Van Spor, zorlu 4 haftaya girdi

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Van Spor FK, pazar günü deplasmanda karşılaştığı GMG Kastamonuspor'u 3- 0 gibi farklı bir skorla mağlup ederek, uzun süredir hasret kaldığı 3 puanı hanesine yazdırdı.

SPOR 19.11.2019 10:39:00 0
Van Spor, zorlu 4 haftaya girdi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Lige flaş bir başlangıç yapmasına rağmen son 6 haftada hızlı bir düşüş göstererek hayal kırıklığı yaşatan Van Spor FK, teknik direktör Hasan Erkin Şimşir ile yollarını ayırdıktan sonra takımın başına getirdiği Taner Taşkın ile çıktığı ilk maçta, haftanın en farklı galibiyetini alan taraf oldu. Kötü gidişata 'dur' demeyi başaran Van Spor'da moraller yerine gelirken, şimdi zorlu dört haftanın en kârlı şekilde sonuçlandırılması hesapları yapılıyor.
Kan değişikliğinin ilk hafta itibari ile yaradığı Van Spor FK, deplasmanda kritik bir 3 puan alarak, deyim yerindeyse yeni bir sayfa açtı. Rakip GMG Kastamonuspor'un 41. dakikada 10 kişi kalması sonrası ikinci devreye daha rahat başlayan Van Spor FK, 64. dakikada Emrah Tacir'in yerine oyuna giren Tunç Murat Behram ile üst üste goller buldu. 74, 81 ve 88. dakikalarda sahneye çıkan Tunç Murat Behram, kendisini ve takımını rahatlatan goller bularak, kötü gidişata 'dur' dedi.

ZORLU 4 MAÇ
Van Spor FK, zorlu bir deplasmandan 3 puanla dönerek 6 hafta sonra yeniden galibiyetle tanışırken, ligin ilk devresinin bitimine 4 hafta kala zorlu maçlar oynayacak.
İlk devreyi mümkün olan en fazla puanla kapatıp zirve ortağı olarak araya gitmek isteyen Van Spor FK'de amaç, yeni bir çıkış yakalamak ve potadan uzaklaşmamak.
Kastamonuspor engelini aşan Van Spor FK, 14. hafta maçında kendi sahasında güçlü rakibi Bayburt  Özel İdare Spor'u konuk edecek. Bayburt  Özel İdare Spor, 24 puanla 5. sırada yer alıyor. Bayburt Özel İdare Spor maçı sonrası Van Spor FK, Birevim Elazığspor'a konuk olacak. Ligde sıkıntılı günler geçiren Birevim Elazığspor bu hafta kendi sahasında konuk ettiği Sivas Belediye Spor'u mağlup ederek moral buldu. Elazığspor, çıkış yakalayarak alt sıralardan kurtulmak isteyen önemli bir ekip. Bu maçtan sonra, ligin 16. hafta karşılaşmasında Van Spor FK kendi sahasında yine ligin iddialı ekiplerinden olan Tuzlaspor'u ağırlayacak. Tuzlaspor, 13. hafta itibari ile liderin 1 puan gerisinde, 27 puanla 3. sırada bulunuyor. Temsilcimiz Van Spor FK, ilk devrenin kapanış maçında ise Kırşehir Belediye Spor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Bu sezon Van Spor FK ile birlikte 2. lige yükselen Kırşehir Belediye Spor, dikkat çekici bir performans sergiliyor. Kırşehir Belediye Spor, 13. hafta itibari ile liderin 2 puan gerisinde, 4. sırada yer alıyor.
Uzun bir aradan sonra galibiyet alarak üzerindeki kara bulutları dağıtan Van Spor FK ise 13. hafta itibari ile 21 puanla 7. sırada yer alıyor. İlk devre maçlarında son 4'e girilirken, Van Spor FK'de hedef; bu zorlu sınavlardan başarılı bir şekilde çıkmak ve mümkün olduğu kadar ligin ilk devresini yukarılarda tamamlayarak araya girmek. / Haber: Umut Tarhan

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi