branşında gösteri yapan sporcular, vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı. AVM'lerdeki spor gösterileri nefes keserken, sporla halkın bütünleşmesi sağlanıyor. Ayrıca İpekyolu Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde ki spor uzmanları ve psikologlar da vatandaşın sorularını yanıtlayarak, spor hakkında bilgiler aktarıyorlar.

       Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç’da gösterilerin yapıldığı alana gelerek, İpekyolu Gençlik ve Spor İlçe Müdürü İbrahim Sancar’dan faaliyet hakkında bilgi aldı. İl Müdürü İnanç, bir süre sporcular ve vatandaşlarla Masa Tenisi oynayarak onlarla vakit geçirdi.

Yapılan faaliyet hakkında konuşan Masa Tenisi Antrenörü Mahmut Kurt, “Amacımız bu etkinlikle hem vatandaşı spora teşvik etmek, hem de spor branşlarının tanıtılmasını sağlamak. İlk günümüz olmasına rağmen oldukça yoğun bir gün yaşadık. Daha önce Masa Tenisi oynamış ancak yaşının ilerlemesinden dolayı spordan uzak kalmış vatandaşlarımızla da karşılaşıyoruz. Yıllarca uzak kalmış vatandaşlarımızı tekrar genç sporcularımızın arasına davet ederek, spor yapmasına destek oluyoruz” dedi.

          Tüm Van halkını spora davet eden Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç’da “İlçe müdürlüklerimizde faaliyetler artık spor salonlarından taşarak, vatandaşların yoğun olarak kullandığı alanlara yayılıyor. Bugün de bölgenin en büyük AVM’si ve vatandaşın da yoğun kullandığı bir alandayız. Spor etkinlikleri düzenleyerek vatandaşın spora yönelmesini ve branşların tanıtılması sağlanıyor. Bu alana çocuğuyla gelip spor uzmanlarımızdan bilgi almak isteyen velilerimizi de en yakın spor merkezimize yönlendiriyoruz. Sadece çocuklarının katılması yetmediğini, velilerimizin de spor yapması gerektiğini anlatıyoruz. Ben bu farkındalığı ortaya koyan İpekyolu Gençlik ve Spor İlçe Müdürümüz ve çalışanlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu