Van’da boks il birinciliği müsabakaları…

Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Boks İl Temsilciliği tarafından düzenlenen Boks İl Birinciliği müsabakaları sona erdi.

SPOR 7.01.2020 10:17:28 0
Van’da boks il birinciliği müsabakaları…
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Boks İl Temsilciliği tarafından Edremit Nur Tatar Spor Salonunda, 16 kulüpten 158 sporcunun Bayanlar ve Erkekler Alt Minik, Üst Minik, Yaldız ve Gençler kategorilerinde yapılan boks müsabakaları gerçekleştirilen ödül töreni ile sona erdi.

     Gençler ve yıldızlar kategorilerinde yapılan müsabakalarda başarılı olan 10 sporcu, Türkiye Boks Federasyonu tarafından 2020 yılı içerisinde düzenlenecek olan Türkiye Boks Şampiyonasında Van’ı temsil edecek. 20 farklı sıklette yapılan müsabakalarda dereceye giren sporculara ödülleri, Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Milli Boks Antrenörü Ayhan Öz, Boks il hakemleri ve aileler tarafından verildi.

     Milli Boks Antrenörü Ayhan Öz, boks branşında 2020 yılının il birinciliği müsabakalarında 16 kulüpten 158 sporcunun 20 farklı sıklette mücadele ettiğini belirterek, “Yapılan il birinciliği müsabakaları sonunda dereceye giren boksörlerimizi boks camiası adına kutluyoruz. Kendilerine ilimizi en güzel şekilde temsil edeceklerine inandığımız, Türkiye Boks Şampiyonasında başarılar diliyoruz. İlimiz boks takımı olarak 2019 yılında katıldığımız her müsabakada ve şampiyonalarda ilimizin adını en güzel başarılarla nasıl duyurduysak, inşallah 2020 yılında da başarı çıtamızı daha fazla yükselterek daha güzel başarılara imza atacağımıza inanıyoruz. İlimizde son dört yılda boks sporcu sayılarının her gün artması bizleri gerçekten çok mutlu ediyor. Geçen yıl 61 sporcu ile gerçekleştirdiğimiz boks il birinciliği müsabakalarımızı bu yıl ise 158 sporcumuz ile gerçekleştirdik. İlimizde sporcu sayılarımızın bu denli artması, katılacağımız müsabakalarda alacağımız başarılarımızın daha da yükselmesi demektir. İlimizde boks branşına gösterilen ilgilerinden dolayı bizlerden hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen; Van Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Nevzat İnanç’a, Edremit Belediye Başkanımız İsmail Say’a ve bütün emeği geçenlere kendim ve sporcularım adına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

     Van Gençlik  ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ise, yapılan il seçmelerinin oldukça çekişmeli ve heyecanlı geçtiğini belirterek, “Sporcularımız Türkiye Boks Şampiyonası’na katılabilmek için çıktıkları ringde kıyasıya mücadele ettiler. Yapılan il birinciliği müsabakaları sonunda dereceye giren boksörlerimiz federasyonumuz tarafından düzenlenecek olan Türkiye Boks Şampiyonası’na katılmaya hak kazanmıştır. Temennimiz şampiyonadan çok iyi derecelerle dönmek. Şimdiden dereceye giren sporcularımızı kutluyor, kendilerine başarılar diliyoruz” şeklinde konuştu.