Van TSO’nun desteği seferberliğe dönüştü! Van takımına sahip çıkıyor!

İki yıldır büyük sıkıntılar içerisinde mücadele veren Van Spor, maddi olarak zor zamanlardan geçiyor. Geçtiğimiz yıl sıkıntılara rağmen 2’inci lige yükselme başarı gösteren, bu sene de 1. Lig yolunda çetin bir mücadele veren tak?

SPOR 28.11.2019 13:29:36 0
Van TSO’nun desteği seferberliğe dönüştü! Van takımına sahip çıkıyor!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Bayburtspor maçı sonrası Vanspor Futbol Kulübü Başkanı Servet Yenitürk’ün yapmış olduğu açıklamalara kayıtsız kalmayan Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri başlatmış oldukları kampanya ile büyük bir farkındalığın öncüsü oldu. Van Spor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk’ün maddi sıkıntıların ciddi boyutlara ulaştığını ve takımın çok büyük sıkıntılar ile baş başa kalabileceği açıklamasından sonra başlatılan seferberlik tüm Vanlıların dahil olduğu bir destek kampanyasına dönüştü.

Mevcut yönetimin olağanüstü kongre kararı bile alınabileceği açıklamasından sonra Van Spor için Van TSO yönetim kurulu üyeleri 20 bin TL bağışlayarak destek akımını başlatırken, bu destek sosyal medyada da kocaman bir kampanyaya dönüştü. Geçtiğimiz hafta oynanan ve 2-0 Vanspor üstünlüğü ile tamamlanan Bayburtspor maçının ardından açıklamalarda bulunan Vanspor Futbol Kulübü Başkanı Servet Yenitürk gelmiş oldukları noktada yalnız kaldıklarını ve finansal anlamda tıkanma noktasına geldiklerini belirtti. İki yıldır tek başına takımı sırtlayan ve 2. Ligde mücadele eden bir takıma yetmeyecek gelirlerle takımı idare eden Yenitürk’ün Vanspor’un bu şehrin takımı olduğunu belirterek herkesin sahip çıkması gerektiği vurgusunu yapmış ve destek görmedikleri takdirde olağanüstü kongreye gidileceğinin de sinyallerini yakmıştı.

Defalarca yapılan çağrıya rağmen takım bir türlü beklenen desteği almazken Van TSO ve üyeleri yeni bir kampanyanın startını verdi. Van ‘Benim Şehrim Benim Takımım’ adı altında bir kampanya başlatarak Vanspor’a destek çağrısında bulundu. 11 Yönetim Kurulu Üyesinin kulübün banka hesaplarına yaptığı toplamda 20 Bin Liralık bağışın ardından sosyal medyada adeta şehrin gündemi haline gelen kampanyaya vatandaşlardan da birçok kişi destek sundu. Başkan Takva ve ekibinin kampanya çağrısı ile başlayan kampanya vatandaşları yaptıkları bağışlara ait dekontları #BenimŞehrimBenimTakımım sloganı ile sosyal medya üzerinden paylaşması ile büyük bir seferberliğe dönüştü.

Desteğin kapsamlı bir seferberliğe dönüşmesi beklenirken Van TSO başkanı Necdet Takva, başkan yardımcısı Fevzi Çeliktaş ve Van Spor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, destek kampanyası ile ilgili Şehrivan’a konuştu. Başkan Yenitürk kampanyanın anlamlı olduğuna değinirken bağışlanan 10 TL’nin bile büyük bir manevi anlamı olduğunu söyledi.

VAN TSO YÖNETİMİ 20 BİN TL’LİK DESTEK İLE VANSPOR’A DESTEK KAMPANYASININ STARTINI VERDİ

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva Van gibi bir şehrin süper liglerde mücadele eden bir takımı olması gerektiğini belirterek; şu an bu konumda olan tek adres Vanspor Futbol Kulübüne herkesin sahip çıkması gerektiğini ifade etti. 11 yönetim kurulu üyesinin kişi başı 1.818 TL olmak üzere toplamda 20 Bin TL’ye tekabül eden bir bağış gerçekleştirdiğini belirten Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fevzi Çeliktaş ise artık ilçelerin bile süper liglerde oynayan ekipleri olduğunu belirterek bu kampanyaya herkesin az-çok demeden destek sunması gerektiğinin altını çizdi. Vanspor Futbol Kulübü Başkanı Servet Yenitürk ise gazetemize yaptığı açıklamalarda Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri’ne teşekkür ederek kentte bulunan tüm yöneticilere Van Ticaret ve Sanayi Odası’nın bu davranışını emsal gösterdi.

“VAN’IN ÜST LİGLERDE OLMASI GEREKEN TAKIMLARA İHTİYACI VAR”

Van gibi bir şehrin üst liglerde olması gereken birden çok spor takımına ihtiyacı olduğu bilincinin herkesçe benimsenmesi gerektiğini belirten Takva “Biz Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak kentsel kalkınmayı bütüncül bir bakış açısı ile değerlendiriyoruz. Kenti sadece ekonomik olarak kalkındırmak kentsel kalkınma olarak yeterli bir durum değil. Sadece ekonomik olarak gelişmiş olmak şehir olarak gelişmiş olmak için yeterli değil. Bütüncül bir bakış açısıyla kentin sosyal kültürel anlamda da farklı gelişmelerin olması gerekiyor. Van gibi bir şehrin Türkiye’nin en üst liglerinde mücadele eden bir takımının olması gerekiyor. Takımı kimin yönettiğinden kimlerin içerisinde olduğundan daha çok üst liglerde oynaması gereken bir takıma ihtiyacımız olduğu gerçeği var. Hepimizin bu konuda bir farkındalık oluşturması gerekiyor. Bu şehirde yaşayan 1 Milyon 132 Bin insanın üst liglerde oynaması gereken bir futbol, voleybol hatta kadınların iştirak ettiği spor takımlarına ihtiyacı var. Bunlar şehrin marka değerleri konumundadır ve şehri uluslararası anlamda temsil edilebilir hale getirir.” Şeklinde konuştu.

VAN’IN KALKINMASI İÇİN VANSPOR’A DA İHTİYAÇ VAR!

Vanspor’un büyük giderlere mal olan bir süreçten geçtiğini ve kendilerinin de bunun bilincinde olduklarını belirten Takva “Mevcut ihtiyaçlar karşılığında şu an iyi bir noktaya gelmiş olan ve 2. Ligde mücadele eden Vanspor’un da daha üst liglerde mücadele edecek hale gelmesi lazım. Bunu yapabilmesi için de herkesin destek sağlaması lazım. Bunun birinci ölçütü de finansal destektir. Orada yöneticilik yapan arkadaşların mali durumlarını bilmiyorum fakat büyük bir finansal desteğe ihtiyaç olduğunun farkındayım ve büyük giderleri olan bir süreçten geçiyorlar. Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu bakış açısıyla kentin ekonomisini geliştirmek ve her anlamda daha iyi yerlere gelmesi için çalışmalar yapmamız gereken müdahale alanları var Vanspor da bunlardan biri. Tiyatrolarımız olsun, kütüphanelerimiz olsun, müzik gruplarımız olsun istiyoruz; şehir böyle bir şeydir. Şehri sadece tek taraflı bir kalkınma modeli ile değerlendirmek mümkün değil.” Diye ekledi.

TAKVA: UMARIZ VAN HALKI TAKIMINA SAHİP ÇIKAR!

Başlatmış oldukları kampanya ile vatandaşlar ve takım arasında bir aidiyet duygusu oluşabileceğini belirten Takva “Vanspor bizim için önemli ve gündemde olan bir konu. Biz de Vanspor’u desteklemek amacıyla yönetimimizdeki arkadaşlarımızla birlikte bir karar aldık. Gördüğüm kadarıyla da kararı almış olduğumuz ilk andan itibaren de olumlu geri dönüşler aldık. Herkes imkanları ölçüsünde bir katkı sağlamaya çalışıyor. Bu Vanspor ile kent arasında bir aidiyet duygusunun gelişmesine katkı sağlıyor. Amacımız buydu ve buna hizmet etmeye çalışıyoruz. Umuyoruz ki bu çalışmaya binlerce kişi dahil olur ve kendi takımına sahip çıkar. Çorbada bizim de bir tuzumuz olsun ve böyle bir başlangıç yapalım istedik ve ilk etapta elimizden gelen buydu. Umarım tüm Van halkı en azından nüfusun yarısı bu sürece dahil olur. Bunun bir ölçüsü yok herkes gönlünden koptuğu kadarıyla takımının yanında olduğu düşüncesini umarım geliştirebilir.” İfadelerini kullandı.

FEVZİ ÇELİKTAŞ: TAKIMIMIZI SAHİPLENMEMİZ GEREKİYOR

Van TSO yönetim kurulu toplantısında takımı ele aldıklarını ve kulüp başkanının odayı ziyaret ettiğini anımsatan Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fevzi Çeliktaş, kulüp başkanıyla gerçekleştirdikleri görüşmede kulübün maddi anlamda sıkıntı yaşadıklarını ve kendilerine ilettiklerini belirterek şu ifadeleri kullandı: “Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu olarak kulüple ilgili çalışma yürüttük. Toplantıda aldığımız karar neticesinde benim şehrim, benim takımım anlayışıyla takımı sahiplenmemiz gerekiyor. Sembolik bile olsa takıma destek vermemiz gerekiyor. Kent olarak bizleri üst liglerde temsil edecek bir kulübe ihtiyacımız var. Süper lige baktığımız zaman birçok büyükşehir ilçe takımları yer alırken büyükşehir olmamıza rağmen alt liglerde olmamamız gerekiyor. Kentimiz marka bir şehir, marka şehirlerinde sosyal, kültürel spor anlamında etkinliklerin olması gerekiyor. Kentimizin tanıtımı adına takımın üst liglerde yer alması tanıtım açısında büyük bir avantaj sağlayacaktır. Van Ticaret ve Sanayi Odası, iş adamları ve kentteki her vatandaşın takıma sahip çıkarak destek vermesi gerekiyor. Başlatılan kampanya ya kentte bulunan her ferdin destek vermesi gerekiyor. Kulüp şu an maddi anlamda zor bir süreçten geçiyor” diye belirtti.

“DESTEK VERMEK HEPİMİZİN GÖREVİ”

Takımın bir alt lige düşmesi kentte yazık olacağını belirten Çeliktaş, “İlimize çok seviyoruz, kentime değer veriyoruz. Oda olarak spora önem veriyoruz. Kentlerin tanıtımlarına büyük katkısı olan takıma destek olmamız gerekiyor. Başlattığımız kampanya ilgili olumlu dönütler alıyoruz. Kampanya gittikçe büyüyor, büyümeye de devam edecektir. Bu kampanyanın başlatılmasından ve fikir sahibi başkanımıza ait, yönetime sunmasının ardından kabul edilen bir karardı. Kampanya hızlı büyüyeceğine inanıyoruz, sadece ilimizde değil il dışında olan hemşerilerimiz de kampanya destek vermelerini bekliyoruz. Kampanyanın çığ gibi büyüyerek devam edeceğine inanıyoruz. Takıma bağlılık gönül işi, takıma destek vermek hepimizin görevidir. Bu çok önemli bir adım herkesi destek vermeye davet ediyoruz. Vatandaşlarımızdan beklentimiz sembolik bile olsa sigara veya çay parası niteliğinde yardımda bulunmalarını bekliyoruz. Burada önemli olan yardım kampanyası yaymaktır” dedi.

DESTEK KAMPANYASINA BAŞKAN YENİTÜRK’TEN TEŞEKKÜR

Kampanyanın başlamasına öncü olan Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kuruluna teşekkürlerini ileten Vanspor Futbol Kulübü Başkanı Servet Yenitürk ise şu ifadeleri kullandı: “Bu kampanyayı başlatan başta Van Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kuruluna çok teşekkür ediyorum. Dikkat ediyoruz ki bu konuda oldukça duyarlı bir yaklaşım içerisindeler. Tüm Türkiye’de ses getirecek İstanbul’dan, Ankara’dan birçok Vanlı hemşerimiz destek vermek amacıyla bizi arıyorlar. Önemli olan takımla insanlar arasında bu gönül köprüsünü oluşturabilmek yapılan desteklerin miktarının hiçbir önemi yok, verilen 10 liranın bile bizim için manevi anlamda büyük bir önemi vardır. İnsanların, vatandaşların takımın yanında olduklarını hissettirmeleri bizleri güçlendiriyor. Oldukça güzel bir kampanya umuyoruz ki buna Sayın Valimiz de ilimizde bulunan diğer yöneticiler de duyarlı bir şekilde yaklaşır.”

“NEDEN BU SENE DE ŞAMPİYON OLMAYALIM?”

Yaşanan sıkıntıların oyuncuların ve teknik heyetin zaman zaman motivasyonunu düşürdüğüne fakat kurulan bu gönül köprüsü ile bu sıkıntıların da aşılabileceğine dikkat çeken Yenitürk: “Gerçekten çok güzel ve kaliteli bir takım oluşturmuş durumdayız. Teknik heyetimiz çok iyi bir durumda ve takımımız kazanma hırsıyla, heyecanla, coşkuyla sahaya çıkıyor. Tek eksiğimiz bazı maddi sıkıntılardı onların da hallolması durumunda neden bu sene de şampiyon olmayalım diye düşünüyoruz. Oynadığımız takımları, rekabet ettiğimiz takımları düşündüğümüzde futbol anlamında en iyi takımın bizim takım olduğunu söyleyebiliriz. Ama yaşanan sıkıntılar zaman zaman bizim için olduğu gibi futbolcularımızın da teknik heyetimizin de motivasyonunu düşürüyor. Sonuçta birçoğunun tek geçim kaynağı burası ve onlar da aileleri olan insanlar. İnşallah ben inanıyorum ki bu gönül köprüsü ile ve birlik beraberlik ile bunu da aşacağız. Bunun yapılmasının beni rahatlatan bir başka boyutu da ‘Servet Yenitürk’ün takımı biz niye destek verelim?’ söylemlerine de çok güzel bir cevap olmasıdır. İşte buyurun Vanspor halkın takımıdır. Biz elbette ki elimizi taşın altına koyduk ama Vanspor Van’ın takımıdır Van olmadan, vatandaşlar olmadan Vanspor’un bir anlamı olmaz.”

İŞTE O KAMPANYANIN BAŞLANGIÇ HİKAYESİ?

Vanspor’un kendi evinde karşılaşarak 2-0 galip ayrıldığı Bayburtspor maçının ardından bir gazeteye açıklamalarda bulunan Başkan Yenitürk finansal anlamda tıkanma noktasına geldiklerini ve destek görmemeleri takdirde olağanüstü kongreye bile gidebilecekleri mesajını vermişti. Yenitürk yaptığı açıklamalarda ‘Vanspor Sahipsiziz. Van’ın gurur tablosuna dönüştürdüğümüz bu yolda biz tek kaldık. Bize siyasilerimiz başta olmak üzere, sayın valimiz, bürokrasimiz, iş adamlarımız ve Van halkı bazı şeylerin farkında değilmişler gibi geliyor. Şu anda maddi açıdan çok sıkıntı yaşıyoruz. Yönetimimizden de çok ciddi imkân ve dest olmadığını düşündüğümüzde, bundan dolayı olağanüstü kongreye gitmeyi düşünüyoruz. Gerekirse takıma sahip çıkacak bir iş adamım veya 5-6 kişilik iş adamı grubumuz varsa, ben görevimden istifa etmeye, bırakmaya, Vanspor için her şeyi yapmaya hazırım. Bu coşku ve heyecanın kaybolmaması için, yeterli destek olmazsa, olağanüstü genel kurulu yapmak zorundayız, çünkü Vanspor Van’a lazımdır.” İfadelerini kullanmıştı.

 ŞEHRİVAN ÖZEL: ÖMER FARUK TOKTAŞ/TAHİRHAN İZGİ