Van Spor için önemli gün

Geçtiğimiz hafta yapılması planlanan ancak başkan adayı çıkmadığı için ertelenen Van Spor FK Olağanüstü Genel Kurulu, yarın yeniden yapılacak. Özellikle Van Spor taraftarlarının merakla beklediği seçim sonuçları, Van Spor'un d

SPOR 15.06.2021 09:33:59 0
Van Spor için önemli gün
Tarih: 01.01.0001 00:00

Geçtiğimiz sezon Misli.com 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden ve katıldığı play-off'larda bekleneni veremeyen Van Spor FK'de yönetim belirsizliği devam ediyor. Geçtiğimiz hafta yapılan kongrede aday çıkmaması nedeniyle başkanını belirleyemeyen Van Spor FK, bugün bir kez daha başkanını belirlemek için kongre yapacak.

TARAFTARLAR MERAKLA TAKİP EDİYOR

Van Spor'un da yer alacağı 2. Lig'de bir çok kulüp, transfer çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Van Spor'un süreci geriden takip etmesinden dolayı endişeli olan taraftarlar, biran önce yönetim belirsizliğinin ortadan kalkmasını ve oluşacak yeni yönetimin kaliteli bir takım kurmasını arzuluyor. Kongre sürecinii merakla takip eden taraftarlar, bu sezon da hayal kırıklığı yaşamak istemiyor.

YENİTÜRK NE DEMİŞTİ?

Van Spor FK Yönetim Kurulu Başkanı Servet Yenitürk, geçtiğimiz hafta yapılan Olağanüstü Genel Kurul Toplantısına katılmış ancak aday olmamıştı. Destek olunmaması durumunda aday olmayacağını açıklayan Yenitürk, Van Spor Yönetimi için aday çıkmasını ümit ettiklerini söylemişti.
Yenitürk, geçtiğimiz hafta Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada; “Gönül isterdiki bugün mutlaka bir aday çıksın. Çoğunluğumuz da sağlandı, buna rağmen aday çıkmadığı için zorunlu olarak kongremiz 16 Haziran tarihine ertelendi. İnşallah o zamana kadar güzel bir ekip oluşturarak Van Spor'a sahip çıkmak için adaylar çıkar. Bizler de çıkan adaylara destek veririz, kongremizi yaparız, Van Spor'a hayırlı olur diye düşünüyoruz. Aksi takdirde destek olmadan bu şartlarda aday olmamız zor. Mülki amirlerimiz, milletvekillerimiz, işadamlarımız, sivil toplum örgütlerimizden destek bekliyoruz. Van Spor en önemli değerlerimizdendir. Bunu dikkate alarak el birliği ile güzel bir yönetim oluşturulmasını temenni ediyoruz. Bizler de hiçbir zaman görevden kaçmadık, gerekirse bizler de bu yönetimin içinde yer alırız. Yoksa tek başımıza artık gücümüzü aşıyor. Kendi kendimizi mağdur ettik. Geçen sene de sıkıntılar yaşadık. Van Spor'un geçen yıl da çok sıkıntı yaşamaması için sorumluluk altına girdik ve iyi bir destek bulabilseydik şimdi 1. Lig'de olabilirdik. Ancak eksik yönetim, sıkıntılar ve desteğin olmayışı, sürecin gecikmesi, transferlerin gecikmesi gibi nedenlerle ancak play-off'a kadar gelebildik ve play-off'ta da maalesef elendik. 1. Lig'e çıkabilseydik Van Spor'un hayatı kurtulacaktı, o zaman da ne Servet Yenitürk'e ne de bir başkasına ihtiyacı kalmayacaktı takımın. 18 milyon TL ayakbastı parası alınacaktı, aylık 1,5 milyon TL Van Spor'un geliri olacaktı ve bu şekilde sıkıntı yaşamadan yoluna devam edebilecekti. Ama nasip olmadı. Bizler eski yönetim olarak tekrardan aday olup takımı götürme şansımızın olmadığını söylüyoruz. Ama güç birliği yaparsak, herkes sahip çıkarsa bizler de o yönetimin içinde yer almak isteriz. Ya da işadamlarımızdan, sivil toplum örgütlerimizden talip olmak isteyenler varsa bizler de onlara destek vererek Van Spor'un bu kötü günlerine son vermek için elimizden geleni yapacağız. Ne olursa olsun biz her zaman Van Spor'un yanındayız. Ancak tek kalmamız durumunda bundan sonrasını devam ettirebilmek gibi bir şansımızın da olmadığını açıklamak istiyorum. Başkanın kim olacağı önemli değil. Önemli olan güçlü bir yönetim oluşturmak. Önemli olan sivil toplum örgütlerinin, mülki amirlerimizin, siyasilerimizin, taraftarlarımızın maddi ve manevi olarak Van Spor'a sahip çıkmasıdır. Van Spor, Van'ın neredeyse tek etkinliğidir ve önemli bir değeridir. Van Spor, kentin en önemli reklamıdır. Bu nedenle hep birlikte bu değere sahip çıkalım. Bu değere sahip çıkamazsak yazık olur.” ifadelerini kullanmıştı.
Yarın yapılacak olan Van Spor Olağanüstü Genel Kurulunun ardından yönetimin oluşup oluşmayacağı ise merak konusu oldu. 
/ Haber: Umut TARHAN

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi