Van Spor Teknik Direktörü Turgay Karatekin: 'Van Spor hepimizindir, sahip çıkalım'

Bir süre önce, Saffet İşler ile yollarını ayıran Silahtaroğlu Van Spor FK'de görevi devralan Teknik Direktör Turgay Karatekin, düzenlediği basın toplantısı ile takımın gidişatına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Görevi devral

SPOR 16.12.2021 10:40:33 0
Van Spor Teknik Direktörü Turgay Karatekin: 'Van Spor hepimizindir, sahip çıkalım'
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Spor Teknik Direktörü Turgay Karatekin, basın mensupları ile bir araya gelerek takımın gidişatına ilişkin durum değerlendirmesi yaptı.

“HERKES ELİNDEN GELENİ YAPIYOR”

Van Spor tesislerinde gerçekleşen toplantıda açıklamalarda bulunan Karatekin, zor ve yoğun bir tempo ile 22 günü geride bıraktıklarını söyledi. Görevi devraldığı 22 günde çok yoğun ve zor bir kulvara girdiklerini, takımla çok fazla idman yapma imkanı bulamamalarına rağmen ortaya konulan performansın ümit verici olduğunu belirten Karatekin, “Sakarya maçı ile başlayan zor bir döneme girmişti takım. Bizimle birlikte bu süreç devam ediyor. Ancak takımımız kendisinden neler istediğimizi anlayarak, ona göre bir çaba ortaya koyuyor. Kısıtlı kadromuza rağmen herkes elinden geleni yapıyor. Devre arasında takıma takviye yaparak, Van Spor'u hak ettiği yerlere taşımak istiyoruz. Bunun için de hem sabır hem de destek bekliyoruz” diye konuştu.
Takımla çok fazla idman yapamamalarına rağmen mental olarak iyi dokunuşlar yaptıklarını ancak fiziki olarak henüz istediklerini takıma veremediklerini kaydeden Karatekin; “Ben Van Spor çatısı altında asla parayı mesele eden birisi değilim. Kendi ekibim Vanlı ve bu ekiple göreve başladık. Normalde 4 kişi için bir ücret ayrılmış olmasına rağmen ben 7 kişilik bir ekiple göreve geldim. Ekibimizdeki her bir arkadaşımız sorumluluk alanı ile ilgili elinden gelen çabayı gösteriyor. Hepsine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Konya maçı öncesi, birkaç günlük Antalya kampının çok faydalı olduğunu, bunun soncunda da takımın Konya maçında iyi bir performans ortaya koyduğunu kaydeden Teknik Direktör Turgay Karatekin; “Antalya kampı bizim için son derece verimli geçti. Bu ortamı sağlayan yönetimimize de teşekkür ediyorum. Burada disiplinsiz hareketlerde bulunan futbolcularımız da dahil tüm takım ile ilgili raporlarımızı oluşturma imkanı bulduk. Bu doğrultuda 2 futbolcumuz kadro dışı bırakıldı” şeklinde konuştu.

“FUTBOLCU TAKİBİMİZİ YAPIYORUZ”

Takımın kadrosunun yetersiz olduğunu, 23 futbolcudan 3'ünün kaleci, diğerlerinde ise birkaç futbolcunun aynı mevkinin oyuncusu olduğunu anlatan Karatekin; “Bu konulardaki raporlarımızı oluşturduk. Scout ekibimiz futbolcu izlemelerini sürdürüyor. Yönetimimizle birlikte durum değerlendirmesi yaparak, ihtiyaç duyduğumuz bölgelere takviyeler yapmak istiyoruz. Gerçekten takımımıza katkı sunabilecek transferler yapmak amacındayız. Bunları gerçekleştirebildiğimizde daha iyi, daha diri, daha mücadeleci bir takım izlettirmeyi umuyorum” dedi.

“KÖTÜ GİDİŞATI TERSİNE ÇEVİRMEK İSTİYORUZ”

Kötü gidişatı tersine çevirmek için çok çabaladıklarını kaydeden Karatekin, “Arkadaşlarımızın performansı iyiye doğru gidiyor. Van Spor Forması değerlidir, onu giyen oyuncu da değerlidir. Belki sahaya çıktığınızda kaybedebilirsiniz, bu futbolun doğasında var. Ancak mücadele eden, kazanmak isteyen, bunun için tüm gücünü sahaya yansıtan bir takım kurmak istiyoruz. Van Spor forması altında oynuyorsanız zaten bu böyle olmak zorunda. Bizim çabamız ve mücadelemiz de bu yöndedir. Zaten takımımızın da bizim idmanlarımıza olumlu yönde cevap vermeye başladığını görüyoruz. Bu umut vericidir elbette. Hem takımdaki oyuncularımızın performansını yükseltmesi hem de yeni takviyelerle daha iyi bir Van Spor olacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

“BİR AİLE OLMAK ZORUNDAYIZ”

“Sezon başında, bu takım ligde kalsın yeter” gibi bir anlayışın ve söylemin olduğunu da anlatan Van Spor Teknik Direktörü Turgay Karatekin; “Bu takım Van Spor ise benim buna itirazım olur. Van Spor her zaman hedefi olan bir takım olmak durumundadır. Nihayetinde süper lig görmüş bir kulüpten söz ediyoruz. İnşallah ben ve ekibim, futbolcularımızla, taraftarlarımızla, yönetimimizle el ele vererek hedefe oynamak istiyoruz. Bu hedefimiz de bu sezon için play-off oynamaktır. Bunu da ancak bir aile gibi hareket ederek başarabiliriz. Taraftarlarımızın tüm futbolcularımızı, teknik ekibimizi, kulüp olarak hepimizi sahiplenmelerini ve desteklemelerini, dahası sabır göstermelerini istiyoruz. Açık konuşmak gerekirse elimizde sihirli değnek yok ve mevcut kadro ile, daha doğru düzgün bir çalışma imkanı dahi elde edememişken herşeyi biranda düzeltmek mümkün değil. Ancak dokunuşlarımızı yapmaya başladık ve iyiye doğru gideceğimize inanıyorum. Dediğim gibi bu noktada da en önemli itici güçlerimizden olan taraftar gruplarımızdan da, tüm taraftarlarımızdan da desteklerini esirgememelerini rica ediyorum. Çünkü biliyoruz ki Van Spor hepimizindir. Bugün biz varız, yarın görevimizden ayrılırsak gider trübünde oturur, yine Van Spor'u destekleriz. Bizim olan bir takıma da hepimizin sahip çıkması gerekiyor” dedi.

“DİSİPLİNDEN ÖDÜN VERMEYİZ”

Takımın uzun vadede başarısı için kurumsallaşma yolunda da adımlar attıklarını ve disiplinden de taviz vermeden ilerlediklerini kaydeden Van Spor Teknik Direktörü Turgay Karatekin, şunları söyledi; “Futbolcularımızın performansını arttırmak için idmanlarımızın yanı sıra, bire bir görüşmeler de gerçekleştiriyoruz. Takımdan ayrılmak isteyen futbolcularla da yollarımızı ayıracağız. Bu formayı hakkıyla terletmek isteyen futbolcularla da elbette ki yolumuza devam edeceğiz. Bu niyetteki futbolcularımıza da zaten hedeflerimizden ve prensiplerimizden söz ediyoruz. Kurumsallaşma adına da kulübümüz önemli adımla atıyor. Bu çerçevede disiplinli bir şekilde ilerliyoruz.”
Karatekin, son olarak, her hafta düzenleyecekleri basın toplantıları ile, takımın durumuna ilişkin şeffaf bilgilerle kamuoyunu bilgilendirmeyi sürdüreceklerini dile getirdi.
Haber: Umut TARHAN