Van’da Kros Ligi Bölge Yarışları…

Türkiye Atletizm Federasyonu'nun 2021 yılı faaliyet programı kapsamında 81 ildeki sporcuların 8 bölge merkezinde yarışacağı U14, U16 ve U18 yaş altı Bölgesel İl İlçe Karmaları Kros Ligi 1. Kademe Bölge yarışmaları Van’da yapı

SPOR 30.11.2021 11:06:23 0
Van’da Kros Ligi Bölge Yarışları…
Tarih: 01.01.0001 00:00

Türkiye Atletizm Federasyonu’nun 2021 yılı faaliyet programı kapsamında 81 ildeki sporcuların 8 bölge merkezinde yapılan ve bir ayağında Van’da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce ilimizde yapıldığı yarışlara U14, U16 ve U18 kategorilerinde hafta sonu Mardin, Diyarbakır, Batman, Bitlis, Şırnak, Van, Hakkâri, Siirt, Elazığ ve Bingöl illerinden 305’i erkek toplamda 360 sporcu katıldı.

Turkcell Bölgesel İl İlçe Karmaları Kros Ligi 1. Kademe Bölge yarışmaları Van'ın İpekyolu ilçesindeki Kale Atatürk Kültür Parkında bulunan atletizm parkurunda sporcuların kıyasıya mücadeleleri ile yapıldı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzce organize edilen ve Kale Atatürk Kültür Parkında düzenlenen koşular sonunda U14, U16 ve U18 yaş altı erkekler ferdi kategorisinde Van’ı temsil eden; atletizm sporcularından 1500 metre Viyan Adar, 2000 metre Ayhan Kaya Birincilik Madalyasının sahibi olurken, Kadınlar 2000 metre Edibe Yağız Birinci, Deniz Sömer Üçüncü, Erkekler 3000 metre Ali Tunç birinci olurken 3000 metre Kadınlar kategorisinde ise Gülcan Duman ikincilik madalyasının sahibi olmayı başardı.

İlimize ferdi olarak farklı kategorilerde 4 birincilik, 1 ikincilik ve 1 Üçüncülük madalyası kazandıran sporcularımızın, yapılan Turkcell Bölgesel Kros Ligi yarışmalarının takım kategorisindeki başarıları ise şöyle; 2000mt Kızlar kategorisinde 1 takım birinciliği, 1500mt kızlar kategorisinde 1 takım ikinciliği, 1500 metre kızlar kategorisinde 1 takım üçüncülüğü, 2000 metre erkekler kategorisinde 1 takım ikinciliği ve 4000 metre erkekler kategorisinde de 1 takım ikinciliği kupasının sahibi oldular.

Ayrıca Van Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Atletizm sporcularımız da ilimize 1500mt kızlar ve 3000 metre erkekler kategorisinde 2 takım birinciliği ve 2000 metre erkekler kategorisinde de 1 takım ikinciliği kupasının sahibi olarak kürsüye çıkmayı başardılar.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Yarışmada dereceye giren sporculara ödülleri, Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Spor Hizmetleri Müdürü Yalçın Özdemir, Van Atletizm İl Temsilcisi Enver Acar, Atletizm Federasyonu Bölge Sorumluları, Hakem ve antrenörler tarafından verildi.

Ödül töreni sonrasında bölge müsabakalarına yaptıkları ev sahipliğinden duydukları memnuniyeti dile getiren Atletizm Van İl Temsilcisi Enver Acar, “Antrenör, hakem ve sporcu kardeşlerimizi Van'da ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. İyi bir organizasyon oldu. Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından Türkiye geneli yapılan bu projenin amacı atletizmi sevdirmek ve müsabık sporcular yetiştirmektir. Umarız il dışından gelen kardeşlerimiz de memnun kalmışlardır. Bu tür organizasyonların Van'a verilmesi de bizim işimize daha iyi sarılmamızı sağlıyor. Bu yarışlarda büyük emeği olan; Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü başta olmak üzere emeği geçen tüm hakem ve antrenör arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Van'da derece elde eden ve 30 Aralık 2021 tarihinde Adana'da yapılacak olan Atletizm Geliştirme Projesi Türkiye Şampiyonası final yarışlarına katılacak sporcularımıza da şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

İNANÇ: KEYİFLİ BİR YARIŞI GERİDE BIRAKTIK

Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ise; Van’da yapılan ve 10 ilden toplamda 360 sporcunun birbirleri ile kıyasıya mücadeleler sergileyerek farklı başarılara imza attıklarını ve keyifli bir yarış sürecini geride bıraktıklarını söyledi.

İnanç; “İlimizde yapılan Turkcell Bölgesel İl İlçe Karmaları Kros Ligi 1. Kademe Bölge yarışmaları sonucunda il müdürlüğümüz atletizm takımı sporcuları ferdi olarak birbirinden iyi dereceler elde ederek ilimize ferdi sıralamada 4 birincilik, 1 ikincilik ve 1 üçüncülük madalyası kazanırken takım sıralamasında ise ilimize 1 Birincilik, 3 İkincilik ve 1 Üçüncülük kupası elde ettiler. Ayrıca Büyükşehir Belediye spor kulübümüz sporcularımız da gösterdikleri üstün başarıları ile yarışlara damga vurdular.

Tüm Sporcularımızı, antrenör ve kulüp yöneticilerimizi bu başarılarından dolayı tebrik ediyor ve 30 Aralık 2021 tarihinde Adana’da yapılacak olan Türkiye Atletizm Şampiyonası’nda kendilerine başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.