Van YYÜ Spor Kompleksi tanıtıldı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) tarafından inşa edilen ve hizmete sunulan spor kompleksi, basın mensuplarına tanıtıldı. Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, tesisin, tek bina içinde çok sayıda spor faaliyetin yürütülebildi

SPOR 7.01.2019 10:21:23 0
Van YYÜ Spor Kompleksi tanıtıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Temeli, 2014 yılında, dönemin Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın katılımıyla atılan Van YYÜ Spor Kompleksi, tamamlanarak hizmete sunuldu. Tesis, önceki gün Van’daki yerel ve yaygın medya kuruluşu yetkililerine ve çalışanlarına tanıtıldı. 

KOMPLEKSE DAİR GENE BİLGİLER

Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, binayı dolaşarak kullanım alanlarını basın mensuplarına tanıttıktan sonra, tesise ilişkin bilgiler verdi.
Tesisin uluslar arası müsabakalara göre de dizayn edildiğini belirten Battal, tesise ilişkin şu bilgileri paylaştı:
“Bu kapalı spor tesisimiz, yaklaşık 21 bin metre karenin üzerinde bir kapalı alana sahip. Her türlü spor müsabakalarının, bireysel ve takım halinde yapılabileceği bir spor kompleksi burası. Şu anda içinde bulunduğumuz alan, 3 bin 900 seyirci kapasitesine sahip bir alan. Gerek basketbol, gerek voleybol müsabakalarının yapılabileceği, ulusal ve uluslar arası müsabakaların yapılabileceği konusunda zemin sertifikası alınmış bir alan. Hem ulusal hem de uluslar arası müsabakaların rahatlıkla yapılabileceği şekilde dizayn edilen spor kompleksi içerisinde basketbol, voleybol, saha tenisi, masa tenisi, satranç, atıcılık, boks, uzak doğu sporlarının hepsi, güreş vs. yapılabileceği bir imkân sunuyoruz. Yan tarafta hamamı var, yarı olimpik yüzme havuzu var. Saunası, tuz odası var. Ve yine plates salonları var. Aletli tüm sporların yapılabileceği alanlarımız var. Burası 33 milyona mal oldu. Ama bugün olsa 70 milyondan aşağı mal olmaz. Tamamen merkezi bütçeden, Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen bütçeden karşıladık.”

“TÜRKİYE’DEKİ İLKLERDEN…”
Tesisin, tek bina içindeki sportif faaliyet kapasitesine dikkat çeken Prof. Dr. Peyami Battal, şöyle devam etti:
“Bölgemizde bu şekilde tek bir bina içerisinde bu kadar fazla sayıda sportif faaliyetin yapılabileceği zan ederim ki Türkiye’de belki bir iki bina daha var veya yoktur, ama bizim binamız, bizim spor kompleksimiz bu anlamda Türkiye’de ilklerden ve tek olanlardan bir tanesidir. Bunu bölgemize, ilimize kazandırmış olduk.”

SPOR MÜSBAKALARI ARTIK VAN’DA DA OLACAK

Ulusal ve uluslar arası müsabakaların Van’da yapılması için federasyon başkanlarıyla temasta olduklarını anlatan Prof. Dr. Battal, şunları söyledi:
“Federasyonlarla görüşüyoruz, İnşallah bundan sonraki süreçte ulusal ve ya uluslar arası spor müsabakalarını buraya alacağız. Zaten şu anda görüşmelerimiz devam ediyor. Bu yıl itibariyle bazı müsabakaları buraya yönlendirdiler. Bundan sonra da inşallah daha büyük müsabakaların burada yapılmasına olanak sağlanacak. Federasyon başkanlarımızla görüştük. Zaten bölgesel yarışmalar buraya veriliyor. Gerek voleybol ve gerekse basketbol düzeyinde. Yine tenis müsabakaları yapıldı geçtiğimiz günlerde. Dolayısıyla artık bundan sonra birçok müsabaka Van’da yapılabilecek.” 

AÇILIŞI CUMHURBAŞKANI YAPACAK

Kompleksin açılışıyla ilgili de bilgi veren Prof. Dr. Battal, “Açılışı için de Cumhurbaşkanımıza davet mektubu verdik, kendilerinin uygun göreceği bir anda açılışı yapılacaktır. Sadece burası değil, buna ilaveten kütüphanemiz, yollarımız ve yaya yolumuz var. Bütün bunların maliyeti yaklaşık 200 milyonu buldu. Bütün yatırımların Cumhurbaşkanımız tarafından açılması için davet mektubu verdik. Buradan davetimizi sizin aracılığınızla ifade etmiş olalım.” dedi.

“HERKES YARARLANABİLİR”

Spor yapmak isteyen herkesin üye olduktan sonra tesisin imkânlarından yararlanabileceğini söyleyen Prof. Dr. Battal, şunları kaydetti:
“Vanlı hemşerilerimiz de gelip üye olmak suretiyle yararlanabilecekler. Onlara da bu tesis açık... Yan tarafı müstecire verdik. Dolayısıyla ücretli. Hem akademik personelimize, öğrencimize ve dışarıdan gelecek vatandaşlarımıza da ücretli. Ama aslında sunduğumuz imkânlara bakıldığı zaman ücret de fazla sayılmaz. Hakikaten dört dörtlük bir kompleks haline geldi. O yüzden de gelip buradan yararlanmak isteyen vatandaşlarımız, huzurlu bir ortamda, güvenli bir ortamda hem sporlarını yapacak, hem yüzecek, hamam keyfini yaşayabilecekler. Fin hamamı var, buhar hamamı var. Dolayısıyla gelip böyle keyifle zaman geçirebilecekleri bir başka yer Türkiye’de çok sayılı.”
Tanıtım ve açıklama ardından oynanan voleybol maçı ile tanıtım programı son buldu.

Haber: Umut Tarhan

Van YYÜ Spor Kompleksi tanıtıldı

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi