Van Spor’da 3 puan sevinci

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta, ligin 18. hafta maçında kendi sahasında İnegölspor’u konuk eden Silahtaroğlu Van Spor FK, 6 haftalık galibiyet hasretine son verdi. İyi bir mücadele ile rakibini 3 - 1 mağlup eden Van Spor FK, uzun haftalar son

SPOR 19.12.2021 13:38:25 0
Van Spor’da 3 puan sevinci
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Atatürk Şehir Stadı’nda oynanan maçta Silahtaroğlu Van Spor FK sahaya; Aydın Bağ, İlyas Ekiz (Dk. 56 Kerem Hakan Vapurluoğlu), Barış Gök, İsmet Kavuştu, Mete Yıldız, Oktay Aydin, Fatih Somuncu, Furkan Polat (Dk. 76 Selim Kayacı), Sedat Komi (Dk. 76 Kubilay Akyüz), Emrah Tacir (Dk. 88 Furkan İnce) ve Hamza Küçükköylü (Dk. 88 Baran Basut) ile çıkarken, İnegölspor ise sahaya; Gökhan Siverek, İbrahim Sürgülü, Bahadır Taşdelen, Emir Özsoy (Dk. 84 Furkan Özyapı), Serkan Sözmen, Samet Cantürk, Selimcan Temel (Dk. 71 Mustafa Kayabaşı), Enes Ata (Dk. 84 Bünyamin Yavaşoğlu), Aykut Uluç, Hakkı İsmet Şimşek ve Ömer Faruk Ermeç (Dk. 71 Gülhan Üreyen) ile çıktı.
Mücadele, Van Sporlu futbolcuların vuruşuyla başladı.
Maçın ilk dakikalarında Van Spor FK, rakip kalede baskı kurmayı başardı. Topa daha çok sahip olan Van Spor FK, ileri uçta baskı kurarak sonuca gitmeye çalıştı. Teknik Direktör Turgay Karatekin de, sürekli oyuncularını ikaz ederek, ileriye çıkmalarını istedi. Van Spor FK, topa daha çok sahip olduğu ilk devrede aradığı golü bulamadı. Van Spor FK, maçın ilk devresinde rakip takıma da gol şansı tanımadı.
Müsabakanın ilk devresi 0 - 0 beraberlikle tamamlandı.
Maçın ikinci yarısına yine baskılı başlayan taraf Van Spor FK oldu.
Dakikalar 51’i gösterdiğinde gelişen Van Spor FK atağında, rakip takım oyuncularının yaptığı hareketi hakem faul olarak değerlendirdi. Ceza sahası dışında, taç çizgisine yakın bir bölgede kazanılan serbest vuruşu kullanmak üzere topun gerisine Fatih Somuncu geçti. Onun ceza sahası içine ortasında Mete topa vurarak, daha müsait durumdaki Hamza Küçükköylü’yü gördü. Hamza çok müsait durumda iyi bir dokunuş yaparak meşin yuvarlağı ağlara taktı. 1 - 0.
Maçın ikinci yarısına çok iyi bir başlangıç yapan Van Spor FK, golden sonra da ataklarını sürdürdü.
Maçın 58. dakikasında İnegölspor korner atışı kullandı. Van Spor savunması topu ceza sahası dışına çıkardı. Bu dakikada İnegölsporlu futbolcular tüm hatlarıyla Van Spor yarı sahasındayken, kalecileri Gökhan Siverek de, ceza sahası dışında, orta sahaya yakın bir noktaya kadar çıkmıştı. Van Spor ceza sahası dışında topu önüne alan Hamza Küçükköylü, kalecinin önde olduğunu görünce neredeyse kaleden kaleye sayılabilecek bir noktada topu, akıl dolu bir vuruşla rakip kaleye gönderdi. Kaleciyi de aşan top, bir kez daha filelerle buluştu. Hamza Küçükköylü, akıl dolu muhteşem vuruşuyla kendisinin ve takımının 2. golünü kaydetmeyi başardı. 2 - 0.
Bu dakikadan sonra İnegölspor, gol yollarını zorladı. 
Dakikalar 65’i gösterdiğinde gelişen İnegölspor atağında Enes ceza sahasına girerken sert vurdu, kaleci Aydın yatarak topu çeldi. Ancak pozisyonu devam eden Enes, seken topu önünde buldu ve vuruşunda golü kaydetmeyi başararak farkı 1’e indiren isim oldu. 2 - 1.
Sahada iyi bir mücadele ortaya koyan ve zaman zaman pres uygulayarak rakibe hata yaptıran Van Spor FK, 75. dakikada etkili çıktı. Son olarak topu önüne alan Furkan Polat, ceza sahası dışından kaleyi tam önüne aldıktan sonra sert ve düzgün bir vuruş yaptı. Kalecinin izlediği pozisyonda top önce üst direğe çarptı, ardından filelerle buluştu. 3 - 1.
Maçın uzatma bölümlerinde İnegölspor atağında Van Spor ceza sahasına yapılan ortada İbrahim Sürgülü’nün kafa vuruşunda top üst direkten oyun alanına geri döndü.
Müsabaka Van Spor’un 3 - 1 üstünlüğü ile tamamlandı.
Ligde 6 haftadır kazanamayan Van Spor FK, şeytanın bacağını kırmayı başardı ve haftalar sonra 3 puanı hanesine yazdırdı.
Taraftarların da büyük destek verdiği maçın ikinci devresini Vali Mehmet Emin Bilmez de izledi.
Maçın başından sonuna kadar oturmayan ve futbolcularını sürekli ikaz eden Teknik Direktör Turgay Karatekin ve teknik heyeti, maç sonu büyük sevinç yaşadı ve futbolcuları tek tek tebrik etti.
Van Spor FK, ligin ilk devresinin son maçında deplasmanda Niğde Anadolu FK ile karşı karşıya gelecek.
Prestij Haber Merkezi